Suomen paras vitsikirja- hallitusohjelma, saa Nobel-palkinnon

Nauru pidentää ikää, vaikka ihan itkettäisi !

 1. Hallituksen työministeri Satonen, tosi briljantti ajattelija, shakinpelaaja,  pääomasijoittaja, perheetön aikamiespoika, ottaa ensi askeleet ja helpottaa perheiden isien ja äitien irtisanomisia =yrittäjien paikalliset sopimukset.
 2. Kokoomus näin haluaa ensin sanoa irti ” lusmut työntekijät, eikä lakkoilla saa.
 3. Persut taas haluaa ne irtisanotut lusmut töihin. Satospoika joutuu tietenkin eroamaan. Muuten persut lähtee hallituksesta!

On meillä hallitus, jonka hölmöilystä ja hallitusohjelman kopiosta  saadaan aikaan Suomen seuraava Nobel-kirja. Palkintogaalan paikasta, kuningatar Victorian vieripaikasta,  riitelevät mutisija Satonen ja Orpo-poika, mutta mesimäyrä prr…a alkaa ärhentelemään ja uhkailemaan mammanpoikia, nappaa senkin paikan ja menee rouskuttamaan napansa täyteen parsakaalia, Kuningatar Victoria hanhenmaksaa.

Uusi hallitus alkoi jo edistää lakkorajoituksia ja paikallista sopimista – Kotimaa – Aamulehti

 

12 vastausta artikkeliin “Suomen paras vitsikirja- hallitusohjelma, saa Nobel-palkinnon”

 1. En tiedä, mutta perseet menevät penkkiin vielä syksyn aikans ellei tuo sortinsakki muuten käsitä eroavansa.
  Joka tapauksessa on aivan turha jatkaa persujen kanssa riitelyä joka asiasta !

 2. Mutta kun väittävät usein että meillä on kankeammat työolot kuin verrokkimaissa, sanotaan että tuo paikallinen sopiminenkin toimii muualla sutjakkaammin. En tiedä, saattaa olla kieroiluakin tällaiset väitteet

  1. Minusta on turha verrat muihin maihin. Kaikissa on omat lainsäädäntönsä, mekanismit, työmarkkinat ja elinolot.
   Mutta, kun tämä hölmöily ei ole ainoa, vaan kaikki kohdistuvat heikompaan väestön osaan. Ilman esim. omaa syytään pois potkittuihin, lopetettuhin tehtaisiin jne..

   1. Siksi kirjoitin kun minusta kannattaa verrata, tutkailla miten on muualla tehty, todeta että meillä on hyvä ja paremmin tai sitten että onhan jotain muualla tehty paremminkin, ottaa mallia.
    Oma lainsäädäntö on jokaisella maalla, ei ole kiveen hakattu, sitä muutetaan ja kehitetään, parempaan pyrkien, aina välillä valitettavasti huonompaankin suuntaan

 3. Muualla Euroopassa on huomattavasti parempi työttömyysturva vakuutuksineen kuin Suomessa, mutta myös työnantajien velvollisuus junailla, auttaa uuden työn löytämisessä. Suomessa sitäkään ei ole. Olemme markkinavaltainen kehitysmaa kuten USA ja menossa siihen suuntaan.

   1. Matti, puhun nyt erityisesti verraten Saksaa, jossa meikäläisen perhettä on asunut pitkään ja töissä, mutta ovat kokeneet myös lyhyehköjä työttömyysjaksoja.
    Molemmat ovat korkeakoulutettuja monikielisiä ammattilaisia.
    Siellä tulee lisäksi nopeasti sosiaalipuolen henkilökuntaa auttamaan tilapäisessä lastenhoidossa, jos tarpeen.

  1. Kyllä ”sode” alkaa horista, kun väittää, että persut haluavat kaataa hallituksen.
   Menee samaan ”viisauteen” kuin ”soden” kommentti taitettua indeksiä tehtäessä, että ”eläkeläisillä on jo kaikkea, niin, että eivät enää tarvitse rahaa”.

 4. Soininvaara tylyttää Marinia. Soininvaaran tarinat ovat mielestäni aika hyviä, mutta usein on jotain mitä en oikein hyväksy tai ymmärrä.

  Missä muuten luuraa Marin?

  1. Olen ollut jo pitkään samaa mieltä Soininvaaran kanssa, persut hakee syytä lähteä hallituksesta, mikä olisi pirun hyvä asia. Nähtiin sekin, millainen porukka ja sekaseurakunta ja riitelijänä se on. Päättäjiksi heistä ei ole.

   Ei ole Marinia näkynyt. Taitaa kerätä voimia uusiin mittelöihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *