Poruhan siitä syntyy, mutta ei meidänkään kaivo ole ehtymätön.

Suomi on auttanut ja avustanut Ukrainaa niin sotamateriaalien kuin kaikenkattavan humanitaarisenkin avun puitteissa kuten varmasti on pitänytkin ja pitää.

Mutta jossain se raja tulee vastaan, että miten pitkälle velkainen ja velaksi elävä kansantaloutemme voi mennä muita auttaakseen, kun omassakin maassa riittää avun ja hoivan tarvitsijoita.

Nyt pitää priorisoida ja jos Ukrainaa samalla mittakaavalla tuetaan ja autetaan kuten tähänkin asti, niin vuosittainen yli miljardin kehitysapu kolmansiin maihin tulee suunnata nyt pääosin Ukrainan auttamiseen niin pitkään kuin sotatila sitä vaatii.

 

 

15 vastausta artikkeliin “Poruhan siitä syntyy, mutta ei meidänkään kaivo ole ehtymätön.”

 1. Ja jos kansalaiset saisivat laittaa rastin ruutuun, että haluaako kehitysyhteistyö varat käyttää Ukrainan vai koko maailman pelastamiseen, niin 90% haluaa suomen kehitysavun nyt ainakin suunnattavan suurelta osin Ukrainan auttamiseen.
  Ja mikäs se ketään estää vapaaehtoisesti auttamasta kolmansiakin maita monensortin järjestöjen kautta jos halua ja kykyä on.

  1. Suomen Ukrainan avun määrästä ei ole oikeastaan tarkkaa tietoa kuin se, mitä rahasta annetaan tietoa. Mutta se on valtava.
   Pekka Haavisto avasi kansainvälisiä sopimuksia, joita Suomi ei voi rikkoa. Samalla hän kertoi Venäjän vaarallisesta sooloilusta samalla areenalla.
   Asiaa ei persupoiltiikka päätä ja edistä.

   1. Ihan ystävällisyydellä sanon, että haehan nyt hyvä mies jostain apua tuolle persuilullesi.

 2. Ukrainan tuen asettaisin etusijalle, kansainvälisten sopimusten tulkitsemisessa tarkkana, nipisteltävä missä mahdollista.

 3. Jos putinistien annettaisiin hillua, niin voi olla, että sen jälkeen emme pystyisi auttamaan ketään, edes itseämme.

 4. Tulisimme kehitysavulla Ukrainaa kuten PerusSuomalaiset ovat esittäneet sen sijaan, että tulemme Putinia tukevia Afrikan maita.

  Tätä luonnollisesti vastustaa kaikki, jotka julistavat vastustavansa kaikkea mitä PerusSuomalaiset ajaa, alkaen ihan biologisista faktoista.

  Kansainväliset sopimukset ovat vihervasemmiston käyttämä puolustus idiotismilleen.

  Mikä sopimus velvoittaa valtion ottamaan lainaa lahjoittaakseen rahaa toiselle valtiolle?

 5. Asiasa on yksinkerytainen ratkaisu: Listaamme Ukrainan kehitysmaaksi ja annamme kaiken kehitysapurahan sinne.
  Gepardihatut eivät tarvitse mitään aseostoihinsa.

  1. Juhak. Kyllähän Ukraina kehitysmaata alkaa muistuttamaan kun ryssä on tehnyt tuhojaan.

  1. Ero on siinä, että joskus se vesi siellä kaivossa voi pysyäkin, mutta afrikkaan syydetty raha menee täysin hukkaan.

  2. Afrikka on luonnonrikkauksiltaan rajaton, kunhan vain oppisivat jakamaan. Gaddafi jakoi paljon tukea köyhille maille tarkoituksenaan perustaa Afrikan Yhdysvallat. Ranskalaiset ja muut peljästyivät ja tuhosivat Libyan ja Gaddafin.

 6. Jos ryssälle ei lyödä luuta kurkkuun nyt, se tulee terrorisoimaan ja sortamaan Eurooppaa seuraavat kaksisataa vuotta. Tältä pohjalta avustus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *