Suomalainen kauhukabinetti

Uusi hauska poliitiinen asiaan perustuva vittuilija, kirjailija-toimittaja Tuomaala  US:ssa ei jätä ketään kylmäksi. Kunniansa ovat saaneet kepu, rkp, kd, kokoomus ja erityisesti persut.

Pitää aidosti älykkäimpinä vasureita ja vihreitä ml. demarit.

Kommentoikaa kirjoitusta asiasta, jos on väärässä, älkää kirjoittajaa ja blogistia.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tapio-tuomaala/orpon-kauhukabinetti-teki-suomesta-kahdessa-viikossa-trumplandian/

 

29 vastausta artikkeliin “Suomalainen kauhukabinetti”

 1. Oikeuskansleri on jo todennut ettei ole ongelmaa, se nyt ainakin on asiavirhe.

  Toisaalta tuoreessa Ykkösaamussa puitiin tätä miksi juuri Saksan mediaan on myyty juttu Suomen ”katastrofista” – samalla paljon läheisempi naapuri Viro ei ole ottanut aiheesta mitään pulttia. Paljon analyysiä syvällisesti hallitusohjelmasta mutta henkilöjuttuja ei muuta kuin toteamuksen verran.

  Minulla on fiilis, että Saksasta löytyi nyt myötämielinen toimittaja joka ajaa maamme opposition asiaa. Tästä tulee mieleen noottikriisit Kekkosen aikaan. Kun ei kotimaassa saada haluttua politiikkaa, tilataan se maailmalta.

 2. Persut iski nyt kokoomuksen erottamalla Rydmanilla Orpoa päin pläsiä. Ja kokoomus ei sitä purematta niele.
  Ja, kuinka ollakaan, nyt Hesari on syyllinen ja Saksan mediakin, kun moisia Rydmanin pillun metsästyksiä tonkivat ja julkaisevatkin hyi, hyi !
  Suomen uusi ”Sortin Sakki”- kirja on syntynyt. Lukijana Arto Luukkanen, partainen pappi lihapatojen ääressä. Vientimenestys maailmalle taattu, muusta nyt Suomessa niin väliä.

  https://www.kaarinadavis.com/2019/09/sortin-sakin-touhuja.html?m=1

 3. Perus-loikkari päälle niin että Orpolla on orpo olo kun Ville astuu esiin.?

  1. Putinistit ovat hävittäneet suomalaisten natsien hautamuistomerkkejä rajan takana.

   Päätöntä hölinää siellä sun täällä.

   Päästään pimahtanut Sannan klaani voisi idioottisine asiatodisteineen väittää Mauno Koivistoakin rasistiksi ja levittää siitä juttua ulkomaisissa lehdissä.

   Maunohan oli kansallismielinen ja vastusti haittamaahanmuuttoa vielä persujakin selvemmin.

   Naisen logiikan puutteet on pakko hyväksyä. Mutta miksi miehetkin ovat ruvenneet kaakattamaan kanojen lailla. Sitä en helpolla ymmärrä.

 4. Paljonpuhuvaa on siinäkin että demarien kannatus lähti nousuun kun Marin ilmoitti etsivänsä uusia haasteita muualta. Ehkäpä sinipunalla on taas tulevaisuus edessään, kun aatteellinen änkyröinti vaihtuu politiikan tekemiseen?

  1. Ei taida meno demareissa muuttua vaikka Marin siirtyikin sivuun, viestikapulan saa Kiuru, kun Lindtmanista kuoriutui natsi.

   1. No kaippa ne tehdyt asiat ovatkin niitä joista kannattaa meluta mutta eteenpäin on kaikkien mentävä
    Ja vaikka natseja olisikin niin kenellä on valehtelijoita eniten eikä sekään mikään hyve ole
    Suomella on joidenkin mielestä nyt hallitus mun mielestäni kansalle ei paras mahdollinen
    Mutta näinhän kansa halusi
    Ehkä siitä eniten hyötyy asuntojopparit terv tepivaari

    1. Taas kiistän, että kansa olisi halunnut tämän hallituksen laskettujen äänien mukaan.
     Entisen hallituksen kansalta saamat äänet voittivat vaalit äänimäärän mukaisesti.

     1. On se vaan kumma, kun jollekin ei kelpaa vuosikymmeniä ollut vaalitapa, kun oma sakki ei voittanutkaan hallituspaikkaa.
      Voisit jo lopettaa tuon valittamisen ja alkaa hyväksymään demokratian.

    1. Lindmanin oman räksytyksen perusteella Lindmanin omat tekoset ovat täyttä asiaa – jälkikäteenkin, vaikka kuinka onkin demu.

 5. Varmaan kaikella on merkitystä maapallon nyky tilaa kun katselee sehän ei ole merkityksetöntä kuitenkaan terv tepivaari

 6. Oli kuitenkin demokraattiset eduskuntavaalit, niin eiköhän annettaisi hallitukselle työrauha.

  1. Rydmain nimityksestä vasta sota hallituksessa alkaa.
   Tämä hallitus on jo ehtinyt tuhoamaan kaiken saavutetun niin Suomessa kuin maailmalla jo olemassa olollaan.

 7. Itse en äänestänyt yhtäkään hallituspuoluetta, vaan lahtelaista Liike Nyt:in ehdokasta joka on tuttu minulle.

 8. Jopa pari sataa punaideologian potaskaan uskovaa yhteiskunnan elättiä…

  1. Mistä perkeleestä Juhak on tunnistanut ko. mielenosoitukseen osallistuneiden puoluekannan ja millä kriteerillä Juhak väittää heidän olevan yhteiskunnan elättejä. Kysyn vaan, nimimerkiltä joka taitaa olla niitä joille tärkeintä on se, että oma massu on täynnä. Vittuakos vähäosaisista…viedään kremarorioon…

 9. En syyttäisi ketään mielenosoitukseen osallistunutta puolueen x kannattajiksi tai sosiaaliseen asemaan y kuuluvaksi. Syyttäisin heitä kuitenkin kansanmurhan ihannoijiksi ja kannattajiksi. Joukossa oli kommunistilippuja. Sen lipun nimissä murhattiin kymmeniä miljoonia.

  Voin hyväksyä, että Suomessa äärioikeiston uhka on suurempi kuin äärivasemmiston, mutta en voi hyväksyä kansanmurhan glorifiointia.

 10. Porukan plakaateissa ei ollut yhtään puoluetunnusta, ei slogania, vaan täyttä asiaa, vaikka pohjaväri oli punainen provokatiivisesti.
  Väkeä oli poliisin mukaan n. 600, mutta muiden arvioiden mukaan huomattavasti enemmän, puhutaan tuhansista ml. katsojat kadun varisilla.
  Väki käyttäytyi mallikkaasti eikä rähjäjengiä ollut mukana. Väki oli nuorehkoa ja keski-ikäistä.
  Uutisointi on ollut maltillista välttäen provokaatioita.

  1. 😀 Hyvä kirjoitus.

   ”Talossa aikuiset johtavat nyt maata kiusaamalla toisiaan ja oikomalla lunastuskuntoisen auton lommoja, sellaisia ovat aikuiset, epäkuntoisia lapsia, ei niiltä enempää voi odottaa.”
   (Linkin takaa)

   — Tämä on varsin osuva kuvaus juuri sukupolvien välisen vastakkainasttelunkin näkökulmasta: eräs nais-psykologi totesi ilmiön olevan varsin yleinen suurten ikäluokkien kasvatuksen tuloksen sekä nykypäivän nuorten ihmisten tunnetason kypsyyden välillä: epäkuntoiset ja tunnetason tyhjiöissä ”kuriin ja nuhteeseen” kasvatetut kokevat edustavansa kypsää ja fiksua mallia, vaikka ovat tosiasiallisesti tunnetasolla omien lastensa sekä jopa lastenlastensa silmissä ”kuin pikkulapsia”.

   Myönteistä tässä kuitenkin on se, että nuorempien kohdalla kehitys on käynnissä ja sitä tapahtuu kun ”epäkuntoisten aikuisten” kohdalla suunnanmuutos ei sillä lailla enää onnistu.
   Olkaamme me nuoret jaksamisen mukaan siis myös niitä hyviä vanhempia omille vanhemmille, joita heillä itsellään ei ollut, vaikkei se mikään velvollisuutemme eikä tehtävämme ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *