Suomessa on ”perustuslaiton” hallitus

Hallituksen leikkauspäätökset ovat laittomia toteavat Suomen merkittävimmät oikeustieteilijät. Yhteisvaikutusta ei ole otettu mitenkään huomioon. On vain huiskittu sinne tänne, kunhan vain leikataan mattoa molemmista päistä.

Miksi Suomessa voi olla kyvytön puoluepoliitikko valtiovarainministerinä ?

..ja pääministerinä moninkertainen ministeri, joka ei ole oppinut mitään ?

”Tiistaina neljä perustuslakivaliokunnan jäsentä vaati valiokuntaa yhdistämään hallituksen etuusleikkausesitysten käsittelyn ja pyytämään niistä vielä sosiaali- ja terveysministeriöltä kokonaisarviota perus- ja ihmisoikeusvaikutuksista.”

Esitys kokonaisarvioinnista perustuslakivaliokunta hylkäsi hallituspuolueiden ja kepun äänin- KEPU ? …PETTÄÄ AINA !

Eduskunta | Oikeustieteilijöiltä poikkeuksellista arvostelua perustus­laki­valiokunnalle: ”Ei ole täyttänyt tehtäväänsä”: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009992439.html

13 vastausta artikkeliin “Suomessa on ”perustuslaiton” hallitus”

 1. Rankkaa tekstiä perustuslakijuristilta:

  ”Kaiken kaikkiaan hallituksen leikkausesitykset heijastavat sekä tietämättömyyttä että välinpitämättömyyttä siitä, mitä kansainväliset ihmisoikeussopimukset ja niiden valvontaelimet edellyttävät. Tästä syystä esitysten oikeudelliselta arvioinnilta putoaa pohja, mihin perustuslakivaliokunnan pitäisi aina puuttua”, Ojanen sanoo.”

 2. Jos velaksi yli varojensa elävä valtio ei voi leikata menoistaan, on sen tarina itsenäisenä valtiona tulossa väistämättä tiensä päähän. Jossain vaiheessa velkojat tulevat ja sanelevat, miten asiat tulee jatkossa hoitaa.

   1. Valtiontalouden periaatteet ovat eri kuin yksityistalouden. Luulisi tämän jo olevan selvää, mutta ei !
    Mm. USA:n valtionvelka on monikymmenkertainen vrt. Suomi suhteellisestikin.

    1. Yhdysvallat on kyennyt hoitaan velkaansa pitkälti dollarin kansaivälisen reservivaluutta aseman ansiosta, mikä on taannut kysynnän dollaripohjaisile valtion velkakirjoille ja siten pitänyt korot velkaantumiskehitykseen verrattuna erittäin matalina. Tuo asema on kuitenkin uhattuna, ja sitä myötä myös Yhdysvaltain velan sietokyky on vaarassa.

     Tämän vuoden Yhdysvaltain budjetista velanhoitokulut ovat kolmanneksi suurin menoerä noin 16% osuudella. Ensivuodelle velanhoitokulujen arivoidaan nousevan toiseksi suurimmaksi menoeräksi ohittamalla puolustumenot (19% vuoden 2023 menoista) ja vielä ennen tämän vuosikymmenen loppua velanhoitokulujen ennustetaan nousevan suurimmaksi menoeräksi ohittamalla sosiaalikulut (25% vuoden 2023 menoista).

     Yhdysvalloilla on tn. edessä velan hoitaminen inflaatiolla, joka iskee eritysesti keskiluokkaan ja vähävarasiin. Toisena vaihtoehtona on väläytetty Yhdysvaltojen maksukyvyttömyyttä, eli jonkin asteista valtion konkurssia, jossa siinäkin pahimmin kärsisivät erilaisten tukien varassa elävät.

  1. Suomella ei ole mitään kestämätöntä velkaongelmaa alkuunsakaan kuin poliittisissa pehmopuheissa.
   Kun sitä halutaan suitsia, se pitää tapahtua yhteiskunnallisesti oikedenmukaisesti.
   Siihen tässä oikeusoppineet puuttuivat.

   1. Oikeusoppineet????????
    Jotenkin on tullut sellainen kuva, että vasurisakki siitä räksyttää, eivät ammattilaiset.

 3. Velkapuheilla maustettuja leikkauksia, mutta miksi ei leikata hyväosaisilta suhteessa ansiotuloon?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *