Sixten Korkman tietää, mitä verotus on – hallitus puhuu muunneltua totuutta

Siteeraan tarkoituksella tähän muutamia kohtia, jotka meidän hallituksemme,  puppugeneraattorina muuttaa toiseksi, mitä verotus Suomessa on ja, mitä sillä saa vrt. useat muut maat kuten Pohjoismaat . Onko Suomen verotus liian kireää?

Budjettialijäämä pysyy vaalilupausten vastaisesti suurena. Valikoiva verotuksen kiristäminen on tässä valossa paikallaan.”

”ONKO Suomi verohelvetti, jossa ylikireä verotus kuristaa taloutta? Etenkin elinkeino­elämän johto vaatii veron­kevennyksiä. Onko OECD-alueen viidenneksi korkein veroaste Suomen talouden iso ongelma?

Mitä on vero? Se on pakollinen, julkis­yhteisölle maksettava ja ennen kaikkea yksilö­tasolla vastikkeeton suoritus.”

”MONISSA maissa, kuten Tanskassa ja Ruotsissa, on isoja kollektiivisia ala- tai liittokohtaisia lisäeläkejärjestelyjä. Ne ovat hyvin samankaltaisia kuin meidän työeläkejärjestelmämme, mutta niissä maksuja ei lueta veroiksi.

Useammin kuin muualla sosiaaliset tulonsiirrot ovat meillä veronalaisia. Harvemmin kuin muualla verovähennyksiä käytetään sosiaalipolitiikan keinona. Kansainväliset vertailut liioittelevat tästäkin syystä Suomen veroastetta.”

”Tärkeä kysymys on, mihin veroja käytetään. Suomessa niillä rahoitetaan muun muassa päiväkoteja, kouluja ja yliopistoja. Nämä menot ovat kasvupoliittisesti hyödyllisiä. Samalla ne keventävät perheiden lapsista aiheutuvaa maksutaakkaa.

Moni ulkomailla asunut on todennut, että käytännössä pakolliset perhemenot ovat muualla usein verrattomasti suuremmat kuin meillä. Muita verorahoituksen kohteita ovat kasvavat terveydenhuolto- ja vanhustenhoivamenot. Veroille saadaan meillä pääosin hyvää vastinetta.”

”Ansiotuloverotuksen kiristäminen ei ole ratkaisu: pienituloisilla se vahvistaa kannustinloukkua, ja suurituloisten rajaveroasteet ovat jo varsin korkeita. On kuitenkin muita kohteita. Usein mainitaan listaamattomien yritysten veroedut. Tiettävästi kukaan riippumaton ekonomisti ei ole koskaan puoltanut tätä verojärjestelmämme erikoisuutta, joka on vahvan lobbauksen takia pyhä lehmä. Muitakin kyseenalaisia verotukia on kosolti. Myös välillisessä verotuksessa on kiristämisen varaa.”

”Suomen veroaste ei ole kohtuuttoman korkea, ja nykynäkymin se on alenemassa tuntuvasti. Olosuhteet huomioon ottaen verotusta tulisi lähivuosina valikoivasti kiristää. Tätä linjaa tukee myös luterilainen moraalimme, joka korostaa yhteisvastuuta. Korkeat verot ovat sivistyksen hinta.”

Kannattaa lukea !

Sixten Korkman puhuu asioista niin kuin ne ovat, hallitus puhuu vain, mitä heidän kohderyhmänsä haluaa vain kuulla muunneltuna totuutena.

Onko Suomen verotus liian kireää? – Mielipide | HS.fi

7 vastausta artikkeliin “Sixten Korkman tietää, mitä verotus on – hallitus puhuu muunneltua totuutta”

 1. Porsaan reikiä riittää ja tarpeettomia tukia.
  Joku tutkimus 94% kannattaa verojen maksua
  hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja heikoimpien auttamiseksi.

 2. Kun seuraa vaikkapa YLEn kautta elämme keskellä ongelmia ja kun ohjelmissa niitä ruoditaan eipä juuri muita ratkaisuja nähdä kuin aina että tarvitaan lisää resursseja eli rahaa. Jos nyt verotusta kiristetään ja oletetaan että se tuo valtion kirstuun lisää rahaa niin olisiko se laastari ongelmiin vai avain hyvinvoivaan Suomeen.

  Oma käsitykseni on että mikään rahalla paikkaaminen ei riitä vaan on etsittävä myös ratkaisuja muualta, toimintamalleista, byrokratiasta, prioirisoinneista jne.

  Korkmanin neuvojen hyvyyttä en ole kyvykäs arvioimaan, toivottavasti hänen ajatteluaan eivät ohjaa poliittiset intohimot.

  1. Korkman on ja on ollut ns. oikeistoliberaali talousajattelija. Hän ei ole kääntynyt mihinkään muuhun suuntaan kuin näkemään sen, mikä on verotuksen tarkoitus oikeudenmukaisuuden kannalta niin kuin jutun ydin on.
   Suomen verotus on hyvin poikkeava muihin muihin verrokkimaihin siihen nähden, mitä mulla ei veroteta tai verotetaan tai mitä veroilla saa.
   Eräs paljon kritisoitu on Italian kaikki ”lepsuus” kaikessa veronkiertäjinä, joka pitää paikkansa vain joissakin mafiosoiden alueilla.
   Mutta siellä perheet hoitavat suuren osan sosiaaliturvasta ja iso/vanhempien hoitoa kotona ihan omalla kustannuksellaan jne..
   Pohjoismaatkin eroavat toisistaan hyvin merkittävästi.

 3. Jäin vielä miettimään tuota että kuinka pitkälle ongelmiamme voitaisiin korjata rahalla, tiukemmalla verotuksella niin onkohan maailmalta tietoa, esimerkkejä että on paremmin onnistuttu, tiukempi verotus vähemmän ongelmia.
  Näin joutuu pohtimaan maailman onnellisimman maan asukkaana.

 4. Lindtman: Meidän vaihtoehtoihin ei kuulu eläkeläisiltä leikkaaminen
  Sdp:n varapuheenjohtaja Nasima Razmyar huomauttaa, että Helsingin Sanomien kyselyssä tuli ilmi, että edes hyvätuloiset eivät hyväksy sitä, että pienituloisilta leikataan. IS lainaus jutusta tänään.

 5. Kokonaistilanne on se, että meillä on Suomen kansaa epäoikeudenmukaisesti kohteleva valheisiin perustava hallitus, joka ei pysty Korkmanin esittämiä faktoja muuntamaan.
  Myös se, ettei vaaliväitteistä huolimatta Suomen talous ollut niin kurjassa kunnossa ja, että leikkaukset olisivat olleet se tie oikaista velkaantuminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *