Tietokone tarvitsee edelleen rautatason Reset-painikkeen

Microsoft yritti saada minut hyväksymään Win 11 käyttöönoton, mutta torjuin yrityksen useaan otteeseen ja panin koneen päivittämään sen Win 10. Ohjelmisto jumiutui uudelleenkäynnistykseen ”loputtomasti”. Uudelleenkäynnistys ei voinut mitenkään kestää niin pitkää aikaa.

Kokeilin näppäimistöltä sammuttaa Alt-F4, ei apua. Kokeilin vanhaa Ctrl-Alt-Deliä, ei apua. Painoin virtapainiketta tavallista pidempään. Ei apua.

Irroitin lapparista kaikki johdot ja kääntelin konetta joka suuntaan, että löytyisikö jostakin pieni pyöreä reikä. Sellainen löytyi ja oletin kyseessä olevan Reset nappulan, vaikka ei siinä sellaista lukenut. Niipä painoin neulalla reiästä ja kuinka ollakaan kone käynnistyi kiltisti uudelleen ja pääsin taas käyttämään sitä normaalisti.

8 vastausta artikkeliin “Tietokone tarvitsee edelleen rautatason Reset-painikkeen”

 1. Lenovon yritysläppäreissä on tosiaan resetnappi yhä, ihan hyvä.

  Pääosaan pöytäkoneita semmoisen saa – jos ei ole kotelossa valmiina, sen voi itse pykätä senttibudjetilla.

 2. HP:ssa irroitin virta- ja nettiyhteyspiuhat. Käänsin koneen ylösalaisin ja irroitin akkukotelon irti hetkeksi. Piuhat kiinni ja virta päälle.
  Uudelleen lataus kesti hetken.
  Koneen ”rauta” ei riitä W11:lle.

 3. Tässä melkoisen uudessa koneessani ei voi irrottaa akkua, joten piti etsiä se piilotettu Reset-nappula.

  Minulla oli noin vuonna 2000 silloin hyvin kallis ja hyvä HP:n laptoppi. Siinä oli mahdollista vaihtaa uusi akkupaketti käyttäjän toimesta.

  1. No, joo, tavallinen tietsikan käyttäjä tuskin rupeaa itse purkamaan konetta vaihtaakseen akun.

   Minä olen kyllä purkanut ja kasannut eräänkin laptopin, minilaptopin ja hybriditietsikan – vaan ei se aina kovin hauskaa ole.

   Minulla ei ole Lenovo, vaan ihan eri hintaluokan kone kuin tavalliset kaupasta ostettavat läppärit. Kukapa tietää, vaikka joskus purkaisin tämänkin, mutta nyt ei tulisi mieleenkään – on sen verran arvokas vehje.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *