Lisää rahaa Gebardihatuille. Sinä maksat.

”Presidentti Tarja Halonen ja entinen puolustusministeri Elisabeth Rehn (r) ovat mukana vetoomuksessa, jossa vaaditaan, että Suomi panostaa kehitysyhteistyöhön, humanitaariseen apuun ja rauhantyöhön.”

”Vetoomuksen allekirjoittajina ovat Halosen ja Rehnin lisäksi muun muassa entinen kokoomuslainen pääministeri, Sitran yliasiamies Jyrki Katainen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtaja Mika Salminen, arkkipiispa Tapio Luoma, oikeushammaslääkäri Helena Ranta, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki, jalkapallovalmentaja Tim Sparv ja kansainvälisen oikeuden emeritusprofessori Martti Koskenniemi.”

Suomessa kipataan joka vuosi 1 200 000 000€ ”kehitysyhteistyöhön”. Sama meininki jatkuu ja varsinkin ”rauhantyöhön”?

Ei voi todeta muuta kuin ”sinne meni”. Tämän rahansumman vaikutukset ei näy meillä missään, loputon kaivo.

Lähde:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/30378911-731e-4639-901c-0abdd240ef13

Oma mielipide on että tälläinen rahan kippaaminen pitää saada loppumaan. Suomessa on n 5,5 miljoonaa asukasta ja meidän tehtävä olisi hoitaa ”kansainvälisesti” miljardien ihmisten hyvinvointi…ei käy minulle tämä agenda, ei todellakaan!

 

10 vastausta artikkeliin “Lisää rahaa Gebardihatuille. Sinä maksat.”

  1. Tänne kipataan rahaa ilman mitään todellista hyötyä, joukossa on mm maita jotka tukee terrorismia ja merirosvousta, sekä siellä on maita jotka tukevat Venäjän sotaa Ukrainaa vastaan. Kaikki ei ole tässä listassa mutta näin esimerkkinä:

    ”Afrikassa Suomen merkittäviä kahdenvälisen kehitysyhteistyön kumppanimaita ovat Etiopia, Kenia, Mosambik, Somalia ja Tansania. Näiden maiden kanssa Suomi on tehnyt kehitysyhteistyötä useiden vuosikymmenten ajan.”

    Lähde:

    https://um.fi/kehitysyhteistyon-kahdenvaliset-kumppanimaat

    Ainut maa listassa joka tuolla kehitysyhteistyön sivulla tarvitsee nyt oikeasti apua se on Ukraina!

  2. Humanitaariseen apuun hädänalaisille annettua rahaa en osaa pitää rahan kippaamisena enkä sitä että auttamisesta pitäisi Suomen jotakin hyötyä.
    Kehitysyhteistyön kohteet on eri juttu, vähempikin riittäisi ja kohteet pitäisi tarkkaan harjata.

    1. Vuoteen 2050 mennessä esim Afrikassa on n 2,5 miljardia ihmistä. Nyt siellä on 1,4 miljardia ihmistä. Meillä ei riitä rahat kassassa vaikka kuinka tekisi mieli ruokkia ja kouluttaa näitä. Tämä on kylmä fakta.

      Afrikan väkiluku. Historia ja ennuste: (eli miljoonaa ihmistä, jo vuonna 2075 siellä on 3,5 miljardia ihmistä!)

      1950 227,8
      1975 414,7
      2000 811,0
      2025 * 1 508,9
      2050 * 2 489,3
      2075 * 3 498,8
      * ennuste

      Suomen väkiluku pysyy samana tulevaisuudessa tai vähenee. Ei ole mitään järkeä tukea maanosaa joka kasvaa yli maan tuottavuuden ruoan ja hyvinvoinnin kannalta.

        1. Silti meidän ei tarvitse antaa näille kuin murto-osa siitä mitä nyt annetaan

  3. Kauan sitten jotkut Euroopan maat tekivät afrikkalaisille vääryyttä, mutta miten kauan sitä velkaa pitää maksaa, kun vastaantuloa ei ole juurikaan ollut.

    1. Kun eurooppalaiset menivät Afrikkaan oli heillä itsellään siellä jo toimivat järjestelmät joissa orjuuttivat kilpailevia heimoja. Heidän avustuksella mm Atlantin taakse saatiin paljon orjia.

  4. Nykyinen kehitysapumalli on kansainvälisissä tutkimuksissa todettu tehottomaksi, joten rahan syytäminen siihen on todella haskausta.
    On eri asia humanitäärinen apu erilaisissa katastrofeissa, mutta se ei ole kehitysapua.
    Me emme kykene elättämään holtittomasti lisääntyviä ihmismassoja eikä meidän velvollisuutemme ole sitä tehdä.
    On näiden maiden hallitusten asia hoitaa se sotimisen ja varastamisen sijaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *