”Putinin kokki” taitaa olla täyspäisimmästä päästä Venäjän ja varsinkin Venäjän asevoimien johtoa

Olen lukenut melkoisen määrän erilaisia ”Putinin kokin”, eli Venäjän sotilasjoukon Wagner johtajan Prigozhinin lausuntoja. Enimmäkseen viroksi käännettyinä.

On jännää, että tämän ”kokin” lausunnot ainakin tuntuvat olevan järkevimmästä päästä Venäjän asevoimien ja varsinkin Venäjän poliittisen johdon lausunnoista. Se ei tietenkään tarkoita, että Prigozhinin lausunnot olisivat ”puhdasta kultaa”, mutta verrattuna muiden ryssien aivan kaistapäisiin lausuntoihin, nämä vaikuttavat jopa järkeviltä.

Saapas nähdä milloin Prigozhin ”putoaa korkean kerrostalon ikkunasta”.

——

Väärinkäsitysten välttämiseksi sanon saman tien, että tiedossani ei ole yhtään ”hyvää ryssää”.

5 vastausta artikkeliin “”Putinin kokki” taitaa olla täyspäisimmästä päästä Venäjän ja varsinkin Venäjän asevoimien johtoa”

 1. Ajoittain olen saanut saman kuvan. Mutta eihän se, että on sodankäynnistä täyspäisiä lausuntoja tietenkään tarkoita, että on oikealla asialla. Tai että toiminta muuten olisi moraalista. Lisäksi Prighozin taitaa olla ainoa sodan keskeltä lausuntojaan antava, joten niissä on siksi realistisempi näkemys kuin jollain poliitikoilla jotka puhuvat vain propagandaa.

  1. Ei tietenkään ole oikealla asialla, eikä toiminta ole moraalista – kuten ei muillakaan ryssillä. Tuntuu vaan siltä ettei se ole yhtä idiootti kuin muut.

 2. Prigozhinin on Putinin vanhoja tovereita jopa Leningradin ajoilta, tämä on täysi mulkku.

  Voi olla että Putin tuntee että hän uhkaa hänen paikkaa ja listii äijän.

  1. Prigozhinin joukot ovat piilotettu osa Venäjän asevoimia – panssarivaunut, tykit, ammukset ovat peräisin Venäjän puolustusministeriöltä – samoin joukkojen koulutus.

   Niitä on käytetty esimerkiksi Syyriassa ja useissa Afrikan maissa tekemään kaikenlaisia sotarikoksia – ja Venäjä sanoo: ei siellä ole meidän joukkoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *