F-16 Ukrainaan

Nyt alkaa viimeinkin näkymään valoa tunnelissa. Ukrainan presidentti Zelenski vierailee parhaillaan Hollannissa ja Hollannin pääminsteri allekirjoitti sopimuksen, jonka mukaan Hollannin F-16 hävittäjiä toimitetaan Ukrainalle.

Aikaa tulee vielä kulumaan ja USA voi edelleen viivyttää toimitusta monin tavoin.

Varsinainen ongelma tulee kuitenkin F-16 aseistuksesta, mitä saa toimittaa Ukrainaan ja mitä ei saa toimittaa. Pelkään pahoin, että USA ei anna lupaa toimittaa juuri mitään tehokkaita aseita Ukrainaan. Siten koneista, jotka ovat vain aselavetti ei tultane juurikaan hyötymään Ukrainassa. Kaikki jälleen mahdollisimman myöhään ja mahdollisimman vähän – kuten tähänkin saakka.

16 vastausta artikkeliin “F-16 Ukrainaan”

 1. Hyvä juttu kun Ukraina saa ””Falconeita””.. Toivottavasti enemmän kuin vain muutaman.

 2. Hollanti luopuu F-16 koneista. Sopimuksessa mainitaan, että Hollanti toimittaa Ukrainalle korkeintaan 42 kpl.

  Tanskan on tarkoitus myös toimittaa Ukrainalle samoja koneita. Zelenski lensi jo Tanskaan.

 3. Ilman Bidenin Yhdysvaltojen apua Ukraina olisi jo kaatunut. Tämä hävittäjä hanke on venynyt politikoinnin takia. Nyt on kiire.

  1. Hyvin suuri määrä puolalaisia sotilaita taisteli urhoolisesti ja uhrautuvaisesti (suurin tappioin) Englannin ja USAn puolella Saksaa vastaan. Silti USAn presidentti Roosevelt ja Englannin pääministeri Churchill antoivat Puolan Stalinin Venäjälle ”hopealautasella”. Se Stalinin Venäjä teki puolalaisten kansanmurhia – niin, monikossa.
   https://jput.fi/Venaja_teki_puolal_km.htm

   Toivottavasti USA ei anna urhoollisesti läntisten demokratioiden puolesta taistellutta Ukrainaa ”hopeatarjottimella” Putinin Venäjälle.

 4. Tässä vielä Ukrainan presidentin virallinen ilmoitus:

  ”Very productive, focused, and concrete talks with @Statsmin Mette Frederiksen.

  Our pilots and engineers have already began their training in Denmark.

  Denmark will provide Ukraine with 19 F-16s. We are working on the speed of preparations.

  During the talks we also discussed the possibility of expanding training missions — the algorithm is clear.

  Our F-16 coalition is proving its efficiency.

  Thank you, Denmark!”

  Lähde:

  https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1693296153322779097?t=yZc5IKN3c4Bz9tDj_5fUQg&s=19

  1. Koulutus (pikana 4 kk) lentäjille joilla ennestään hävittäkoulutus, suurin osa ei osaa edes englantia tarpeeksi hyvin. Eli kalusto ilmassa hyvinkin vasta keväällä 2024.

   Putin odottaa että Trump valitaan presidentiksi ja se tulee vetämään kaiken avun pois Ukrainalta. Koko homma tulee kusemaan kintuille jos sama hörhö valitaan Yhdysvaltojen johtoon taas. Eli pelkkä hävittäjien saanti ei pelasta sotaa vaan Yhdysvaltojen vaalit…

   1. Sodasta tulee väistämättä pitkä – kun Bidenin USA ei ole suostunut antamaan ajoissa riittävää apua Ukrainalle. No, Obaman USA ei antanut Ukrainalle aseapua ollenkaan.

    1. No, Trump ei olisi antanut mitään. Möi parit Javelinit, kauppamies kun on, sotki Ukrainan presidentin vaalitouhujensa sotkuun. Nyt on täysin Putinin käskettävissä jos pääsee taas valtaan…🤔

 5. USAn presidentti Ronald Reagan (Rep) sanoi suoraan presidenttinä ollessaan Venäjää ”Pahan valtakunnaksi”. Yksikään USAn demokraattipresidenteistä, mukaanluettuna Roosevelt, Obama ja Biden (punaisia) ei ole tietääkseni sanonut mitään sinne päinkään.

  1. Reagan olikin cowboy sydämeltään eikä sietänyt ”pahoja poikia”. Trump valitettavasti näyttää haluavan kuulua ”pahojen poikien kerhoon”, kaikki teot ovat vain oman egon pönkittämiseksi. Paljon kertoo se että tuo lusmu kehtasi solvat puoluetoveri, sotaveteraani John Mc Cainia. Mc Cain oli lentäjä jonka koneen ohjus pudotti, haavoittuneena hän jäi sotavangiksi. Mitä sanoikaan Trump, jonka isi järjesti joutumasta Vietnamiin? ” Pidän sotilaista jotka eivät ole jääneet vangiksi.”

   1. Trump ihannoi näitä diktaattoreita, on mieleltään täysin samanlainen, edelleen ihmettelen kuka haluaa tälläisen idiootin Yhdysvaltojen johtoon ..?

  2. Edesmennyt Washingtonin kirjeenvaihtaja, Aarne Tanninen, sanoi että Ronald Reagan on parhain presidenteistä joita USA:lla on ollut.

 6. Suomelle koneiden luovuttaminen oli kuuma peruna kun aloite tuli väärältä taholta. Eihän meiltäkään niitä heti sillä uusia ei vielä ole.
  Maasta ilmaan puolustus koneita edullisempi.

  1. ”Maasta ilmaan puolustus koneita edullisempi”

   Ilman nykyaikaisia hävittäjiä ei voida ilmatilaa hallita …pelkkä ”Stinger olalla” ei ilmapuplustusta hoida kukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *