Bakhmut pitää

(Karttakuva topo base map courtesy)

Bakhmut pitää edelleen vaikka näytti jo pidemmän aikaa että se jää täysin saarroksiin. Tuskaiselta näyttää,  venäläiset yrittää edelleen katkaista länteen vievää huoltoyhteyttä huonoin tuloksin. Venäläisten tappiot ovat nousseet niin paljon että tässä ei ole strategisesti mitään järkeä. Tappiot 26.3.2023 noin 700 taistelijaa tässä lihamyllyssä venäläisten osalta.

Ukrainalaiset on pystyneet sitomaan alueelle edelleen viime vuoden heinäkuusta tähän päivään asti paljon Venäjän tehokkaimpia joukkoja sekä vangeista koostuneita Wagnerin joukkoja sekä uusimpaa kalustoa jota tarvittaisiin muillekin rintamilla!

Seuraus on se että Venäjä on joutunut ottamaan varastorasvoista käyttöön jopa T-54/55 tankkeja joita nyt siirretään taistelukentille. Oma arvio on että näistä tehdään jonkinlaista puolustusasetta, eli kaivetaan maan alle jotta vain tykkitorni näkyy, en näe näille mitään muuta järkevää käyttöä.

Venäjällä on edelleen ”sotilaiden” eli lähinnä siviilien pakkorekrytoinnit päällä.

Venäjän keihäänkärjestä on tuhottu lukuisia määriä T-80 ja T-90 mallin panssarivaunuja ja muuta mekanisoitujen joukkojen kalustoa ja ne jotka Venäjä on saanut vedettyä pois rintamilta huoltoon kärsivät varaosapulasta sekä ammattitaidollisesta huollosta.

Länsi on jo kouluttanut ukrainlaisia mm Leopard tankkien osalta sekä paljon erilaista materiaali ja ammusapua tulee kokoajan Ukrainan maaperälle, mm Pohjois-Makedonia on lennättänyt Ukrainaan Mi-24 taisteluhelikoptereita lisää!

Hyvin erilaista materiaali siis menee. Nämä idänmallit on ukrainalaisille tutuimpia ja saavat käyttöön ne heti ilman koulutusta.

Kevään offensiivi alkaa hyvinkin toukokuuhun mennessä tai jos aiemmin?

(Kuva: Sundries. Kuvassa taisteluhelikopteri  Mi-24)

Venäjällä on vain enää hetki aikaa kaivautua ja odottaa iskua. Nyt toivotaan läpimurtoa, mutta minne? Siihen asti ukrainalaiset yrittää varmasti pitää Bakhmutin asemat. Haluaako Ukraina edes yrittää juuri täällä läpimurtoa…?

6 vastausta artikkeliin “Bakhmut pitää”

    1. Höpö höpö. Nämä on kyllä ihan muita juttuja kuin Marinin valheet.

      1. mariini koittaa kerätä vaalipisteitä leikkimällä nyt haukkaa, kun vielä vuosi sitten tammikuussa oli puttepossun pulu.

  1. Sitähän nyt spekuloivat että kun Ukraina on saanut pyöritettyä lihamyllyä tuolla ja putin pistää sinne jokaisen miehen kuolemaan niin venäjällä ei ole mitään kykyä enää tehdä muuta.

    Jos nyt iskee vastahyökkäys niin on putte-possun porukalla tavarat housussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *