Pitäisiköhän muuttaa venäjälle.

Varoitus !

Lopeta lukeminen tähän, sillä tämän blogin lukemisesta vastuu siirtyy lukijalle ja lukemisen seurauksena on vaara, että harmaa aivomassa joutuu töihin.

Aluksi sanon, että voiko politiikkaa seuraavalla kymmenottelijalla olla nautittavampaa hetkeä kuin ovat vaalit kaikkine siihen kuuluvine juonteineen ja juonineen ja vaikka niissä onkin kysymyksessä vakavat kansakuntaa ja yksilöitä koskevat päätökset ja päättömyydet, niin anteeksi nyt vain, niin minulle ne ovat viihdettä parhaasta päästä.  Sen voin omasta puolestani sanoa ja nyt en ole itsestäni tekemässä mitään ”Esko Kivikoskea”, mutta kun näitä poliittisia tenttejä kuuntelen, niin tiedän lähes 100% kuinka politikko vastaa hänelle esitettyyn kysymykseen tai puhuu ummet ja lammet äänestäjää hämätäkseen.

Mutta sitten ”asiaan”, jos joku on vielä mukana lukuhetkessä ja vaarantaa aivomassaansa.

Eli, nyt toivon todella, että tulevan hallituksen muodostaminen kestää ja kestää ja vielä kerran kestää mahdollisimman pitkään ja kuten sanonta kuuluu, että kun asiat pitkittyvät niin ne mutkistuvat ja niin toivon nytkin käyvän, sillä näytelmä ei tästä parane ja kuten sanonta kuuluu tässäkin, että paranee kuin viini vanhetessaan.

Mutta suomessa demokratia lepää jo niin vahvojen hartioiden varassa, että yhteiskuntamme ei huoju eikä horju,  vaikka maassamme olisi hallitus ( toimitusministeriö ) hamaan tappiin, jolta on evätty uusien lakien valmistelu ja toimeenpano ( säästytään monelta murheelta ) ja se hoitaisi vain jo ennakkoon sovittuja ”juoksevia asioita”.

Haluaisin senkin nähdä mitä ei vielä ole nähty demokraattisessa prosessissamme, että ensimmäinen hallitustunnustelija ( Orpo )  ei kykene kokoamaan hallitusta, vaan on annettava seuraavaksi viestikapula Purralle ja siitä edelleen Marinille, jos kynnyskysymyksille on matalampikin kynnys mahdotonta ylittää.  Ja kruununa olisi tietenkin uudet vaalit, silloin minunkaltainen politiikan nautiskelija olisi onnessaan seitsemännessä taivaassa, enkä kyllä murehtisi maaliintulojärjestystä enkä muitakaan voimasuhteita tai suhteettomuuksia  Se olisi näytelmä, joka tultaisiin historiankirjoissa muistamaan demokratian riemuvoittona.

Kaikki politikot ovat vastanneet kun heiltä on kysytty, että koska teidän mielestänne suomessa on uusi hallitus pystyssä, niin lähes kaikki ovat sanoneet että Juhannukseen menessä, mutta se tärkein jä kuitenkin puuttumaan heidän arvioistaan, kun jättivät mainitsematta että minä vuonna Juhannuksena.

Ja jos niin pitkälle mentäisiin demokratian instituutionaalisten rajojen ravistelussa  ( kuten Marinkin osaltaan ) että uusiin vaaleihin mentäisiin, niin siitä olen varma, että lopputulos prosentteineen, voittajineen ja häviäjineen olisi hyvin poikkeava nykyiseen nähden ja siitä ollaan yhtä montaa mieltä kuin on mielistelijääkin.

Mutta no, niin tai näin ja  kävipä nyt kuinka hyvänsä näissä tunnusteluissa, niin ei ole enään hyvin pitkä aika siihenkään, kun etsitään ja äänestetään Saulin saappaisiin hyppääjää, joten ei tämä sirkus lopu nopean uuden hallituksen syntymiseen, kun uusi unilukkari pitää löytää.  Mutta joku tolkku kerjätessäkin, kun meinasin sanoa, että hyvässä lykyssä saattaisimme äänestää alkuvuodesta samaan aikaan presidentistä ja eduskuntavaaleissa, mutta taidan kuitenkin jättää sanomatta.( ei makeaa mahan täydeltä )

Politikot höpisee milloin koulutuksen kunnian palauttamisesta tai milloin minkäkin ja kenenkäkin kunnian palauttamisesta, mutta minä en palauttaisi takaisin kenenkään kunniaa ja keskittyisin vain politikkona siihen, että keneltäkään ei kunniaa otettaisi toisten kunniaa korostamalla.

Tämän otsakkeeni laitoin siksi, kun minun on käsketty muuttamaan venäjälle mielipiteideni johdosta.

9 vastausta artikkeliin “Pitäisiköhän muuttaa venäjälle.”

 1. …..joten neuvoni on kaikille, rotuun, sukupuoleen, uskontoon, ihonväriin, kieleen ja mieleen katsomatta että, ”ihminen älä sinä hermostu, ihmettele vaan, ota sinä vastaan kiitellen, mitä ylhäältä annetaan”…..

 2. Ei semmoisia olosuhteita tule, että minut saataisiin houkuteltua
  Venäjälle.

  Meillä aikanaan isossa autotalossa oli pääluottamusmies,täysin venäläismielinen. Ei hänen mielestään missän ollut asiat niin hyvin kuin Venäjällä. Hänen oli ihan pakko ajaa venäläisellä autolla, autotalon henkilökunnan autoedut ohittaen. Ne pahat ”mossen ” jälkeläiset olivat hänen mielestään parhaita, ylittivät ainakin kaikki länsiautot.

  Kerran kävi sitten niin, että hän pääsi valtakunnallisen luottamusmiesten kerhon, täysin kommunistien retkueelle Moskovaan. Se muistaakseni oli viikon, jos ei peräti kahden kestävä aivopesuretki.

  Palasi aikanaan kuitenkin Suomeen, mutta ei sen koommin puhunut mitåån Venäjästä, ei edes kysyttäessä häneltä jotain. Autonsakin hän vaihtoi viikon sisällä länsiautoon.

  Jotain siellä Venäjällä tapahtui, mutta kukaan meistä ei sitä koskaan saanut tietää, että mitä.

  Menneiden muistelu saattaa hiukan heittää, voi olla, että tapahtui jo Neuvostoliiton aikana.

  1. Pentti,- Minulla on toinen vähän samansuuntainen esimerkki kuin tämä sinunkin.
   Meidän kylällä oli mielipiteistään hyvinkin lähellä kommunismia oleva mies, joka aina aatteen vuoksi ja aatteen takia ajeli itä autoilla ja kun vanha tuli tiensä päähän, niin uusi ”sovjet unioni” tilalle.
   Sitten sattui niin ( tämä on tosi tarina ) että innokkaana lottoajana sattui saamaan sievoisen voiton, puhuivat useasta sadastatuhannesta, niin kämppä vaihtui lukaaliin, jos nyt näin työmiehen varallisuuteen mitoitetaan ja yllätys yllätys, pian vaihtui autokin uuteen, ei itä autoon, vaan uusi kartanovolvo ilmestyi samaan aikaan pihaan kuin muuttokuormakin lähti uuteen taloon.

 3. Näin Natomaasta muuttaja voi siellä joutua poseen ja syy varmasti tekaistaan?
  Sääliksi käy Ukrainasta viedyt lapset ja heidän aivopesukohtelunsa!

 4. Jos nyt sallitaan, tai mitäs minä kyselemään, oma bloginihan tämä on joten. Koska suomen ja venäjän suhteet ovat kaikilta osin niinsanoakseni jäissä, puolin ja toisin ja venäjä on meidät luokitellut vihollisvaltioksi vihollisvaltioiden joukkoon niin……
  Warum meillä on venäjällä edelleen Moskovassa suomen suurlähetystö diplomaatteineen, puolustus / viestintä / sotilasasiamies ja muine henkilökuntineen, ei mahdu minun kallooni, kun samaan aikaan aitaa pystytellään itärajalle.

 5. Minä kun luin ihan hiljan, oliskohan ollut Aamulehdestä, että pakotteet eivät koske elintarvikkeita ja niihin suoraan liittyviä, esimerkiksi pakkauksia. Esimerkiksi yksi iso akaalainen yritys toimii siellä koko ajan.

  1. Kun suuri paheksunta ja suoranainen viha kohdistetaan suomalaisurheilijoihin, jotka venäjällä leipänsä tienaavat, niin miksi tämä ei koske yrityksiä ja yrittäjiä, jotka siellä /sinne kauppaa tekevät.

 6. Minulta näköjään lipsahti kommentti sinne, minne ei olisi pitänyt. Näinkin joskus voi käydä, anteeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *