Suomen upein ”viisikko”, josta voi olla todella ylpeä !

Tähän ei ole paljoa lisättävää. Esimerkkinä kaikille, millaiset upeat naiset johtivat meidät kiiriisien yli ja taas uuteen kriisiin, ja taas yli kovassa paineessa…

Marinin viisikossa on henkilö, jonka uusi puoli paljastui vasta sodan puhjettua – Saarikko ja Andersson kertovat odotetusta dokumentista:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009621555.html

 

24 vastausta artikkeliin “Suomen upein ”viisikko”, josta voi olla todella ylpeä !”

 1. Kovia naisia ajamaan asioita joita hyviksi näkivät. Itse on ymmärrä heidän aikaansaannoksistaan ja perinnöstään ylpeä olla.

 2. Kaipa nuo parhaansa yrittivät, mitta ideologioissa toivomisen varaa.

  Mutta hyvä. Yrittänyttä ei pitäisi ”laittaa”.

  1. Parhaansa todella yrittivät muuttaa Suomen oloja vasemmisto-oikeisto toiminnallisuudessa. Mielestäni kaikki yrittäminen ei ole sellaista etteikö sitä voi ”laittaa”

 3. Eipä ole Suomen hallitushistoriassa yhtään tällaista naisjohtajistoa, jotka olisivat kohdanneet lähes kaikki pahimmat ongelman samaan aikaan, mitä valtion johdolle voi koitua.
  Minä taas en ymmärrä ollenkaan sitä, että edelleen kailotetaan tätä vasemmisto-oikeisto arviointia kriisien hoidon onnistumisen kriteeriksi.
  Tuntuu kuin jotkut eläisivät vielä v.1919 jälkiselvittelyn kriteerien pohjalta kuka teki oikein ja kuka väärin, kun sattui olemaan joko punainen tai valkoinen.

  Tämä naisviisikko oli sentään tasapanoinen: (oikeisto, RKP), (kesk.-oikeisto. Kepu), (keskusta-vasen, vihreät), (vasen oikea laita sdp,), (vasen, vasemmisto ). Eikä mikään punaviher.

  1. En kailota.
   En puhu kriiseistä vaan politiikasta kriisien ulkopuolella.

   Kepu tuossa hallituksessa oikeiston linjoilla??!!

   Noinkohan on etteivät miespäättäjät suurella velkarahalla eivät olisi kriisejä hoitaneet.

   1. Ei niitä kriisejä velalla hoidettu, vaan taidolla. Velkaa kului koronaan kaikkineen huoltovarmuuksineen, yritysten pelastamiseen moneen otteeseen ml. koko EU taso. Sotaan, Nato-projektiin jne…Eiköhän tämäkin asia ole jo loppuun kaluttu.
    Nyt ei vertailla miehiä, vaan kehutaan yksinomaan töistä upeaa naisviisikkoa, vaikka koville ottaisi.
    Kepun änkyräoikeisto oli aina takapiruna ja riitelyn pääpukari.
    Matin näyttää olevan vaikeaa hyväksyä naistiimiä ja moninapaista puoluepolitiikkaa.

    1. Minulle on aivan yksi lysti ovatko valtaa pitävät miehiä, naisia tai jotain muuta kunhan viisaasti maan kannalta toimivat.
     Monipuoluedemokratiaan kuuluu aina moninapaisuus, se on fakta eikä tykkäämisitä kiinni.

 4. Onneksi Suomen historian kulttuurimarxilaisin ”viisikko”. ei ehtinyt saada enempää tuhoa aikaan. Toki se johti Suomen tyylikkäästi Natoon ja hoiti koronankin suhthyvin, mutta muuten.

  Jos haluaa killata menestynyttä naispoliitikkoa, sellainen löytyy melko läheltä.
  Tanska, tuo Euroopan pioneeri ja sen kansalainen Mette Frederiksen, joka on johtanut, menestyksellä Tanskan demareita vuodesta 2015 lähtien. Tanskan demarien menestysresepti on – maahanmuutto kuriin ja hyvinvointivaltio kunniaan.

  1. Nyt puhutaan monipuolue viisikostamme, emme Marinista yksin tms..

   On tuo vaikea yhtälö ymmärtää oikealle äärilaidalle. Tanskan ja Ruotsin maahanmuutto eivät liity Suomen viisikon työhön.

   1. Tanskalaisessa kulttuurissa minua innostaa eniten Hygge:

    ”Hygge on norjan- ja tanskankielinen sana, jolla tarkoitetaan mukavuuden ja kodikkuuden tunnetta, joka yhdistetään myös hyvinvointiin ja seesteiseen mielialaan. Kulttuurisena ilmiönä ja siihen liittyvien käytäntöjen suhteen hyggellä on suunnilleen sama merkitys sekä norjaksi että tanskaksi, mutta Tanskassa hyggen ajatus on keskeisempi kuin Norjassa. Tanskan kulttuurin mittapuulla kyse on verrattain nuoresta ilmiöstä 1900-luvun loppupuolelta tähän päivään.

    Tanskaksi hygge viittaa ”arkiseen yhteenkuuluvuudentunteeseen” ja ”miellyttävään ja erittäin arvostettuun turvallisuuden, tasavertaisuuden ja henkisen läsnäolon tunteeseen sekä spontaaniin, sosiaaliseen flow’hun”. Hyggeä edustaa esimerkiksi lämpimään vilttiin kääriytyminen sadepäivän jälkeen tai kuulas sunnuntaibrunssi hyvien ystävien kanssa. Sitä voidaan käyttää myös verbinä, Nu skal vi hygge os!”
    (Wikipedia)

    🙂

    1. Meidän tulisi ottaa esimerkkiä monesta Tanskan maalta, eikä tämä hyggeily olisi ollenkaan niitä vähempiarvoisia.

 5. Ainakin dokumentin nimi on kovasti raamatullinen. Neitsyitähän nuo viisi eivät liene, mutta ovatko sitten viisaita vai tyhmiä? Molemmat näkemykset saavat kannatusta kansan syvistä riveistä.

 6. ”On tuo vaikea yhtälö ymmärtää oikealle äärilaidalle. Tanskan ja Ruotsin maahanmuutto eivät liity Suomen viisikon työhön.”

  Eikö Suomi voi muka ottaa esimerkkiä Tanskasta? Totta kai voi!
  Että oikein ”oikealla äärilaidalla”? Menneisyydessä kynsin hampain riippuvan vasuriliberaalin mielestä kaikki Maosta oikealla olevat ovat ”ääri-ääri- pahiksia”😁!

   1. Ei tarvitse, mutta punademuideologialla ajettin sotesotku kaikkine haittoineen läpi ja kepulit tyhminä hyväksyivät kaiken muun, kun saivat tarpeettoman maakuntahimmelin.
    Samoin holtiton velanotto ja miljardien pysyvät menot ilman alkeellisintakaan tietoa tuloista, hoitajamitoitus tilanteessa, missä muutenkin on pula hoitajista sekä järjetön viherpelleily koko maailman kireimmällä aikataululla, ovat todella mahtavia saavutuksia, mitä tereellä järjellä varustetut eivät tekisi.

  1. ”Miksi Suomi on velkaantunut niin paljon verrattuna Ruotsiin ja Tanskaan?
   Taustalla on poliittisia päätöksiä, mutta yksi selitys löytyy myös siitä, että Suomen talous on kasvanut Ruotsia ja Tanskaa niukemmin. Vuoden 2008 maailmanlaajuisen finanssikriisin jälkivaikutukset iskivät Suomeen paljon voimakkaammin. Osin näiltä vuosilta on perua myös Suomen suuri julkinen velka.

   Tanskassa verotus on EU-maiden korkeinta, mutta myös palkkataso on kova. Esimerkiksi sairaanhoitajan peruspalkka on noin 5 000 euroa kuukaudessa, josta maksetaan ainakin 35 prosenttia tuloveroa. Tanskan kireää verotusta on pidetty yhtenä syynä siihen, että julkiset menot ja tulot ovat niin hyvin tasapainossa.

   Väestörakenne on yksi julkisen talouden suurimmista ongelmista. Suomessa syntyy ennätyksellisen vähän lapsia samalla kun työikäisten osuus väestöstä kutistuu ja ikäihmisten kasvaa. Tämä tarkoittaa vähemmän verotuloja ja lisää tarvetta esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluille.

   Tanskan pääministeri Mette Frederiksen on omien sanojensa mukaan luvannut olla ”lasten pääministeri”, perhepolitiikka on keskittynyt enemmän lasten hyvinvointiin kuin lastensaantiin.

   Suomen väestötilannetta vaikeuttaa myös se, että maahamuuttoa on selvästi verrokkimaita vähemmän. Vuonna 2021 Suomeen tuli Eurostatin mukaan 1000 asukasta kohden 6,6 maahanmuuttajaa. Ruotsissa vastaava luku oli 8,7 ja Tanskassa 10,8.” jne.

   (https://yle.fi/a/74-20033234)

   1. Miksiköhän ruotsi ja tanska vauhdilla kiristävät tuota maahanmuuttoa….

    1. Koska heillä on jo nyt moninkertainen määrä maahantulleita kuin Suomessa ja he ovat paljon halutumpi kohdemaa kuin persulandia, takapajula Suomi.

 7. Jos minun olisi pakko muuttaa pois maailman onnellisimmasta maasta haluaisin Tanskaan ja toivon että tanskalaisten hyggeily ja iloinen ja myönteinen elämänasenne tarttuisi, jalostaisi juroa metsäsuomalaista suhtautumistani elämään

  1. Matti, illassani on ontto hetki, vaniljapilvet keinuvan koivunlatvan taa laimenevalla taivaalla, tyly valkoinen nurkka, jyrkästi vaikenevat seinät — ja väreilevä möykky, joka hyytyi halun ilmaisukyvyttömyyteen.

  2. Haluaisin sanoa, etten välitä, onko sinussa paljon pehmeää tai harmaata karvaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *