Tentin naiset tunkivat Orpon ja Hjalliksen senänrakoon

Vaalitentti:

Esiintyminen, perustelut, tilannehallinta, johtajuus

Li Andersson 9+
Marin 9
Essayah 9-
Saarikko 8.5
Purra 8
Henriksson 7
Ohisalo 6
Orpo 5, joka sai naisilta kunnon löylytyksen joka teemalla. Orposta ei saa pääministeriä tässä Suomen ja maailmantilanteessa tekemälläkään.
Harkimo, alle arvostelun 4 –

Li Andersson ja Essayah ovat luunkovia poliitikoita ml. Saarikko ja Marin.

Juontajat:
Abderssonilla eivät narut pysyneet hanskassa.
Lehtimäki onnistui hyvin

Oikeistohallitusta tuosta ei saa mitenkään johtuen Purran porukan eriseuraisuudesta kaikkiin.
Saarikon väki ei lähde kokoomuksen kanssa marjaan.
Pukkaa puna-vihr-sinistä, jossa kd hyppää mukaan. Kokoomus romahtaa ja on edelleen oppositiossa.

41 vastausta artikkeliin “Tentin naiset tunkivat Orpon ja Hjalliksen senänrakoon”

  1. MTVn Pöllöraadin näkemys onnistumisesta

    Saarikko 14
    Purra 12
    Andersson 10
    Orpo 10
    Essayah 9
    Ohisalo 7
    Henriksson 5
    Marin 5
    Harkimo 3

    Vastaa mielestäni paremmin tapahtumia kuin Heikin lista

    1. Mtv: Pöllöraati on kokoomuksen äänitorvi ja on ollut aina niinkuin ip- lehdetkin poliittisine toimittajineen.

      Ns. Hornet-case ei koskenut nyt ketään muuta kuin pääministeriä, koska hän vain oli siinä osallisena. Sillä haluttiin ohjata varsinainen vaalikeskustelu sivuraiteille.

      1. Jos Pöllöraati on kokoomusmielinen niin minkähän mielinen oli oma listasi, vai oliko se oma arviosi tapahtumien kulusta

        1. Niin kuin sanoin, nuo ovat olleet aina kokoomuksen äänitorvia ml. Aamulehti.
          Nämä ovat myös pääministerivaalit, joka tahtoo unohtua, eivät leikkausvaalit, joita kokoomus on mantranaan pitänyt. Ja silläkin arvioiden Orpo on menneisyyden mies.
          Jos huomasit, naiset ovat tällä hetkellä korvanneet lähes kaikki vanhat ukonkörmyt politiikassa. Hävetti niin Hjallis kuin Orpokin pärjätä monipuolisessa keskustelussa.
          Niin kuin olen aikaisemminkin sanonut, katson itse politiikkaa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja kokonaisuuden kannalta en minkään puolueen nostaman mantran kautta.

          1. Onkohan tuo Twitter kanssa oikeistolaisten temmellyskenttä kun sitä lueskelin sain kuvan että mielipiteet ovat enemmän Pöllöraadin listan mukaisia kuin oman henkilökohtaisen listasi.
            Erityisesti Marinia moitittiin päälle huutamisesta, no sehän lienee vain muotoseikka, kaikki keinot käytössä köyhien kyykyttämistä vastaan.

            Ukonkörmyjä vastaan ei minulla ole mitään jos viisaita ovat, eikä naisia, ei nuoria ei vanhoja jos tolkullisia ovat. Nuoruus ja kauneus taitavat olla valttia ensi kertaa äänestävien joukossa, jostain syystä myös naiseus

            1. Pöllöraati nyt ei taida olla kovin puolueeton kuten ei US ei AL, ei IP- lehdetkään eikä moni muukaan kaupallisesti leimautunut kanava. Twitteristä en tiedä, jolla taas ei ole suuren kansan kannalta mitään merkitystä.
              Teot politiikassa ratkaisevat ja usko siihen, kuka ne teot pysty viemään lävitse.
              Sellaisen suodattimen kautta minä, yksi äänestäjänä asiaa katson.
              Koulutetut, laaja-alaiset ja terävät naiset ovat politiikan nykyisyys ja tulevaisuus, he näkevät asioita paljon laajemmin kuin miehet. Nyt on heidän aikansa.

              1. Onko olemassa lehti, vaalitenttejä ruotiva. joka on puolueeton.
                Mihin perustuu väittämäsi että nuoret naiset näkevät asioita paljon laajemmin kuin miehet?
                Jos viisaasti laajemmin näkevät niin miksi niitä on kaikissa puolueissa?
                Twitteriä ihan noin merkityksettömänä pitäisi, kansan syvien rivien lisäksi siellä kertovat mielipiteitään myös mm tunnetut demarit.

              2. Matti, politiikkamme huipulla on täällä hetkellä pääasiassa vain nuoria ja nuorekkaita naisia, Henrikssonkin, ja tulee olemaan.
                Uskon siihen, että kansa kyllä näkee, mistä on kysymys, valistuneet miehetkin, että nyt on Minna Canthien aika, vihdoinkin.
                Saulikin on hyvässä kotijoukkojen ohjauksessa.

  2. Ainakin tuli selväksi kokoomuksen leikkaushalut köyhiltä ja rahan jako hyvätuloisille.

    1. Eikö tämä ole tullut sinulle jo selväksi kuluneiden viikkojen aikana, se on kuitenkin ollut viime aikojen eniten toisteltu hokema

    2. Niilo:

      Tuskinpa hyvätuloiset rahaa saavat, saavat korkeintaan pitää suuremman osan ansioistaan.

  3. Itse olisin odottanut esim Orpolta selkeää esitystä paljonko leikkaa ja keneltä ja miten on mahdollista samalla jakaa veronkevennyksiä?
    Sote huutaa lisää rahaa palkkamenoihin ja kokoomus haluaa leikata sieltäkin eli huonontaa entisestään?

  4. Kovasti korkeat pisteet saa blogin avaajalta Sanna Marin ja Li Andersson.

    Sen enempää arvosanoihin puuttumatta, niin kiinnittäisin huomiota pariin seikkaa.

    Marinin osalta sanoisin, että kovin on kapea SDP:n vaalitakstiikka, kun ainoa asia mitä rummutetaan on kokoomuksen leikkaukset. Ei se riitä, että vastustajaa haukkuu, pitäisi olla myös omia avauksia talouden tasapainottamiseksi. Marin ei vaan sanallakaan uskalla mainita sanaa ”menoeikkaus”, vaikka tähän tulevalla hallituskaudella väkisinkin joudutaan menemään.

    Li Andersson julisti tentin loppupuolella, että vasemmistoliiton tavoitteena on ensi vaalikaudella parantaa perusopetuksen tilaa. Miksi vasta ensi vaalikaudella? Vasemmistoliitolla on ollut kulttuuri- ja opetusministerin salkku viimeiset neljä vuotta.

    Sen sijaan, että olisi parannettu perusopetusta, jonka ongelmat heijastuvat myöhempiin opintoihin, nykyinen hallitus päätti satsata n.130 miljoonaa euroa vuosittain maksuttomaan toisen asteen opetukseen. Noista miljoonista valtaosa kuluu digilaitteisiin ja matkakorvauksiin.

    1. En arvioi, mitä olisi pitänyt tehdä joskus, vaan sitä, miten esiintyivät ja sanoivat.
      Nythän vasta oli 1. show. Demareiden ja Rinteen tasapainottamisesta ja leikkausten kompensaatiosta ei puhuttu vielä mitään. Saati julkihankinnoista 50 mrd. jotka ovat heidän ohjelmassaan.
      Ei myöskään muut koko ohjelmastaan paitsi kokoomus, joka tyhjensi pajatsonsa kerralla. Ja Purra, joka on juuttunut maahanmuuttoon eri vivahtein, eikä muuta.
      Sekin pitää ottaa huomioon, ettei nyt puhuta, mitä jotkut puolueet ovat hallituksessa ollessaan saaneet aikaan. Nyt puhutaan siitä, mitä yksittäinen puolue haluaisi tehdä osana tulevaa hallitusta.

  5. No nyt Kokoomus peruu leikkaukset opiskelijoilta? Uho ja uhon purku? Ei uskottavaa politiikkaa.

    1. Ja ainoa fiksu sanonta Hjallikselta oli, että leikkauksia tässä tilanteessa ei missän tapauksessa pidä tehdä, se on hullun hommaa. Tarvitaan uusia yrityksiä ja työtä.

  6. Minä muuttaisin ensimmäiseksi tuon listan järjestystä, mutta sitten pitäisi taas muuttaa, eikä se sittenkään olisi hyvä.

    Perhana, mutta se olisikin vaikeata rakentaa hallitus, olkoon vaalitulos mikä tahansa. Ainoa varma, on pääministeri kolmesta, Marin, Orpo, Saarikko.
    Yksi ja toinen sanoo, että ei lähde sen kanssa marjaan, mutta odotetaas kun hetki koittaa. Niin kova on hallituskiima, että kaatuu raja- aidat.

  7. Vähiin jäävät vaihtoehdot.
    Saarikko EI
    Marin EI
    Anderson EI missään tapauksessa
    Henriksson EI missään tapauksessa lisää pakkoruotsia

    1. Mikä on perusteltu perustelu EI:lle ?
      Nuo ovat kaikki näyttäneet kykynsä hallituksessa selvitä isoistakin ongelmista ja pystyneet pitämään osaltaan hallituksen kasassa.

      1. Kaikkia poliitisia puolueita saa arvostella jopa perusuomalaisia kun asiaa on löytänyt
        Siinä ei kuitenkaan saa mennä henkilötason vinoluun terv tepivaari

  8. Päällepuhuminen ja öykkäröivä käytös ovat huonoa käytöstä – eivät todistus pätevyydestä tai kyvykkyydestä – ja sitä tuli Marinilta tarpeeksi.

    1. Höpö höpö: koko paletti karkasi J. Anderssonin käsistä. Päälle puhumista tapahtui joka osallistuja osalta tosilta voimallisemmin toisilta vähemmin. Ohisalo oli siinä parhaalla ohituskaistalla suhteessa muihin.

  9. No käydään ensin vaaliuurnilla ja odotellaan tulos ja odotellaan hallitusneuvottelut. – Kokoomus peruu jo vaatimuksiaan…

  10. Niin totta kuin se onkin niin masentava on vaalispekulointiin todeta että katsotaan ensin kuinka vaaleissa käy. Kun näin kuittaa keskustelun ei pääse edes myöhemmin edes loistamaan sanomalla että juuri niinhän siinä kävi kuin minä sanoin.

  11. Matti juuri noin ja sieltä voi tulla ylläri monelle terv tepivaari

  12. Jotkut varastaa kansalta kun kiertävät verojaan pääoma tuloillaan terv tepivaari

    1. Ketkä veroja kiertävät lakejamme noudattamatta heidät tulee saattaa edesvastuuseen eli poliisi asialle.

  13. ”Taistolaisena ollessaan äärivasurit eivät saaneet mitään sosialisoitua, mutta kun muuttivat nimensä vihreiksi, he voivat sosialisoida kehä 3:n ulkopuolelta kenen tahansa yksityisen omaisuutta.”
    Tekstiviesti tämän päivän Lapin Kansan mielipidesivulla. Ei nimeä eikä nimimerkkiä.

  14. Vaikka tuo onkin lailllista kuinka on mahdollista että kun ottaaa palkkansa pääoma tuloina
    Ja palkkana vuodessa vain kumppitonnin katson sellasen olevan veronkiertoa
    No laillista se on muttei se oikein ole varmaan kaikki tietää että pääomatuloina sitä verotetaan olemattomalla verolla
    Laillista mutta onkohan oikein terv tepiaari

  15. Pääomatulojen verotus taitaa olla aika monimutkainen juttu. Veron korottaminen toki olisi yksikertaista, hallitus vaan päättää ja korottaa.
    Miksi veroa ei ole korotettu johtunee siitä että ei oikein voida ennakoida mitä kaikkea kielteistä siitä saattaa seurata.

    1. Tuo maksaminenhan tuloverona on vain itse tulonsaajan asia, ei laki. Moraalisesti oikeudenmukaiset maksavat pääomatulojaan tuloveroprosentin mukaisesti. Heitäkin on hyvin paljon kuten Ilkka Paananen & kumppanit jne..
      Ei olisi ihmeellinen asia tehdä siitä velvoittava pääosin.

  16. Katselkaa nyt tätä väkeä televisioruudussa, surullista, niin surullista kuunneltavaa. Meillä on onneksi aika hyvin koulutettu eduskunta ja aika hyvine ajatuksineen. Toisin se on näissä pikkupuolueissa, voi kauheeta.

    1. Oli tuo pienpuolueiden sakki todella säälittävää ideologialla kyllästettyä ja jalat tukevasti ilmassa pienessä kuplassa.
      Ei kestänyt katsoa muutamaa minuuttia idempään.

  17. Yksi hyvä ja mielenkiintoinen asia tuli yhden pienpuolueen edustajan suusta. Enhän minä hitaana hämäläisenä ehtinyt sitä kuulla, kenen suulla se tuli. Kumminkin se oli luotettavasti tutkittu ja todistettu, että Suomen metsiä on hyvin ja oikeaoppisesti hoidettu.Se edellinen kohun aiheuttaja oli väärin tehty ja tulkittu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *