Syntyykö hallitus on täysin eri asia, kuin pysyykö se pystyssä

Tulevalla hallituksella on niin vaikeita rasteja matkalleen, että on täysin väärin puhua eri puolueiden myönnytyksistä ja kompromisseista siihen, että saadaan hallitus kasaan.

Ei se näin mene. Tulevan hallituksen pitää olla hyvin pitkälke täysin samaa mieltä pääkysymyksistä, että se voi pysyä pystyssä.

Mutta näin ei ole. Ristiriidat pääkysymyksissä ovat liian suuret, että meille syntyisi uskottava ja päätöskykyineen hallitus.

Persut uhkaisi kaataa sen jokaisessa tilanteessa, missä heidän uusiin vaatimuksiinsa ei suostuta.

Paska juttu, persut pitää heittää pihalle heti ja pian.

16 vastausta artikkeliin “Syntyykö hallitus on täysin eri asia, kuin pysyykö se pystyssä”

 1. Marinin hallituksella oli täysi työ pitää itsensä pystyssä. Kepu löi koko ajan. Marinin piti kääntää takkinsa monta kertaa, mutta nostan vahvasti hattua sille että hän jätti omat antipatiansa taakseen ja vaihtoi mieltään koko Suomen eduksi. Moni änkyräukko olisi tehnyt toisin, Marin osasi nähdä mitä nyt tarvittiin.

  Pystyykö Orpo samaan? Mitä haasteita hänelle tulee? Jaa-a. Mieluummin peukutan kuin tuomitsen ennalta.

  1. Minäkin pidän Orpolle peukkuja, mutta se on mahdoton tehtävä, kun peliä johtaa takarivistä peräkamarin persut.
   Täynnä kompromisseja oleva hallitusohjelma takaa irtiotot ja tulkinnat. Teatteriesitys on mahdoton kun kulisseista johdetaan.

 2. Hankala asia tämä persujen ulosheitto hallituksesta. Ainakin se että neljän vuoden kuluttua saattaisi olla vielä nykyistäkin isompi persupuolue ja se että mikä hyvänsä kokoonpano hallituksella ilman persuja olisi senkin ohjelma täynnänsä vaikeita kompromisseja.

  1. Uskon, ettö kokoomus ja rkp vievät neuvottelut niin pitkälle, että kansakin huomaa, ettei persujen kanssa voida muodostaa pystyssä pysyvää hallitusta ja näin ollen persut itse joutuvat kävelemään ulos.
   Joku persu US-puheenvuorossa ennusti, että se olisi persujen loppu.

  2. … vielä: nyt tulevan hallituksen edessä on kaikkea muuta kuin tarve älyttömille leikkauksille, vaan kaikki keinot elvyttää taloutta ja mielialoja, kun vielä samalla pörssiyritykset ”esimerkkinä” saneeraavat väkeään pihalle. Yritysmoraali on hukassa esimerkkinä sähköpörssi, kun nyt vihdoin valmistunutta Olkiluotoa ajetaan alas liian alhaisen sähkönhinnan vuoksi. Kas kun ei toisin päin ?

   Suomen pitää hypätä mukaan EU:n uusiin suunnitelmiin, uudessa maailmanpoliittisessa tilanteessa.

   Edellistä hallitusta hallitusohjelmien lisäksi kohtasi niin suuret yllätykset maailmalla, että niitä ei noin vain ohiteta purukumilla paikkaamalla. Jos kukaan ei vielä ole huomannut, koronaa, huoltovarmuuden katastrofia, Natoa, sotaa, valtavaa ruuhkaa maahanmuutossa Euroopassa.

   Näissä olosuhteissa vaaditaan moninapaista hallitusta, tuo kaavailu, oikeisto(ääri), on tuhoon tuomittu etukäteen.

  1. HK:

   Hurrin kirjoitus on ansiokasta kansanvalistusta, mutta ei tuone mitään uutta hallitusneuvottelijoille, jotka etsivät sopivia kompromisseja.

   On hyvä, jos tiedostetaan rahojen riittämättömyys.

   Pakkoruotsin lopettaminen toisi tuskin mitään vahinkoa opintosaldoon. Surukielestä luopuville voitaisiin järjestää liikuntatunteja.
   Pakkoruotsi saattaa vahingoittaa opintohaluja, mutta on havaittu liikunnan parantavan opintotuloksia.

 3. Jos joku leikkaus on älytön pitää se ehdottomasti hylätä sanoo jo ihan maalaisjärki. Ongelmaksi nousee että mikä on älytön leikkaus. No ainakin kaikki joihin leikkaus kohdistuu kokevat sen varmaan älyttömäksi.
  Sanalla leikkaus on vahvasti negatiivinen kaiku, ihmisen on mahdoton hyväksyä tilannetta että saavutetusta edusta pitäisi luopua, ei hän ajattele sitä että huonon taloudenpidon, koronan, Naton tai jonkun muun sattumuksen vuoksi, ei hyväksy että kun syödään enemmän kuin tienataan niin pakosta edessä oleva säästötoimi kohdistuisi juuri häneen.

  1. Olen edelleen sitä mieltä, että oikeat säästöt saadaan kilpailuttamalla julkisen hallinnon osto 50 mrd. Eli, minkään kärsimättä tai jopa parantuen voidaan säästää osaavalla ja ammattitasoisilla ostoilla 10 % = 5 mrd. nopeasti viivan alle.

   1. Toivottavasti olet oikeassa ja löytyy hallitus joka toteuttaa ajatuksesi.

  2. Hurri jauhaa yleistä ”tuubaa”, mutta ei sanallakaan käsittele menolisäysten rajoittamista erityisesti sotemenojen osalta, mikä ei ole leikkausta, vaan holtittoman rahankäytön suitsimista.
   Sikäli kuin olen ymmärtänyt, tämä on yksi hallitusneuvottelujen tärkeistä asioista, mitä eräät eivt näytä ymmärtävän.

 4. Vanhustenhoidossa nähdään jo merkkejä tulevasta leikkaus/tehostamisesta?

 5. No niin, päästään mieliaiheeseeni, Suomen kansan rapautuvaan kuntoon ja siltana soteen.
  Entä urheilujärjestöt, Vapaavuoret, Kummolat, Rahkamot, ex-Kanervat hiihtojohto.
  Missä on kansan likkuntajohto, Vasankari ainoana riippumattomana. Bensa-Anttonen !
  Nämä kansalaisterveyden parantamisporkkanat, nekin olivat vasurien vaaliohjelmissa, missä urheilukokoomus ?

  Petteri Orpolla on käsissään massiivinen ongelma, jonka kokoomuksen ”hyvät veljet” itse rakensivat: ”Järkyttävän iso uhkakuva” https://www.is.fi/urheilulehti/parhaat/art-2000009591699.html

 6. En ole toiveikas että taloutta hoidetaan fiksusti. En ole toiveikas että liikkuvuus mitään muuta kuin huononee.

  Mutta annetaan tilaisuus.

 7. Suomeen ei synny hallitusta tällä kokoonpanolla. Niin kuin ennustettu, persut heittää itsensä pihalle ja vatuusta tai muut heittävät persut ulos. Se siitä, muu on ajan haaskausta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *