Sota Israelissa ja syyt siihen historian valossa

Kannattaa lukea tämä historiakirjoitus, kirjoituksessa olevine sisäisine linkkeineen, niin  voi paremmin ymmärtää tätä tilannetta ja, joka ei historian saatossa ole paljoakaan muuttunut sotineen tuhoamisineen.

Tuomaala on kirjoittanut asiasta myös kirjallisuutta:

Miksi Temppelivuori, Al-Aqsa, on tärkeä Hamasille ja Israelille? Hävitetäänkö Kalliomoskeija? | Uusi Suomi Puheenvuoro

… se, miksi se juuri nyt syttyi, on taas mutkia suoristelleen myös Libanonin Iranin, Syyrian ja Venäjänkin vehkeilyä maailmanpoliittisessa tilanteessa, mutta myös Israelin omaa syytään ns. miehityspolitiikan vuoksi Länsirannalla ja Gazassa.

29 vastausta artikkeliin “Sota Israelissa ja syyt siihen historian valossa”

 1. Amerikassa on nyt niin heikko presidentti, että hiiret hyppii pöydille vähän joka puolella.
  Toivotaan että Trump voittaa ensivuoden presidentin vaalit.

  1. Älä muuta sano, niin saadaan vihdoin maailmasota täydellisesti käyntiin ja maailma tuhottua. Tuo äijä on maailman suurin kahjo !
   Onko puolueessasi suurikin kannattajajoukko venäläisten tueksi ?

  1. Raamatusta löytyy joka aikaan, joka paikkaan, jokaiselle ihmiselle, joka makuun, joka uskoon aina sopiva ennustus, kunhan niitä mielessään sopiviksi vääntää.

 2. Heikin kulma on ihan pätevä taustoitus.

  Mielestäni suurin syy jatkuviin vihamielisyyksiin viimeisen puolen vuosisadan aikana on raha. Mitä enemmän Israel tappaa palestiinalaisia, sitä enemmän he saavat rahaa. Mitä enemmän Hamas tappaa israelilaisia, sitä enemmän he saavat rahaa. Rauha hiljentäisi rahavirrat.

  Koko tarina on tuota pidempi, mutta tuossa tiivis versio.

  1. Rahapa hyvinkin!
   13 Saba ja Dedan (Persianlahden öljyvaltiot) ja Tarsiin kauppiaat (Yhdysvallat) ja kaikki heidän nuoret jalopeuransa (Natoliittolaiset) kyselevät sinulta (Googilta): ’Oletko sinä menossa saalista saamaan, ryöstettävää ryöstämään? Oletko koonnut joukkosi kantamaan hopeata ja kultaa, ottamaan karjaa ja omaisuutta, suurta saalista saamaan?’ (Hes. 38)

   Vasta viime vuosina Israelilla on ollut jotakin ryöstettävää omaisuutta. Nyt on mahtavat öljy- ja kaasukentät.
   https://www.israelprofetiassa.fi/37749

 3. Luulen että ne eivät sielläpäin edes tiedä mitä tarkoittaa rauha.

  1. Ei taida Timo siellä edes kiinnostaa, mitä se merkitsee, koska rähinä tuo rahaa.

 4. Venäjä ja Irak taustalla – haluavat siirtää Amerikkalaisten huomion pois Ukrainasta?

 5. Vähän vaikea hetki lukea puolusteluista ja ymmärryksestä juuri nyt Hamasin toiminnalle kun on nähnyt kuvia raakuuksista joita Hamas on naisiin ja lapsiin kohdistanut. Pelottava on myös tilanne panttivankien kohtalon suhteen.

  1. Hamasin toimintaa ei kukaan saa hyväksyä, mutta inhimillisesti katsoen juuret ovat niin syvällä molempien puolien väkivallassa.
   Israelilla on täysi oikeus puolustautua.
   Tässä koko katastofissa on varmaan monien sekasortoa haluavien muidenkin näpit veressä.

   1. Juuret ovat syvällä todella mutta pointtini oli että katsellessa naisten ja lasten ruumiita Hamasin jäljiltä jättäisin hetkeksi lieventävien asianhaarojen esiin kaivelun, mutta kukin tyylilläänhän me koemme ja kirjoittelemme

     1. Kyllä ja karmeuden takana on pitkä jono pahoja tekoja vuoroin vieraissa periaatteella

 6. Tapasin n. 1996 Jasser Arafatin (PLO) Helsingin toimiston johtajan, jolloin saimme yhden kuvan sen aikaisesta tilanteesta. Silloin ei vihollisuuksista ketään kohtaan puhuttu, vaan he toivat oman näkemyksensä itsenäisen Palestiinan valtion puolesta.
  Ruotsilla oli vastaava lähetystö.

 7. Eikös se niin ole että näissä mittelöissä on kolme osapuolta, Israel, tavalliset palestiinalaiset ja terroristijärjestö Hamas. Suurin kärsijä ovat tavalliset palestiinalaiset koska heitä pommittaa Israel ja ikeensä alla pitää Hamas.

 8. Matti ja Heikki ovat ihan oikeilla linjoilla – mutta palestiinalaisten enemmistö äänesti valtaan Hamasin. Israelilaisten enemmistö äänesti valtaan natsihallituksen.

  Vähemmistö toki kärsii enemmistön teosta, mutta täysin syyttömiä on yllättävän vähän molemmin puolin.

 9. Terroristit ampuivat mm. musiikkifestivaaleilla olleita nuoria jotka yrittivät paeta. 260 israelilaisen ruumiit on löydetty.
  Kun Breivik ampui nuoria Utoyan saarella niin kutsuttiinko sitä ”väkivaltaiseksi yhteenotoksi” tai sanottiinko ”väkivaltaisuuksien puhjenneen” Norjassa?
  Niin Yle kertoi nyt.
  Palestiinalaisiakin on kuollut, kyllä, mutta Yle ei osaa tai viitsi eritellä paljonko kuolleissa on Hamasin terroristeja. Lisäksi annetaan kuvaa jonka mukaan osapuolet vain pommittelevat toisiaan. Moraali on mätä jos ei näe eroa sillä ovatko kuolettavan iskun kohteena joukkomurhiin syyllistyneet terroristit vai tavalliset siviilit. Arabiterroristit tappavat ensin israelilaisia siviileitä ja juoksevat sitten piiloon omien siviiliensä koteihin ja kouluihin.

  Kun terroristit iskevät Israeliin, niin media löytää syylliset Israelista. Kun Israel iskee takaisin niin taaskin syylliset löytyvät Israelista. Terroristit ovat syyntakeettomia ja juutalaiset ansaitsevat joutua tapetuiksi.

  1. Uskonnot ja niihin liittyvä väkivalta on ikuinen. Jokaisella on oma Herransa, joka siunaa ”ristiretkensä”.

   Täytyy muistaa, että Palestiina/Mesopotania ovat olleet tuhansien vuosien ajan sivistyksen ja älyn alkulähteitä.
   Ovatko uskonnot universaaleja sivistyksen sijoja ?

   Media on tietenkin aina syyllinen uskonsotien ”pääjumalana”.

   1. Uskonto kyllä kytketään mukaan kernaasti, mutta muissa uskonnoissa kuin islamissa ei liene pyhän sodan -käsitettä. Tämä johtuu siitä, että islamin perustaja oli itse poliitikko ja hallitsija joka sävelsi uskontonsa tukemaan kaikkea tekemäänsä.

  2. Jerusalem Postin mukaan Breivik oli sionisti. Mutta mahtoikohan Breivik olla tyytyväinen tekonsa seurauksiin?

   Ei katsonut olleensa rikollinen vaan sotilas.

   Breivik sai potkut vapaamuurareista, Millaiset mahtavat suhteet olla sionisteihin?

   Israelin Mossad oli tehnyt aiemmin jonkinlaisen iskun Norjan alueella, muistaakseni Oslossa.

   1. Koska Breivikin yhteys muiden ihmisten ajatteluun näyttää olleen rajallinen, niin se viittaa autismiin (asperger).

    Elon Musk on kertonut asperger -oireistaan. Tämä sopii siihen vaikutelmaan, minkä EM on antanut suhteestaan Ukrainan sotaan.

  1. Niilo

   Putinisteille tulee melkoinen kiusaus käyttää laivaa vastaan ydinaseita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *