Yksityistetään vesi, tiet, ilma, luonto eläimineen, kasveineen…

… energia, terveydenhuolto pyristelee irti julkisesta, rautateiden kiskot rullataan rautaruukille, posti ei kulje ja pankit ovat varastaneet rahamme, vain hiekanmurut jäi marmorilattioille.  Ai niin, meillekin ”wagner” co, oy-ab.

Hirvet, peurat, karhut kuuluvat maanomistajille lihoineen, nahkoineen, suolet upotetaan suovesiin. Mustikka ja puolukka ja sienetkin viedään suusta, kunhan uusi ja ihka ”yksityishallituksemme” pääsee vauhtiin. Poliitikot oikealla on jo pitkälti ”ostettu” vahtikoiriksi.

Se on varma, ettei meille muille jää kuin paskat käteen kuten Britanniassa.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009574707.html

… ai niin, minäkin lehdistössä olleena olen huomannut, että pääosa niin sanoma- kuin aikakauslehdistöstä on ollut iät ja ajat ns. yksityisten heiniä, kuten Erkko, Ketoset, Laakkoset, Kivekkäät, Reenpäät, Söderströmit…Heillä kuitenkin on ollut ajan mukana kehittynyt moraalinen selkäranka huolimatta siitä, että kokoomus ja kepu ovat olleet lujasti omistajien lompakkoa lähellä.

30 vastausta artikkeliin “Yksityistetään vesi, tiet, ilma, luonto eläimineen, kasveineen…”

 1. … työllisyystavoite 100 000 täyttyy heilahtaen.

  Minä tuolla Hollolan Salpakankaalla asuessamme ostin kunnalta ison kasan kaatorunkoja lähimetsästämme. Puin hiukan rähjäiset metsävaatteet päälleni ja menin pitkän työpäivän jälkeen karsimaan kirveellä runkoja. Jätin Partnerin ammattivehkeineen kaappiin, etten häiritsisi pärinällä naapureita. Kirves kun on kasvanut kouraani jo nuoresta lähtien.
  Polulla kulki pariskunta ”Hh- lenkkivaatteineen”, niin kuin kaikilla kunnon std. kansalaisilla nykyään on ja tokaisivat, että on se hieno, että kunta on keksinyt noille työttömille kunnon hommia.

  … pääsinhän kunnan hommiin !

 2. … ja Heikki Hiilamo ampuu koko sotea lujaa työterveyshuollon ollessa eriarvoistava palvelu koko Suomessa. Se on saatava palvelemaan koko kansaa.
  … ei kun yksityistetään kaikki. Sairaat julkiselle ja terveet yksityiselle.

  1. Niin, että sosialisoidaan työterveyshuoltokin.

   Eli, jos tehdään kuten esität, niin kukas silloin tuon työterveyshuollon osuuden kustantaa? Nythän sen kustantaa pääosin työnantajat ja pieneltä osin myös työntekijät.

   Vai meinaatko, että lyödään lisää veroluontoisia maksuja niin työnantajalle kuin työntekijöillekin, ja jotka kerättäisiin valtion pohjattomaan ja tehottomasti käytettyyn kassaan.

   1. En minä meinaa yhtään mitään. Tämä on Heikki Hiilamon kanta tämän päivät Ylen haastattelussa. Hänestä työterveyshuolto käy tyhjäkäyntiä. Kukaan ei ole puhunut sen rahoitusjaosta, kun muualla jonot kasvavat.

    Rankkaa tekstiä sotesta Hiilamolta: Lisää rahaa, lisää hoitoa ja käsiä kaikkialta, myös työterveyshuollolta.

    https://yle.fi/a/74-20032555

    1. Hiilamo todellakin rankkaa tekstiä sotesta.

     – Rahaa tarvitaan lisää, mutta samalla hyvinvointialueilta puuttuu kannustimet säästää rahaa. Ei tarvitse säästää, koska aina voi pyytää valtiolta lisää rahaa. Siten uudistuksen rahoitusjärjestelmä on pöljä, sanoo Hiilamo.
     – Hoitotakuu ja hoitajamitoitus hölmöläisten hommaa. Koska resurssit rajalliset, niin kun toisaalle laitetaan lisää, niin se on toisaalta pois.
     – Lakipykälien vaatimukset täyttääkseen palvelujen tuottajat joutuvat käyttämään vuokrafirmoja, jotka imevät rahat palvelujen tuottajilta eli lopulta veronmaksajilta.
     – Loppukaneettina Hiilamo toteaa, että sote-uudistus on käynnistettävä uudelleen. Hyvinvointialueiden rahoitusperiaatteet on uudistettava.

 3. Metsurihommat alkoi hyvän myyjän ansiosta joka myi ensin metsurin varusteen ja vasta sen jälkeen alettiin katsella sahoja ym opaslehtisen kera.
  Yksityistäminen kokoomuksen johdolla on ajanut meidät pulaan.

 4. Olette aika mestareita, jos poikki saatte runkopuuta pelkällä kirveellä, tai vanhan ajan pokasahalla.

  Meillä on klapikone huilannut hallissa jo monta vuotta, sahaa kyllä käytän, mutta kirveellä halkelen kaiken. Minä katkon metsäsä kaiken, metri kolmeen osaan, mahtuu mukavasti mönkijän rattaille. Yksi iso puu tulee hyvin kerralla ja telikärry kulkee metsässä hyvin.
  Muuten, ensi talven puut pitää olla tehtynä, kuivaksi niitä puita ei saa, muuta kuin kuivurissa.

 5. Itse ennen tein polttopuut metsässä niin pitkiksi kun jaksoin traktorin kärryyn nostella. Nyt iän ja mukavuudenhalun kasvaessa on traktorin perässä teline nostolaitteissa johon puut poikittain 120 senttiä pitkinä. Klapikoneen (sirkkeli+halkausuruuvi) olen jättänyt pojalle, pihassa rantteella pätkin moottorisahalla ja pienellä hydraulihalkojalla pieniksi, että monenlaiset menetelmät miestä myöten polttopuiden teossa näyttää olevan.

  Sarjassa klapinteko ja kansallistaminen nyt jälkimmäiseen aiheeseen. Jos on että mahdollisimman paljon kaikesta tekemisestä pitää olla yhteiskunnan hyppysissä on kysymyksessä olotila joka on kovin lähellä sosialismia. Yhteiskunnan toiminnoissa ovat nämä ikiongelmat, kilpailu puuttuu, pyrkimys tehokkuuteen on herran hallussa, porkkanat ja kepit puuttuvat ja pidemmän päälle ongelmat korruptiosta. Yksityisellä puolella ongelmana rahanahnaus, varsinkin aloilla joissa oikea kilpailu puuttuu, joskus myös että vedätetään osaamattomia kunnallisia ostajia.

  1. Sosialismista ei kukaan puhu mitään, vaan yhteiskunnan eri osien velvollisuuksista, kuka hoitaa mitäkin, että homma toimii. Oli sitten yksityinen rahantekokone tai julkisen teho, ne pitää palvella ihmistä ei rahaa. Raha on vain väline tai kannustin.

   1. Miksi sitten hysteerisesti vastustat yksityistä toimintaa?
    Kysehän on nimenomaan siitä, että asiat hoidetaan – ei siitä. etä kaikki pitää puuhastella puolitehoisesti sosialistisella organisaatiolla.

    1. Kuka sitä vastustaa, jos se toimisi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden periaatetta noudattaen. Älä sekoita mitään sosialismia tähän.
     Mitä osioita kannattaa yksityistää, mitä pitää olla yhteiskunnan hallinnassa otsikon mukaisesti, kerro kantasi.

 6. Antti Kasvio / US puhuu asiaa siitä, mihin Suomi valitettavasti menee, vaikka jopa USA:oikeistonkin mielestä vasemmistolaisen Marinin työ oli upeaa. Nyt Suomi on taantumumassa konservatiivisuudessaan Venäjän mieliksi, mikäli joku Orpopojan valssi korvaa Säkkijärven polkan.
  Kannattaa lukea ihan ajatuksella, ettei Suomi ole kohta oligarkkien valtakunta.

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/anttijuhanikasvio-2/mita-ulkomaalaiset-meista-ajattelevat/

 7. ”Marinin työ on upeaa” Voiko näin sanoa.
  Marin on tehnyt lukemattomia asioita ja jotain myös jättänyt tekemättä. Tarkoitatko Heikki ikäänkuin keskiarvoa, että se olisi upea vai tuleeko tuo arvosana muutamista isommista asioista kuten koronan hoidosta yhteistyössä Krista Kiurun kanssa, kiitetyistä esiintymisistä ulkomaan areenoilla.
  Tätä ihmettelen kun kun esiintyy kuitenkin paljon arvosteluakin Marinin suhteen, erityisen paljon hänen talouspolitiikan hoitoonsa liittyen.
  Älä nyt Heikki tästä vaan hermostu ja pikkumaisena pidä, on paha tapani puuttua asioihin silloin kun suuressa viisaudessani toisinajattelen.

  1. Mielipide oli Kasvion, mutta olen samaa mieltä. On helvetin sääli, ettei Marin porukoineen saanut nippa nappa jatkaa, vaikka saivat enemmän ääniä kuin nyt hallituksen neuvottelijat. Tulevaisuus oli silloin valoisa, nyt synkkääkin synkempi. Noiden ex-hallituspuolueiden sopeutusohjelmakin on sentään mukiin menevä, nyt katastrofi odottaa Suomea.

 8. Jotenkuten tuota jätevesien laskemista vaikkapa Venetsiassa kanaaleihin pystyn ymmärtämään kaupungin rakennushistoriallisen arvon sekä konservoinnin näkökulmasta, mitä perustetta Britanniassa kuten ei Suomessakaan taida olla siinä, miten taantumuksellisuuteen tarraudutaan. Helsingissähän historiallinen nupukivetty katukin ”päällystettiin” asfaltilla ja koko Tampere on rakennettu täyteen uusnousukkuutta, eikä tuo teollisuusmetsä-ideoihinkaan tarrautuminen erityisen suurta vaikutusta tee, enkä tuota yksityistämisen ihannetta hahmota, että mitä sillä tavoitellaan?

 9. JuhaK, tuo velkapropaganda on bull-sheettiä päivästä toiseen, jota olet jauhanut joka palstalla.
  Hallituspuoleiden äänimäärä ylitti nyt neuvottelijapuolueiden ja niillä oli huomattavasti parempi sopeutusohjelma kuin nyt, joka on tappavan kauhea positiivisen ja hyvän yrittävän ilmapiirin tuhoava Suomessa, vrt. mitä oli.

  Roskiin menee, jos uutta ei tule.

     1. Entä, paljonko on se katastrofin hinta, jos sitä aikoinaan otettua velkaa ei olisi ml. pohjat ?
      Entä sen vaikutus omaan lompakkoosi ala kuin ala ?
      Voi pyhä viisastelun määrä !

 10. Suhtautuminen koronan vuoksi otettuun velkaan tuntuu olevan usein ikävän mustavalkoista. Toiset ovat sitä mieltä että joka ainoa velkaeuro on ollut suorastaan välttämätön ilman sitä olisimme aivan lirissä ja toiset taas että velka on ollut tarpeen mutta rahanjako osittain on ollut liian summittaista ja osin ylitsepursuavaa.
  Oma ajatteluni myötäilee jälkimmäistä käsitystä ja ehkä sitten liiaksi pidän ongelmana velan takaisinmaksun kustannuksia ja seurauksia.

  1. Ne velat on otettu ja sillä siisti. Seuraava vaihe on hallituksen ottaa kantaa uuteen EU:n yhteisvelkaan teknologian kilpailukyvyn nostamiseksi vs. USA ja Kiina. Suurin osa Unionia kannattaa sitä. Suomi ml. muutama muu lupasi aikaisemmin että ei. Mutta se oli ennen sotaa ja täysin muuttunutta maailman tilannetta.
   Tuolla FB:n politiikkasivuilla useat tunnetut vaikuttajat teilataavat Orpon hallitusvetämisen täysin nollan arvoiseksi ja toivottavat persuille menolippua helvettiin heidän omien ogelma-mamujensa kanssa, jotka taas jopa koko oppositio hyväksyy.

   1. ”Ne velat on otettu ja sillä siisti” eli tuosta poikki ja jenka päähän niin kuin sanoo putkimies

Kommentoi