Alkaa pikkuhiljaa satamaan vihapuhe niihin jotka sitä oikeasti harjoittaa.

Aino Tuominen päässyt myös kuulusteluihin ihmisten nimittelystä fasistiksi, niin, käy niinkuin tekee, saa tälläisen kohtelun, koska kyse on siitä että syyttää Suomen laillisesti valitun hallituksen puhemiestä fasistiksi.

Semmoista se laki on, Suomessa.

”Helsingin vihreä varavaltuutettu Aino Tuominen kertoo Jussi Halla-Ahon tehneen hänestä rikosilmoituksen.”

Lähde:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010088964.html

Kuvakaappaus X-palvelusta, julkinen ja lähde sama.

 

Kuva

Hyvää yötä!

25 vastausta artikkeliin “Alkaa pikkuhiljaa satamaan vihapuhe niihin jotka sitä oikeasti harjoittaa.”

 1. Se on katsos niin, että punavirheillä on laista riippumatta oikeus sanoa, mitä sylki suuhun tuo…

 2. Kun luen täällä verkkomielisairaalassa ihmisten blogeja, on se kuin aikamatka menneisiin vuosiin, joina itse suhtauduin pitkälti yhtä sinisilmäisesti vasemmistoon mitä vasurivihaajat täällä.
  Se, että lähtee mittelöimään oikeuteen ja mobilisoimaan oikeuden toimijoita antaakseen ikään kuin takaisin ihmiselle hänen omaa lääkettä, on omasta nykyperspektiivistä nähtynä, oikeusmyllytyksen äärivasurin vuoksi läpikäyneenä, täysin järjen vastainen idea, vaikka toki varmasti korkean profiilin poliitikko saa juttunsa läpi sekä kaikki Suomen poliisit mobilisoitua esitutkimaan muille näyttämisen/ näpäyttämisen tahtotilojaan vain siksi, että oma nimi on tunnettu.

  Kuitenkin täysin turhaa touhua, joka ei muuta muiden tavallisten ihmisten kannalta asioita yhtään miksikään, vaikka voimistaisikin julkisuus-temppuna omien fanien kansallis-tunteita.

  1. ”Kun luen täällä verkkomielisairaalassa ihmisten blogeja…”

   Että sellasta…

   Verrattain pitkän työkokemuksen psykiatrisissa omaavana en voi kuin toivottaa hyvää uutta vuotta ja parempaa mielenterveyttä.

 3. Oikeasti tämä on kuin lukisin oman entisen huolettoman minäni vakuutteluja siitä, että maailman pitää olla jonkin tietynlainen, koska itse on tottunut että asiat aina ovat menneet näin.

  Se on vähän kuin neitsyyden menettäminen, jota ennen tietty porukka on joukolla jotakin mieltä ennen kuin todellisuus avartuu. Aivan turhaa minun myöskään keskustella kanssanne jostakin, joka jokaisen täytyy itse kantapään kautta kokea ymmärtääkseen — ja jos ei koe neitsyyden menetystä jonkin asian suhteen kuten läheisen itsemurha tai joku äärimmäisen paska ihmissuhde joka kärjistyy täysin absurdeihin mittasuhteisiin, jotka yksinkertaisesti muuttavat ihmisen ja vievät ikään kuin neitsyyden älyllisesti, niin emme enää kohtaakaan: minä elän aivan jossakin eri tietoisuudessa kuin Marko, eikä siinä ole minulle mitään ideaa lähteä vänkäämään mistään kuin vänkäisin oman vanhan minäni kanssa jostakin asiasta, joka vaan täytyy kokea ymmärtääkseen.

  Onnea toivon Halla-Aholle vänkäämisiin.

  1. Onkohan tää Liisa tosiaan Volter Kilven sukulaisia? Tämä korkealle arvostettu kirjailijahan kirjoitti kirjan ”Alastaron salissa”. Isännät pohtivat sinä päivänä uuden laivan rakentamista. Yksi heistä valitsi itselleen piippua hyllystä monen sivun verran.

 4. Lottovoitto voi olla sellainen asia, josta moni haaveilee ja useilla voi olla yhdistävä tekijä se, ettei ole voittanut koskaan lotossa, vaan nimenomaan kollektiivisesti yhdessä haaveillut ja lotonnut.

  Silloin yhdessä ollaan innoissaan siitä, mitä kaikkea hienoa sitä tapahtuisi kun raha sataisi omaan laariin ja elämä mullistuisi.

  Mutta kun lottovoitto on koettu, saatu kaikki prameus mistä on haaveiltu, sekä ymmärretty se itselle haitalliseksi ja luovuttu kaikista aarteista; kävelty vaan pois ”köyhään” elämään, niin suhtautuisikohan sitä itse kukin lottovoitosta haaveiluun kenties hieman erilaisella realismilla kuin mitä silloin, kun haaveissaan rakasteli ajatusta lottovoitosta?

  Tai niinkuin täällä meillä Suomessa: annetaan muiden elää toteen meidän unelmat ja haaveet, ja palvotaan meidän puolesta lottovoittajiutta rakastelevia sankareina. Katsotaan telkkarista ja Twitteristä (X) viihteenä sitä, miten upeasti ja uljaasti kansallissankarit elävätkään toteen meidän haaveet!

 5. Hyvin kiteytetty Liisa !
  Ihme, ettei täällä taisteleva kansallisarmeija ole jo hyökännyt tykin putki pystyssä kimppuusi. No, niiden kudit ovat mahoja ja olleet jo vuosikymmenet. Ja kaliberikin jotain vain senttejä.

 6. Fasisti sanan käyttö ihmisten arkipuheessa on käynyt niin yleiseksi että mielestäni se on menettänyt teränsä. Vertaisin teinien ja teinimielisten suosimaan sanaan sika, esim sikakaunis tai peräti niinkutukseen tai nykykielessä vilisevään v-alkuiseen ilmaukseen.

  Tämä tarkoittaa että jos minua joku haluaa fasistiksi sanoa niin siitä vaan, en herkisty.

  1. Eikös tuo kohde ole kielitieteilijä, jonka pitäisi tallaisten ilmaisujen arkipäiväistyminen tietää.
   Mutta, niinkuin lööppilehdistö toteaa, sattuu, kun kohteeksi joutuu nyt itse.
   Sananvapauden rajoitamisyrityksen taas oikeat journalistit arvioivat olevan taustalla.

 7. Eihän se loukkaa, jos joku tekee itsestä rikosilmoituksen, jos ei ole tehnyt itse mitään rikollista.
  Minusta on tehty perätön ilmoitus, enkä siitä loukkaantunut, vaan pidin outona että minulle ruusupuskia ostellut ghostaa minut yllättäen vailla selitystä, joka paljastui myöhemmin ilmeisesti olleen hänen tekemänsä perätön ilmoitus sekä murskaava sananvapauteni, joka loukkasi koska toisen mielestä en olisi saanut sisuuntua siitä, että naapurustossani riehuivat varkaat, enkä myöskään tukea toista kun toinen valitti asioistaan.
  Ghostaaminen oli entiselle minälleni ongelma, mutta nykyään olen itsekin ghostaaja sekä sanallisesti kaikin puolin vapautuneempi ja tottunut siihen, että tiettyjen henkilöiden suhteellisuudentaju puuttuu eikä heihin tule suhtautua vakavasti.

  Aiempi avoimuuteni sekä suvaitsevaisuuteni ynnä entisen minäni taipumus romantisoida paskuutta ovat kokonaan pois pyyhityt luulojen mukana. Nyt suhtaudun kanssaihmisiin lottovoiton saaneen sekä sen itselleen haitaksi kokeneen perspektiivillä, eli tuntematta uteliaisuutta tai mitään halua muodostaa uusia ihmissuhteita.

  Oletteko itse koskaan kokeilleet seurustella mielenterveysongelmaisen tai narsistin kanssa sen sijaan, että romantisoitte asioita omista kuplistanne?

  Tai mitä jos kokeilisitte vaikka omina itsenänne tutustua Halla-Ahoon tai johonkin toiseen ihailemaanne älykköön ihan oikeasti? Viettäisitte aikaa ja kävisitte pitkiä, syvällisiä keskusteluja hänen kanssaan.

  Suosittelen netissä kirjoittelun ja twittereissä roikunnan sijaan kerrankin tekemään jotakin oikeata ja tutustumaan; ystävystymään Halla-Ahon tai muun ihailemanne älykön kanssa.

  Miksi ette hyvinä tyyppeinä voisi ryhtyä Halla-Ahon kamuiksi sen sijaan, että keskitytte siihen, mitä minä tai joku random vihreä toimittaja sanoo/ ajattelee?

  Eikö kannattaisi suunnata oma energia oikeisiin asioihin netissä haaveilun/ vainoamisen sijaan? Kun kuitenkin olette rohkeita ja aktiivisia suomalaisia miehiä ja teillä on paljon yhteistä Jussin kanssa.

 8. Vihervasemmistosta löytyy sekä Hamasin, että Putinin salarakkaat.

  Kun Suomen eduskunnan puhemies käy Kiovassa, Ukrainan parlamentin kutsumana pitämässä Ukrainaa ja ukrainalaisia tukevan puheen, jota laajasti arvostetaan niin rientää vihervasemmisto syyttämään puhemiestä fasistiksi.

  No yksi taho tästä on takuulla mielissään, arvaako joku mikä se voisi olla?

  Ja kun nyt joku on nyt ilmeisesti samaa mieltä vihervasemmisto kanssa niin kertokaahan nyt mikä tekee Jussi Halla-ahosta fasistin, ihan omin sanoin ja perusteluin?

  1. Kyllä nyt ollaan suurissa pöydissä. Vähän kuin Pirkkalan yrittäjät tutustumis-matkallaan Brysseliin, jossa ihan Sirpa Pietikäinen tarjoili kattilallisia — siis ei lautasellisia, vaan kattilan täydeltä jokaiselle äyriäisiä ja saatiin kännätä ja ördätä niin kunnolla, ettei yhtä päästetty kotimatkalla enää lentokoneeseen sikailun vuoksi.

   Kyllä suomalainen rahvas vielä näyttää muille taivaan talikynttilät!

   1. Kyllä te murskaatte kaikki muut, jos ei muulla niin elopainollanne humalassa, en sitä epäile hetkenkään vertaa.

 9. Eikö Riikka Purra ole elävä todiste, että suomalaisen on mahdollista ainakin tuntea pääsevänsä lähelle lottovoittoa sen kautta, kun teirän Jussi, hyvin tavallinen ja mitättömän oloinen tyyppi onkin nyt presidenttinä jo melkein?

  Se on melkein kuin oma läheinen olisi suurensuuri julkkis, eli itsekin vähän niinku pintakreemiä ja kermaa.
  Sen kautta voi vakuuttaa itsensä saaneensa riittävän tuntuvan kakunsiivun.

 10. Niin voihan tämä verkkomielisairaalakin olla, mutta aivan varmasti tämä näyttää olevan joillekin terapiakeskus, jossa haetaan apua omaan pahaan oloon.

  On monelta jäänyt huomaamatta, että kun nämä ”älyköt” ovat lähteneet kommentoimaan toimittaja Illia Ponomarenkon julkaisua vietipalvelu X:ssä, koskien Halla-ahon puhetta Ukrainan parlamentissa, niin haukkumalla Halla-ahoa kommenteissaan fasistiksi, nämä ”älyköt” näyttävät keskisormeaan ukrainalaisille ja Ukrainan parlamentille.

  1. Juha U, juuri tätä samaa yritin aiemmin esittää, mutta sinä osasit vääntää asian rautalangasta.

   En toki tiedä onko siitä hyötyä.

  2. Itselläni on ihka oikea terapeutti, jonka lisäksi minua on kannustettu moderaattorin toimesta osallistumaan rohkeasti keskusteluun, joka kuulemma kaipaa moniäänisyyttä.

   Siten aikani kuluksi ja omaksi ratoksi olen kirjoittanut erittelyä vaikkapa presidentti- ehdokkaiden ominaisuuksista, vaikkei sillä olekaan minulle mitään väliä, kenestä tulee Suomen seuraava presidentti, kun en äänestä ehdokkaista yhtäkään.
   Heidät voisi korvata puolestani heidän palkkioihin nähden edullisella, persoonattomalla ja kasvottomalla sähköisellä järjestelmällä.

   Blogialustalla ei käsittääkseni ole mitään sääntöä, että täällä kirjoittelu tulisi olla vain politiikkaan liittyvää, olettehan itse kukin kirjoittelleet jopa aamupaloistanne, johon siihenkin virtaan taannoin osallistuin vähemmän vakavamielisillä lasagne-rullillani/ pähkinäkahveilla, joka osallistumiseni toki sekin ymmärrettiin heti väärin kokkitaidon sekä rahan puutteena, armottomana köyhyytenä ja marxismina — eikä siinäkään mitään, olkoon elo yhtä hermeneutikkojen kiehkuratuprua vihan sekä rauhan piipuista vaihtovuoroin.

   Mikset Juha U sinäkin kirjoittaisi tänne vaihteeksi vaikka elämäsi reseptiä?

 11. Aikoinaan 1970-luvulla kun olin lapsi niin oli muistaakseni rikos kutsua neuvostoliittolaisia ryssiksi. Niin ne ajat muuttuu……

 12. Oikeusjärjestelmän resurssien tuhlaamista tämä, ei saa Jussi pisteitä.

  MUTTA pitää todeta että on tässä se puoli että asia sentäs nousee pinnalle. Ehkäpä kohta tajuamme että ihmisten pitäisi sopia asiat keskenään eikä vain kilpailla siitä kuka osaa herjata kovemmin.

 13. Mitä tuohon isoon lottovoittoon tulee, niin olen sen verran seikkailunhaluinen, että olisin halukas kokemaan tuon seikkailun.

  Minulle tulisi houkutus käväistä Hobartissa telttailemassa, Tasmaniassa. Kuukausi siellä pussipiruja etsien. Tasmaniassa olisi viileämpää kuin Australian mantereella.

  Kaukomatkailu edustaa piittaamattomuutta ympäristöstä. Olisi mielenkiintoista kokeilla, kykenisinkö hillitsemään himoni.

 14. ”Hyvät historian opiskelijat, – viime kerralla käsittelimme ”aikojen ajaksi” nimettyä jaksoa, joka päättyi vuoteen 2025.
  Tiivistys: Etupäässä sosiaalisen median toiminnan kiihdyttäminä ”aikojen aikana” punavihreät maerit riehuivat täysin voimin ympäri maaplaneettaa.
  Muutamia poimintoja: punavihreät maerit väittivät, että hiili, joka on elämän edellytys, on mitä suuurimpia ja tuhoavimpia ilmasto – ja ympäristömyrkkyjä.
  He väittivät, että biologia valehtelee sanoessaan ihmisen sukupuolia olevan kaksi. Niinpä koululasten oppikirjoihoin ehdittiin painaa monissa länsimaissa, että ihmisellä on seitsemänkymmentä eri sukupuolta ja sukupuoli-identiteettejä on vähintään kolme kertaa tuo luku.
  Punavihreät maerit uskoivat, että Ukrainaan hyökännyt Venäjän presidentti Vladimir Putin oli jälleensyntynyt Lenin ja että hän toteutti pyhää tehtävää murhatessaan ukrainalaisia.
  On kysytty aiheellisesti olivatko nämä punavihreät maerit hulluja. Tuskin sen enempää kuin Hitlerin Saksan natsit puumattakaan kommunistimaiden murhapolitiikkaa kannattaneiden mielenterveydestä.

  Kun suuri silmänkääntäjä on asialla, silloin mustakin saadaan näyttämään valkoiselta ja valkoinen mustalta.

  – Hyvät historian opiskelijat, – tässä jaksossa paneudumme tarkemmin ”aikojen aikana” kehittyneeseen konservatiivisen korjausliikkeeseen ja sen filosofiaan ja vastavoimaisuuteen ihmiskunnan ja sen kulttuurin pelastamisessa.”
  Jk. Minulla ei ole lupaa tässä vaiheessa paljastaa lähdettäni. Voin kuitenkin vakuuttaa, että minulla on legitimoitu lupa ko. lähteen käyttämiseen.

 15. Ei taida olla mahdollista tällä blogialustalla keskustella mistään ilman voimakkaita ylisanoja ja ylitunteita, joiden sijaan itse lähinnä ja varmaankin turhaa toivon rauhallista sekä asiallista keskustelua, jota on käytävä sitten jossakin muualla.

 16. Jos ihminen tuntee itsensä niin nollaksi, että vinkuu kaikesta ja kaikille, kannattaisi kokeilla naurujoogaa, mindfulnessia, tuoksuterapiaa, äijä-ämmä-joogaa… Onhan noita keinoja puhdistua liiasta toksisuudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *