Edelleen republikaanit haluaa torpata Ukrainan avun.

Samaan aikaan kun Biden on ajanut tarmokkaasti nyt jo 100 miljardin dollarin edestä sotilaallista ja muuta apua Ukrainalle pyrkii osa republikaaneista estämään avun Ukrainalle täysin! Jos en tietäisi, niin luulisin näitä republikaaneja kommunisteiksi.

Zelenskyi kutsuu Yhdysvaltain edustajainhuoneen puheenjohtajan Kiovaan

”Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kutsuu Yhdysvaltain edustajainhuoneen puheenjohtajan Kevin McCarthyn vierailulle Kiovaan varmistaakseen kongressin tuen Ukrainan saamalle avulle. Uutistoimisto AFP:n mukaan Zelenskyi esittää kutsun haastattelussa, jonka uutiskanava CNN esittää tänä keskiviikkona.

McCarthyn edustamalla republikaanipuolueella on enemmistö edustajainhuoneessa eli kongressin alahuoneessa. Ukraina-apua ajavan presidentti Joe Bidenin demokraatit puolestaan hallitsevat senaattia eli kongressin ylähuonetta.

Yhdysvallat on myöntänyt sodan takia Ukrainalle sotilaallista, taloudellista ja muuta avustusta noin sadan miljardin dollarin edestä. Osa republikaaneista vastustaa tätä. McCarthyn mukaan apua pitäisi myöntää paljon kriittisemmin eikä ”avoimin sekein”.

– McCarthyn pitää tulla tänne näkemään, mitä teemme, mitä täällä tapahtuu, mitä sota on meille aiheuttanut, ketkä nyt taistelevat, ja tehdä sitten oletuksensa, Zelenskyi sanoo haastattelussa AFP:n mukaan.

– Luulen, että puheenjohtaja McCarthy ei ole koskaan käynyt Kiovassa tai Ukrainassa, ja luulen että se auttaisi häntä asemassaan.

McCarthy kommentoi CNN:lle, että hän ei koe tarvetta käydä Kiovassa ymmärtääkseen tilannetta.” (08.03.2023 IS)

Kuvaavaa on että Demokraattien  Biden on käynyt Kiovassa sodan aikana. Republikaanien McCarthy ei vaivaudu sinne edes menemään ja varmasti pyrkii estämään Bidenin avun kaiken keinoin.  McCarthy taitaa olla mamman poika…

11 vastausta artikkeliin “Edelleen republikaanit haluaa torpata Ukrainan avun.”

  1. Ukraina on kaukainen perusjenkeille jotka ajattelevat vain omaa hyvinvointiaan.

    1. Tässä on takana myös kurpitsanaama Trumpin tuleminen takaisin kaveraamaan toverinsa Putinin kanssa?

      En näe mitään järkeä siihen että republikaanit ei halua auttaa Ukrainaa vain Trumpin tietä johtoon ajetaan. Jos se pääsee presidentiksi 24 tunnin kuluessa (kuten hän itse sanoi) jos sota on vielä menossa hän sen lopettaa eli lopettaa kaikenlaisen avun Ukrainaan ja estää NATO maiden avun sekä antaa Putinille mahdollisuuden vallata koko Ukraina. Tulevaisuus sen näyttää. Siksi sota pitää voittaa ennen vaaleja!

  2. Republikaaneissa on vähemmistö jotka vastustavat avunantoa – enemmistö sen kannalla. Siellä täytyy pientä show’ta pitää mutta nykyisellä vallanjaolla mitään suurta huolta ei ole.

  3. Itse törmäsin eilen somessa Underberg-lähettiläänä työskentelevään joulupukkiin, jonka euro-ja länsitekopyhyys Ukrainan lipuilla yrityksensä ikkunoiden vuoraamisineen oli jo herättänyt tavallisissa helsinkiläisissä kanssaihmisissä sen verran närkästystä, että olivat hieroneet koirankakkaa jägermeisterpukin joulunpunaisen auton tuulilasiin sekä pudottaneet myöskin koiranjätöspusseja hänen yrityksen postiluukusta sisään. Asummehan kuitenkin Suomessa, jossa lippumme on siniristinen.

  4. Mitähän tuoLiisa tällä sekopäisellä sepustuksellaan oikein ajaa…

    1. Uskomattoman maskuliinisestihan olet Juhak jo näin vähän jälkeen puolen päivän täällä röyhistelemässä! Itse tässä vielä herättelen aivojani toisella raukealla kupposella täällä luonto-äidin helmoissa katsellen kun pikkutirpat sirkuttavat ruokintapaikalla… ☺️🙏🏼

      1. vai ihan röyhistelemässä…
        räksyn räksyn ja muuta soopaa liisaselta.

    2. Ps. Timo Alarik Pakkanen on tämä eurojägerpukki sikäli, että Juhak tahdot tarkistaa asiaa, joka minulle pulpahti tätä Markon blogia lukiessa mieleen eiliseltä…

  5. Aiemmin republikaanit olivat niitä jotka ajoivat kovaa linjaa mutta nyt kauppalopo Trump on tehnyt osasta kaltaisiaan. Trumpin isi järjesti pojalleen mukavan paikan kansalliskaartissa ettei tule pipi ja sitten tämä kehtasi haukkua sotaveteraani Mc Cainia ”huonoksi sotilaaksi” koska Mc Cain oli joutunut vangiksi.

    1. Trump voi vielä vaikuttaa näitten magahörhöjen kautta moneen asiaan…

      Mc Cainin kohtelu Trumpilta oli todella epäsiänmaallista.

  6. Mccain taitaa olla suositumpi demokraattien kuin republikaanien keskuudessa. Monille jenkeille Ukraina on kaukainen ja tuntematon maa ja siksi ymmärtää niitä, että ei haluta kaataa rahaa sinne kun omassa taloudessa on haasteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *