Sipilä oli mies paikallaan, Orpolla hame

Olli Varis toteaa osuvasti, mikä oli Sipilän politiikan tavoitteuden ero vrt. hamemies- Orpo.

Sipilä yritti kaikin voimin saada rikkaita ja hyväosaisia taloustalkoisiin mukaan konkreettisin esimerkein vedoten moraaliinkin.

Rikkaat eivät halunneet osallistua ja jouduttiin toteuttamaan ”kikyt” jne.

…tämä hamemies maksattaa kaiken sumeilematta köyhillä ! Häpeä !

Kommentti: Orpon ohjelmassa on yksi iso heikkous – oppositio tarrasi siihen säälimättä kiinni https://www.is.fi/politiikka/art-2000009676083.htm

l

32 vastausta artikkeliin “Sipilä oli mies paikallaan, Orpolla hame”

 1. No eipä Sipilä kansalle kuitenkaan saanut mitään hyvää terv tepivaari

  1. Ei paljoa,
   – mutta pani valtionyhtöiden taseet mallilleen, että Orpo voi nyt myydä pulassaan niiden omaisuutta.
   – Sai maakuntauudistuksen raamit soten starttaamiseksi. Ja heitettyä kokoomuksen pellolle Soinin avulla ja koko terveydehoidon yksityistämisyrityksineen.
   – Ja Soini uhrasi siihen puolueensa rasisteille.
   – Sipilä yritti yritysopein tosissaan, mutta tolloja oli liikaa ”bernereineen”.
   Olen alusta alkaen pitänyt Sipilää erinomaisena johtajana, mutta se vai ei käynyt liian kovapäiselle kalkketuneelle porukalle.

   1. HK:

    Kukahan on uhrannut tämän sivuston rasismikälättäjille?

 2. Sipilän aikana veronkierto kasvoi ja hallitus lapioi etuja itselleen, ”myrkkymies” Sipilä ja ”kauppakeskus” Berner etunenässä.

  Marin oli kuin taivaan lahja sen jälkeen. Hirviön tilalle tuli ihminen. Entäs Orpo? Noh, saa nähdä. Haukun tai kehun kun on muutama kuukausi mennyt.

 3. Juuri näin se haukkuminen pitää olla katsotaan mitä tekee terv tepivaari

  1. Ei tarvitse katsoa, kun tavoite on selvä; maksattaa leikkaukset huono-osaisilla ja lapioda rahaa varakkaille kumppaninaan sydämmetön, keinosydäminen Purra !

 4. Sipilää ei todellakaan ole ikävä. Vaikka olisi puhunut mitä ja puhuikin mitä sattuu (” turvapaikanhakijat voivat asua meillä” ym. potaskaa.

  Näköjään uusi hallitus alentaa hyvätuloisten veroja, pieni- ja keskituloiset saavat muruja. Hesarin laskurin mukaan alle 7600 euroa kuukaudessa tienaavatä saavat vuodessa 150 euron veronkevennyksen. Jos taas tienaat vaikka yli 15 000 kuukaudessa saatkin jo yli 1200 euron kevennyksen! Näin se näköjään menee että hyvätuloisia ” kannustetaan” antamalla lisää rahaa ja pienituloisia ottamalla rahaa pois. Kokoomuksellehan tämä on tietenkin ollut tavoite, mutta mitenkä Perussuomalaisille? Oliko se myös heidän tavoitteensa vai vedettiinkö höplästä?

  1. Ne tuvapaikanhakijat saivat oikeasti talon käyttöönsä, mutta levottomat natsit ja rasistit tekivät asumisen mahdottomaksi, jolloin suojelupoliisi puutui ja epäsi asian.

   1. Juuri näin. Rinnakkaisuniversumissa siis. Suomessa Sipilä vain painoi jarrua. Mutta mikäs siinä, ei ole eka kerta kun kepu pettää. Eikä viimeinen.

    Jos Marin olisi antanut moisen lupauksen, olisi pitänyt. Mutta Marin oli tätä fiksumpi.

   2. Ai niin se Sipilän talo.
    Muistaakseni ne suunnitellut tulijat kuuluivat Irakin kristittyyn vähemmistöön. Taisivat olla Sipilän tuttuja. Suurin uhka taisi tulla irakilaisten taholta. Muistaakseni saivat salaisen paikan jostakin.
    Saattoihan siinä olla irakilaiset natsit ja rasistitkin uhkana. Kaiken se Heikkikin tuetää.

 5. Sipilä oli muuten kyllä, jokseenkin, mutta täysi pehmo holtittoman maahanmuuton (lue tunkeutuminen) suhteen. Uskontoa ja politiikkaa ei saisi sekoittaa keskenään. Koskee myös Timo Soinia.

 6. Ne sanovat toveri, toveri; kun käännät selän, ne vievät kintaat.

 7. Kepussa eivät osaajat lopu. Sipilä oli malliesimerkki kannatuksen noususta tappiinsa ja pääministeriksi ja nostaa kepu alhosta.

  Mikä se oli se temppu ja, millä hän sen teki ?

  – ylivertainen koulutus ja osaaminen monella alalla aina kädentaidoista lähtien ja kokemus liikemaailmasta ja oikea työkokemus
  – vuokaaviot, jolla hän perusteli aina vaihtoehtoisten mallien toimivuuden käytännössä
  – moraalinen tavoite saada kaikki mukaan
  – hänellä ei ollut mitään tavoitetta enää saada itselleen mitään lisää, ei rahaa, ei valtaa
  – karisma ja uskottavuus

  – Mutta politiikassa taas mikään ei pidä paikkaansa, vaan kaikki menee perseelleen päinvastoin kuin olisi loogista ja järkevää
  – Ja liika nopeus taas uudistaa valtion byrokraattisia asioita talous etunenässä meni pieleen
  – Kehnot poliittiset kumppanit tai hengenheimolaiset esim. taksiuudistus ja Berner sekä sote-maakunta ja Orpo

  Ja nämä viimeiset tulevat olemaan myös tulevan hallituksen karikko.

  1. Noinkin voi käydä kun kansa uskoo aivan mihin vaan terv tepivaari

 8. Nykyvalossa tällä nykyohjelmalla Orpo ei edes yritä saada eliittiä taloustalkoisiin ja se tulee jakamaan kansaa eikä pienellä maalla olisi siihen varaa,
  Kohta voinemme verrata olikarkkimalliin?

  1. Voisiko kuitenkin olla niinkin että mitä enemmän hyvätuloisia sitä enemmän veroja ja monessa tapauksessa myös enemmän työpaikkoja. Tässä puhun siis parjatuista rikkaista yrittäjistä enkä esimerkiksi valtion korkeapalkkaisista virkamiehistä.

   1. Matti, puhut nyt aidan seipäistä !
    Kysymys on siitä, kuka osallistuu resurssiensa mukaisesti ”leikkaustalkoisiin” ja kuka ei oikeudenmukaisuuden periaatteella ja moraalilla.
    Oletko tosiaan sitä mieltä, että 12 000€ on leikkauskohteena sama kuin 120 000€/ vuosi ansaitseva ?

    1. Ehkä harhauduin kuvittelemaan että kohtuullinen verotus innostaisi yrittämään kovemmin tai sitten vähemmän (Suomessa) jos kokee verotuksen kohtuuttomaksi.
     Vaikka en ole hyvätuloinen minua ihmetyttää myös että rikkaat eivät osallistu talkoisiin vaikka olen kuvitelmassa että meillä ainakin ansiotulojen verotuksen progressio on maailman huippuluokkaa.

     1. Työtä ja verotettavaa ei synny piiskaamalla irtisanottuja, työkyvyttömiä, liian vanhoja, jotka eivät pysy kelkassa mukana. Heitä on suhteellisesti vähän kokonaistyövoiman tarpeisiin, väärillä paikoilla väärässä teollisuudessa ja paikkakunnilla ja huonolla palkalla irtisanomisen jälkeen. He eivät ole tämän pelin ratkaisijoita.
      Koko ajan automatisaatio ja kilpailu vievät työtä rahan perässä, ja porukkaa joutuu kilometritehtaalle ilman omaa tahtoaan.
      Heille pitää luoda palkkatyötä yhdessä irtisanovan teollisuuden ja yhteiskunnan taloudellisin voimin, ei siten että yritykset pääsevät vastuusta ja tuuppaavat ongelman van verottajan, yhteiskunnalle käsiin.

 9. Poliitikko Juha Sipilä ja poliitikko Elina Valtonen ovat peruskoulutukseltaan vertailukelpoisia ja molemmat omalla erikoisosaamisellaan,business- pörssikeinottelijoina miljonäärejä.
  Valtonen sijoitteli Lontoon pankeissa muiden rahoja, Sipilä yritysmaailmassa omiaan.
  Orpo taas ei ole koskaan tehnyt oikeita töitä elääkseen, vain kookoomus ”leipätyönään”.

  1. Näitä koskaan oikeita töitä tekemättömiä on aika paljon politiikassa korkeilla paikoilla

 10. Kaikessa ja juuri tässä sosiaalisessa oikeudenmukaisuudessa pitää pitää mielessä se, että:

  – kaikilla on elämäänsä eri lähtökohdat, fyysinen, henkinen lahjakkuus, ominaisuudet, luonne
  – vanhempien tausta, koulutus, varallisuus, sivistys
  – syntymäpaikka olosuhteinen, työmahdollisuuksineen
  – onni, säkä, ympäristö, kaveripiiri

  Kai kaikki nyt nämä ymmärtävät. Nuo luovat mahdollisuuden pärjätä tai joutua luuserisi jopa ilman omaa valintaa.

  Mutta politiikka ei saa suosia vai taloudellista ”kermaa” kuka milläkin tavalla on sen saanut/ansainnut. Toinen itse toinen perintönä tms..

  Tämä hallitus koostuu sosiaalittoman oikeudenmukaisuuden porukasta, joilla on vain oma menestys, napa ja raha arvoina. Porukka, jolla on halu palata 1900- luvun alun torppariakaan, säätyaikaan, jossa torppari, kauppias, porvari ja aatelinen tiesivät paikkansa ja aatteensa vaatteineen.

 11. Meillä päin eräs yrittäjä lähetti kilpailevan yrityksen johtajalle hamekankaan. Rosis antoi tuomion kunnianloukkauksesta.

 12. Sitä Sipilän oikeaa paikka vaan ei kukaan ole löytänyt mutta voihan sekin löytyä
  Politiikka se paikka ei kyllä ole mistään kohtaa terv tepivaari

  1. Kyllähän Sipilä poliitikoksi sopii koska hän on osannut valehdella.

 13. ” Laitilan kaupunginjohtajana työskentelevä Kattelus ei sulata kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitusyhteistyötä.

  Ratkaisu oli Katteluksen mukaan pitkän pohdinnan lopputulos. Kokoomuksen politiikka ei enää vastaa hänen arvomaailmaansa. Asiaa ei auttanut kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitusyhteistyö.

  – Puolueen valitsema linja ratkaisi asian. Minulle tuli tietynlainen vieraantuminen. Ymmärrän tarpeen asettaa Suomen talous terveemmälle uralle, mutta arvot eivät saisi olla kaukana.

  Katteluksen mielestä eduskunnan keskiviikkoinen äänestystulos natsisympatioista epäillyn elinkeinoministeri Vilhelm Junnilan (ps.) luottamuksesta vahvisti eropäätöksen olleen oikea.

  – Olen koko aikuisikäni ja osan nuoruudestani kuulunut puolueeseen, joka antaa nyt tukensa äärioikeistolaisia yhteyksiä omaavalle ministerille. Se oli riipaiseva kokemus.

  Lauri Kattelus jatkaa Laitilan johdossa sitoutumattomana. Hän ei aio hakea minkään muun puolueen jäsenyyttä.”

  (https://yle.fi/a/74-20039009)

  1. Mielestäni fiksu havahtuminen siihen, ettei puolue määrittele eikä puolueesta ihminen hae itselleen arvoja, vaan omien arvojensa pohjalta ennemminkin jatkuvasti arvioi vastaako jonkin puolueen linjaus omaa arvomaailmaa.

   👍🏼

   1. Aikuisen ihmisen asiallinen suhtautuminen meemitasolla ”sivistyneen” kravatein sun muin teinipaskoin ylilyövään julkisuudessa mieshuoraavaan junttipopulistiin.

   2. Junnila on kuin henkiseen alaikäisyyden tilaan itsensä juurimädättänyt 6-vuotias pikkupoika juttujen perusteella, jotka vain ja ainoastaan hakevat jännitettä sillä, hiffaavatko hänen kanssaan samalla tasolla henkiseen alaikäisyyden tilaan jämähtäneet jotakin täysin pinnallista meemiteinisymboliikkaa, jota äiti ei ehkä tajua, joten siinä piilee hauskuus.

    Ja muuta sisältöä eikä annettavaa kaverilla olekaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *