Suojeluskunnat Suomenmaan OLISI vapauden vahti

On erinomainen asia, että Suomen Ilmavoimille on tilattu F-35 hävittäjät. Ne saavuttanevat alustavan operatiivisen valmiuden vuonna 2028 – jos hyvin sattuu.

On erinomainen asia, että Suomen kenttätykistölle on tilattu edes pikkuisen panssarihaupitseja K-9 – olis vielä ammuksiakin.

On erinomainen asia, että Ilmatorjuntajoukoille on tilattu Israelista Daavidin Linkoja parantamaan ilmatorjunnan ulottuvuutta – toivottavasti seuraavan Venäjän hyökkäyksen yhteydessä Suomen kimppuun Israel toimittaa Suomelle lisää ohjuksia – epäilyttää suuresti.

Sen sijaan on aivan katastrofaalista, että Suomelle ei ole vieläkään perustettu uudelleen Suojeluskuntia Puolustusvoimain komentajan alaiseksi puolustushaaraksi. Siten Suomen puolustusvalmius on aivan surkea yllätyshyökkäyksen tapauksessa – ja imperialistinen roistovaltio Venäjä tulee tekemään nimenomaan yllätyshyökkäyksen valloittaakseen koko Suomen orjuuteensa ja hävittääkseen suomalaiset sukupuuttoon.

——

Kun olen Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) täysivaltainen jäsen, niin kontrasti Suomeen on aivan häkellyttävä.

Suojeluskuntalaiset saivat uudet rynkyt R-30 vanhojen AK-4 (eli G-3) tilalle.

Suojeluskuntalaiset saivat erinomaiset monitoimisingot Carl Gustav M-4, entisten painavampien ja heikompien  Kustien tilalle. Entinenkin oli hyvä, mutta uudet ovat aivan huippua.

Suojeluskuntalaiset saavat uudet konekiväärit Negev NG-7, entisten MG 3 ja Ksp 58 tilalle. Uudet ovat kevyempiä, ja pimeätoimintakykyisiä.

Parhaat mahdolliset Sniper-kiväärit Sako TRG M10 kliberissa .338 Lapua Magnum, kaikkine herkkuineen – lämpökameratähtäin, laseretäisyysmittari, jne.

Nyt on tulossa erinomaiset panssarintorjuntaohjukset kaikille Suojeluskunnan paikallisosastoille (esimerkiksi Saaremaa malev) – osalla on toki jo ollut Javelinit.

——

Kontrasti Suomen ja Viron välillä on niin hirmuinen Viron hyväksi, että se vetää suomalaisen mielen matalaksi.

16 vastausta artikkeliin “Suojeluskunnat Suomenmaan OLISI vapauden vahti”

 1. Viikonvaihteessa liittolaiset näyttivät jälleen strategisesti tärkeälle Saarenmaalle (KL Saaremaa malev) tukeaan. Suurella kuljetuskoneella tuotiin Kuressaaren lentokentälle huippunykyaikainen raskas raketinheitinjärjestelmä HIMARS. Se ajoi vauhdilla asemiin suojeluskuntalaisten suojaamana – ampui ohjuksensa – ja poistui paikalta.

  Niin, Virolle on tulossa omia HIMARSeja lukuisilla eri ohjuksilla – mukaan luettuna 300 km kantavat ATACMS. Sellaisia ei ole Suomelle edes unelmoitu, ”ettei ryssä hermostuisi”.

 2. Meillä on sakkia, minkä mielestä pikkulasten asekoulutus itäfasistisessa maassa on ilman muuta selvää ”rauhankasvatusta”, mutta aikuisten organisoiminen suojeluskuntiin Suomessa imperialistista militarismia.
  Samoin meillä on sakkia, minkä mielestä jonkin yksittäisen tekemä 100 vuoden takainen tapahtuma tarkoittaa, että suojeluskuntalaiset ovat kaikki rikollisia.

  1. Juuri näin asia on.

   Nimenomaan suojeluskuntalaisten ansiota on, että Suomi säilyi vapaana demokraattisena maan Vapaussodassa 1918.

   Suojeluskuntalaiset varmistivat jääkäreille ryssävapaan alueen saapua Suomeen.

   https://jput.fi/Vapaussota.htm

   Punikit eivät koskaan anna suojeluskuntalaisille anteeksi, että Suomi voitti Vapaussodan Venäjää vastaan 1918-1920.

 3. Viron puolustusmäärärahat ovat tasolla 3,5% bruttokansantuotteesta – Suomessa väliaikaisesti noin tasolla 2% (F-35 hankinta), normaalitaso Suomessa on noin 1,5%.

 4. ”On erinomainen asia, että Suomen Ilmavoimille on tilattu F-35 hävittäjät. Ne saavuttanevat alustavan operatiivisen valmiuden vuonna 2028 – jos hyvin sattuu.”

  Osa Suomen Horneteista on valmistettu 1995 ja niiden toiminta täysillä lentotunneilla on 30 vuotta, eli kiikun kaakun mennään ensimmäisten kanssa. Nyt nähtiin hyvin kuinka pienemmille rasituksille joutuva Hawk tuli tonttiin ja ikää se noin 40 vuotta, konetta oli päivitetty ja mm siivet ainakin kertaalleen vaihdettu (kovin rasitus noissa) sekä muuta pientä ”voitelua CRC:llä”

  Suomelle oli tärkeää mennä Nato jäseneksi, se avaa myös kaupallisia mahdollisuuksia sekä tänne uskaltaa lännestä firmat tulla…

  1. Niitä Hawkeja on käytetty Suomessa ”kevythävittäjinä”, kun ei ole ollut rahaa ostaa enempää oikeita hävittäjiä. Niitä on rasitettu ihan perusteellisesti. Viimeisin onnettomuus on kuitenkin mitä ilmeisimmin moottorin hajoaminen – syy ei ole tiedossa, mutta voi olla esimerkiksi törmäys lintuun, joka on särkenyt moottorin.

   1. Jep, tämä konehan on jo kerran korjattu kun heittoistuinta piti käyttää kentällä ollessa eli ns 0,0 hyppy. Tekniikka noissa jo vanhaa, mutta hyvin toiminut britti vehkeeksi.

    1. Hawkien käyttäjäliityntä on päivitetty Hornettien tasolle. Tavallisten viisarimittareiden tilalle suuret diginäytöt.

     Hawkit olivat erinomainen hankinta, kun Suomen puolustusmäärärahat ovat mitä ovat – ihan helvetin alhaisella tasolla.

 5. Mielenkiintoinen avaus Juhanilta tässä. En oikein tiedä mitä ajatella. Yksi tuttavani aina laulaa suojeluskuntalauluja kun saunotaan – ja tämä tuttava on niin punavihreä kun olla ja voi. Paitsi puolustusasioissa.

  1. Suojeluskunnat ovat puoluepoliittisesti riippumattomia maanpuolustusjärjestöjä. Jäsen saa ihan vapaasti olla punavihreä, kunhan sitoutuu puolustamaan isänmaata ulkoista vihollista vastaan.

   Korostan vielä, että Puolustusvoimain komentajan alaisia sotilaita.

   1. Puolustusvoimain komentaja kaikkine alaisine sotilaineen on puolustusvoimain ylipäällikön alainen sotilas.

    Tässä ehdotettu järjestely olisi rinnakkainen vakinaisen armeijan kanssa. Se ei olisi sekä – että, vaan joko – tai järjestely, sillä molempiin ei riittäisi elävää voimaa vaikka aseita kyllä Naton ansiosta rittäisi. Molemmat järjestelmät tavoittelisivat riveihinsä yksiä ja samoja reserviläisiä.

    Autioituvassa laajassa maassa olisi enenevästi seutuja joissa raskaan kaluston säilytyspaikkoina olevat ”suojeluskuntatalot” sijaitsisivat harvakseltaan perin etäällä siellä täällä hajallaan olevista järjestelmään ennalta sitoutuneiden ”suojeluskuntalaisten” asumuksista hyvine henkilökohtaisen
    kiväärin sisältävine asekaappeineen .

    Tilanne muistuttaisi yhä enemmän keskitettyä varastointia, joka amatöörimaisilla ”suojeluskuntataloilla” olisi ratkaisevasti turvattomampi ja suorituskyvyttömämpi kuin vakinaisen armeijan varikoilla.

    Taajama-alueilla, joilla väestön painopiste on, vakinainen armeija keskitettyine mahdollisuuksineen olisi oleellisesti suorituskykyisempi.

    Tinasotilasarmeijoiden siirtely on aina ollut suosittua fantasiaa niin nuorille kuin vanhoillekin.

    1. ”Tässä ehdotettu järjestely olisi rinnakkainen vakinaisen armeijan kanssa.”

     Valhe.

     Kyseessä on nimenomaan Puolustusvoiman komentajan alainen puolustushaara. Puolustushaaroja ovat Suomessa tällä hetkellä: Maavoimat, Ilmavoimat ja Merivoimat.

     Nykyinen tilanne täydentyisi siten, että Puolustushaaroja olisivat: Maavoimat, Suojeluskunnat, Ilmavoimat ja Merivoimat.

     Sellainen järjestely on mm. Virossa. Suojeluskunnan komentaja prikaatikenraali Riho Ühtegi on Puolustusvoimain komentajan kenraali Martin Heremin suora alainen.

    2. ”molempiin ei riittäisi elävää voimaa”

     Valhe.

     Suomessa on koulutettua reserviä noin 900 000 miestä ja sodanajan joukkoihin kuuluu 280 000 mietä.

     Nykyinen tilanne Suomessa on, että varuskunnat ovat pääsääntöisesti vain koulutuskeskuksia.

     Sodan ajan joukot pitää perustaa reservistä, joka tarkoittaa hidasta liikekannallepanoa. Reserviläisille lähetetään käskykirje siirtyä tiettyyn perustamispaikkaan, sinne perustamispaikkaan kuljetetaan varustus, aseet ja kalusto. Sitten perustettua joukkoa aletaan harjoittamaan sotatoimikelpoisiksi. Todella hidas prosessi, joka vaatii poliittisen päätöksen.

     Sitten kun Suojeluskunnat ovat olemassa, niin Suojeluskunnilla on omat pysyvät esikuntansa, jotka rauhan aikana kouluttavat suojeluskuntajoukkoja, järjestävät jatkuvasti sotaharjoituksia ja miehet ovat aina valmiina vaikkapa torjumaan ryssien erikoisjoukkojen hyökkäyksiä.

     Ensimmäiset miehet ovat valmiina toimintaan noin tunnissa siitä kun vihelletään pilliin. Mm. suojaamaan asevarastoja. Joukko on toimintakykyinen muutamassa tunnissa.

     Tiedän tämän erittäin hyvin, sillä niin se toimii Virossa – ja toimii hyvin. Viimeksi osallistuin sotaharjoitukseen Virossa joulukuussa 2022. Olin reissussa melko tasan kaksi viikkoa.

 6. Suojeluskunnat mallia Sveitsi joka niemeen notkoon saarelmaan ja varustus jaettuna useaan kohteeseen nopeasti otettavaksi sekä ilmapuolustukseen maasta ammuttavia. Sissitoiminta isoa vastaan on tehokkain.

  1. Se hajasijoitus on äärimmäisen tärkeää. Suojeluskuntalaisille henkilökohtaiset aseet patruunoineen koteihinsa hyviin asekaappeihin. Raskaat aseet läheisten suojeluskuntatalojen asevarastoihin.

   Suomen nykyinen systeemi, että aseet ovat harvoissa ”keskusvarastoissa” on aivan liian haavoittuva.

 7. Kun imperialistinen roistovaltio Venäjä hyökkäsi Ukrainan kimppuun vuonna 2014, niin Ukrainan ”vakinainen armeija” odotti Ukrainan poliittiselta johdolta käskyä aloittaa vastarinta – sitä käskyä ei tullut, joten vakinainen armeija luovutti ryssille tukikohtansa, kasarminsa, aseensa, jne.

  Vapaaehtoiset perustivat omia joukkojaan, kun eivät halunneet joutua uudelleen ryssien brutaalin vallan alle.

  Kun ryssät sitten esittivät vapaaehtoisjoukoille vaatimuksen luovuttaa aseensa, niin ne vapaaehtoisjoukot aloittivat vastarinnan. Uhkasivat, että jos aita ylitetään, niin avaavat tulen – ja myös avasivat. Siksi Ukraina on edelleen itsenäinen valtio 18.5.2023.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *