Bidenin Yhdysvallat on pitäneet Ukrainan hengissä mutta kuinka pitkään…

Maailmanpalo lähestyy ja Yhdysvallat joutuu väkisin kiinnittämään huomion myös Kiinan aiheuttamaan voimatasapainon muuttumiseen pois Ukrainasta muualle.

Bidenin käskyllä Yhdysvallat on pitäneet Ukrainaa pystyssä ja Euroopan oma apu Ukrainaan on ollut marginaalista versus Yhdysvallat.

Nyt kun maailmanpalo lähestyy vääjäämättä joutuu Yhdysvallat panostamaan myös omaan puolustukseen. Pelkkä Venäjä ei ole ainut murhe. Pahan akseli johon kuuluu: Venäjä, Kiina, Pohjois-Korea (näiden maiden diktaattorit on muuten Tumpin parhaita ystäviä ) sekä Iran, Syyria ja moni muu epäkurantti diktatuuri.

Eli Yhdysvallat joutuu antamaan enemmän Euroopan maille vastuuta Ukrainan auttamiseksi. Onnistuuko ne? Siitä riippuu paljon kuinka roistovaltio Venäjä tulee saamaan jalansijaa Euroopassa. Eli Venäjä pitää lyödä Ukrainan taistelukentillä!

Tässä hyvä näkökanta Verkkouutisista:

5 vastausta artikkeliin “Bidenin Yhdysvallat on pitäneet Ukrainan hengissä mutta kuinka pitkään…”

 1. Itse pahoin pelkään, että Euroopasta ei kuitenkaan lopuksi löydy riittävää yhtenäisyyttä, toivottavasti olen väärässä.

  Saksa on arvoitus, puhumattakaan Macronista Ranskassa.

  Mikäli Ukraina häviää sodan, häviää sodan myös Eurooppa, mutta ei Yhdysvallat.

 2. Osuva arvio. Ukraina on itseasiassa vain yksi etappi. Taistelu on euroopan taistelu venäjää vastaan ja sen heikoimmat lenkit ovat Italia Ranska Saksa. Saksa sulkee ydinvoimalat ja on kohta valmis ehdoitta ostamaan venäjän kaasua. Unkari on jo venäjän hallittavissa?

 3. Valitettavasti Tämä taistelu pitää voittaa nyt eikä jenkkien seuraavia pressanvaaleja ole varaa odottaa.
  se rähinä siellä estää kaiken avun toimittamisen useaan kuukauteen ja mahdollisesta voittajasta ei etukäteen kukaan voi sanoa mitään.
  Jos repparit voittavat – riippumatta siitä, kuka se on, on selvää, että avustaminen heikkenee merkittävästi.

 4. ”Tass: Putin tapasi Kiinan puolustusministerin
  klo 20:00: Venäjän presidentti Vladimir Putin on tavannut sunnuntaina Moskovassa Kiinan puolustusministerin Li Shangfun, kertoo uutistoimisto Tassille Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov. Peskov kertoi Tassille, että tapaamisen yksityiskohdat julkaistaan myöhemmin.” (IL 16.4.2023)

  Jotain on tekeillä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *