”Viinasen lista”- vrt. Orpon – Purran moraalirappiolista

Juttu on Iiro Viinasesta HS 23.10.2023 / Visio

Viinanen vertaa 90- luvun laman katastrofia tähän päivään, jossa suunta on sama nyt kun silloin, mutta vakavuusaste nyt höyhensarjaa. Asuntokauppa ja markkinat olivat kuumentuneet jo vuosia ja työllisyys huipussaan ja kaikki meni ns. hyvin, kunnes pankkien rahoitustarjonta ryöpsähti käsistä. Mukaan tulivat ulkomaiset vakuudettomat lainat, joilla ei ollut korkosidonnaisuutta niin yksityisille kuin yrityksille.  Pankit ylivelkaantuivat ja alkoi päitä putoilla pankkien jakkaroilta. Tuli pankkikriisi, lainojen korot hyppäsivät taivaisiin päiväkorkojen hipoessa 60 %.  Pankki toisensa jälkeen kaatui, pankinjohtaja hirtti itsensä ja sadat muut yrittäjät perässä. Laskun maksajiksi joutuivat yrittäjät ja koko muu Suomen kansa. Työttömyys  500 000 työtöntä. Täysi talouskatastrofi. Hyeenat, jobbarit ja ahneisto, jotka sattuivat välttymään kolauksesta syystä tai toisesta, nauttivat muiden hädästä ja riistivät ruumiit.

Nyt, tämä hallituksemme riistää juuri toisin kuin Viinanen, vain vähäväkiset, säästää rikkaat ja jopa lisää rahaa ja hyvinvointia varakkaille- omalle hyvin toimeentulevalle porukalleen. 

”HÄNEN aikanaan pyrittiin leikkaamaan tasaisesti kaikilta. Kokoomuslainen tekisi niin myös nyt. Yrittäjiä hän kurittaisi verottamalla voittoja kovemmin.

”Koskisin myyntivoiton verotukseen, ja tuloksenkin verotus voisi olla kovempaa. Kävisin veropakolaisten kimppuun. Verotarkastuksia enemmän.”

Myös perintövero nousisi Viinasen suunnitelmissa.

”Kun perintövero on alakanttiin, niin perintö voidaan jaksottaa helposti sukupolvesta toiseen. Se kartuttaa valtavaa omaisuutta pienellä prosentilla. Varaa olisi kiristää.”

Muita kohteita Viinasen leikkauslistalla olisivat muun muassa erilaiset elinkeinotuet, työttömyyskorvaukset ja sosiaalituet.

Ilman maahanmuuttoa Suomi ei Viinasen mukaan pärjää.

”Hyvinvointimme heikkenee dramaattisesti, jos väkeä ei tule. Kukaan ei tuota rahaa. Selvää on, että tarvitsemme paljon maahanmuuttoa lähivuosina”, Viinanen sanoo painottaen sanaa paljon.

”Mutta täytyy oppia kieli ja ammatti.”

Raimo Sailas sanoi loppuvuosinaan useissa haastatteluissa, että Suomen suurin tulevaisuuden haaste on ilmastonmuutos. Iiro Viinasen mukaan ”ihmemies” oli tässä oikeassa.

Hän antaa luennon, mitä tapahtuu, jos vedenpinta nousee. Tiivistettynä silloin tapahtuu katastrofi.

”Ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun täytyy antaa paljon enemmän voimavaroja. Ei pidä antaa periksi, koska ongelma on suurempi kuin uskotaan.”

JOKAISELLA poliitikolla on kaari, joka jättää jälkeensä perinnön. Viinanen sanoo, että hänen poliittinen perintönsä tiivistyy sanaan ”tinkimättömyys”.

Hän teki asioita, jotka koki oikeiksi, eikä sen takia ole katunut niitä.

”Olin häijy. Myös omilleni.”

——-

... mutta tämä ns. hallituksemme, kauhukabinetti on jo nimensä ansainnut. Kummitusjuna köyhille. Varakkaat laskettelevat vain liukumäkeä Linnanmäellä.

Iiro Viinanen runnoi ”perstuntumalla” miljardileikkauksia lama-Suomessa. Pian nykypoliitikkojen on tehtävä yhtä kovia päätöksiä. – HS Visio | HS.fi

 

8 vastausta artikkeliin “”Viinasen lista”- vrt. Orpon – Purran moraalirappiolista”

 1. Kyllä se nyt vain niin on, että kolmion muotoinen kansantalous on paras myös köyhien säällisen elämän mahdollistajana, eli kyllä ne parempiosaiset ja hyvin toimeentulevat ruokkivat menestyksellään myös ne kolmion alakerroksissakin ”majailevat” ja ovat hyvinvointiyhteiskunnan selkäranka.
  Minusta veroja tulisi laskea ja reilusti sieltä kolmion ylimmistä tuloluokista, vain sitä kautta murustet muuttuvat voiksi leivän päälle myös vähäosaisilla.
  Suomessa kolmion kärki osoittaa alaspäin ja tasamaan tallaajat määrittelevät, että jos yksikin on köyhä, niin silloin kaikkien tulee olla köyhiä, se on sitä vasemmiston kuulua tasa-arvoa.
  Nyt Orpon ja Purran pitäisi painaa kaasua jarrupolkimen sijaan ja viis veisata ulkoparlamentaaristen korporaatioiden taistelulauluista, sillä liian kauan Suomessa on uskottu että kyyneleet helmiksi muuttua voi ja että kyllä valtio kyydin maksaa.
  Suomi on nyt huonommassa asemassa yhdeksänkymmentä luvun lamaan nähden, että me olemme yhteisvaluutan vankeina.

  1. Tämä Arvin linja on sitä persujen yhteiskuntarasismin orjantappuratietä, jolle pitää panna piikkimatot kaksin kerroin ja pian. Ja ottaa Viinasen ohjeet heti käyttöön.

   Suomi on kansainvälisesti erittäin hyvässä taloudellisessa kunnossa ja varakkaampi ja velattomampi kuin keskimäärin muut Euroopan maat saati USA.
   Suunta velanottoon pitää tietenkin taittaa, mutta tosin keinoin kuin tämä orjantappurahallitus nyt yrittää toteuttaa.

 2. Niin tässä tilanteessa verohelpotuksia hyvin toimeentuleville on se ensimmäinen ja suurin moka.

 3. Tässä Viinasen jutussa on se kokoomuksen aikaisemmin arvostettu arvo ja pääperiaate, mitä sivistyskokoomus on ollut ennen Orpon kautta : ”kansasta pidetään huolta niin että kaikki pysyvät mukana”.

  Nyt heikko Orpon kokoomus on lähtenyt toteuttamaan äärioikeistolaista linjaa mitä pahimman kautta, jota sen rasistikumppani vaatii. Ja Orpo antaa sille joukkiolle vapaat kädet pelätessään sitä., että ne lähtevät hallituksesta livohkaan ja Orpon oma ”kuningastie” pääministeriys kaatuu. Sillä nyt ei niin väliä, vaikka koko Suomi kaatuisi.

 4. Edelleen tosiasia on, että kustannusten pienentämisessä ne kohdistuvat niihin, joille tukia jaettaessa ne kustannukset syntyvät.
  Tukia on mahdotonta vähentää niiltä, jotka tukia eivät saa.

  1. Jos nyt luet jutun kunnolla, sen pääsanoma on myös verotulot ja veronkiristys sekä veronkierto laajasti niiltä, joilta on otettavaa.
   Leikkaukset koskevat kaikkia.
   Orpon-Purran yhteiskuntarasistinen hallitus on sadistinen apartheid- hallitus.
   Viinanen voitaisiin kutsua apuun j ja heittää Orpo pellolle.

  1. Sitaatti on Heikiltä, vaikka tuo kirjauksen nimimerkki temppulee jatkuvasti.
   Tämä on yksi parhaista Viinasen jutuista, mitä tähän päivään voi soveltaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *