Mitä ilmeisimmin on olemassa hyviä neekereitä, mutta onko olemassa hyviä venäläisiä?

En ole rotuasiantuntija, mutta minulle on suhteellisen pitkän elämäni aikana muodostunut oletusarvo, että hyviäkin neekereitä voi aivan hyvin olla olemassa. En rupea luettelemaan nimiä, jotka voisivat olla hyviä – se ei ole oleellista tämän blogikirjoitukseni kannalta.

Sen sijaan olen pitkän elämäni aikana tutkinut Venäjää ja venäläisiä varsin perusteellisesti. Olen myös kirjoittanut Venäjästä ja venäläisistä melkoisesti julkisuuteen todistettavasti vuodesta 1968 alkaen. Esimerkiksi kotisivuni tässä osiossa. Toki myös vaikkapa kirjassani Imperialistinen Roistovaltio.

Oletan, että minulle kohta tarjotaan esimerkkejä hyvistä venäläisistä. Uskallan epäillä sitä hyvyyttä, esimerkkejä:

– Aleksander Solzhenitsyn on kirjoittanut lukuisia kirjoja Venäjän kommunismin rikoksista – mutta oli silti venäläinen imperialisti ja sovinisti;

– Aleksei Navalnyi vastustaa Putinia ja korruptiota, mutta on silti venäläinen imperialisti ja sovinisti;

– Mihail Hodorkovski kertoo ihan hyviä juttuja, mutta ei ole venäläinen vaan juutalainen;

– Garri Kasparov kertoo ihan hyviä juttuja, mutta ei ole venäläinen vaan juutalais-armenialainen.

Jne. Missä on se ”hyvä venäläinen”?

8 vastausta artikkeliin “Mitä ilmeisimmin on olemassa hyviä neekereitä, mutta onko olemassa hyviä venäläisiä?”

 1. Miska-karhu, maskotti vuoden 1980 olympialaisista, muuta hyvää venäläistä minä en tiedä.

 2. Moderoinnista mainittakoon, että niin kauan kunnes lainvalvojat toisin väittävät, otsikossa käytetty sangen negatiivinen sana on sallittu. Asiaa vahvistaa se, että sitä ei ole käytetty ikävässä kontekstissa.

 3. Luin illalla tietoja Amerikan intiaanisodista. USAn ja Kanadan tapauksissa käyttäytyivät maahantunkeutujat väkivaltaisemmin kuin venäläiset itään tunkeutuessaan. Myöhemmin asenteet ovat Pohjois-Amerikassa parantuneet.

  Vieläkin Venäjällä on yli 80 etnisperäistä liittovaltiosubjektia, yli 20 osavaltiota , piirejä ja alueita, joilla on kullakin 2 edustajaa parlamentin ylähuoneessa. Osavaltioilla on virallisena oma kielensä venäjän lisäksi. Tämä siitä huolimatta, että kommunistit suhtautuivat periaatteessa kansallismielisyyteen torjuvasti.Venäläisten asenne suomalaisuuteen oli autonomian aikana suopea verrattuna ruotsalaiseen aikaan.
  Baltiansaksalaistaustaisen Bobrikovin ja heikkoluonteisen suuriruhtinaan, Nikolai ll:n, aikana olot huononivat. Mutta vielä integroinnin aikanakin vanhasuomalainen puolue (kokoomuksen edeltäjä) olisi ollut valmis jatkamaan Venäjän yhteydessä taloussyistä. Suomenruotsalaisten tilanne oli heikkenemässä ja siitä syystä olivat eron kannalla ja palauttamassa yhteyksiä Ruotsiin.

  Nytkin kokoomus haluaisi integraatiota kohti syöksykierteessä olevaa unionia, vaikka se käyttäytyy haitallisesti maamme taloutta kohtaan. Meidän tulisi palata itsenäisyyteen (pois bobrikovilaisuudesta) ja palata Eftaan, josta eeuu-seikkaiuun lähdimme.

  Pitäisi välittömästi aloittaa tutkinta norjalaisesta vaihtoehdosta.

 4. Kaikissa kansoissa on hyviä ja huonoja.
  Joku kansa on ollut sukupolvien ajan alistettuna,
  mutta sen päättyminen saattaa kestää ja
  maailma näyttää demogratian jäävän toiseksi?

 5. Saan rupia päänahkaan ”demogratiastasi”.
  Mitä ihmettä ”näytekiitollisuudella” on minkään kanssa tekemistä?

 6. Venäjän krooninen tauti on korstoilu, joka haittaa yhteistyötä ja saattaa muuttua aina välillä roistoiluksi. Nyt on roistoiluvaihde juuttunut päälle. Se venäläinen tekniikka tehnyt tepposet.

  https://youtu.be/bH3N3oZ856E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *