Hyviä uutisia taas Suomen Puolustusvoimille!

”Puolustusministeri @MikkoTSavola on hyväksynyt Puolustusvoimien esityksen raskaiden NLAW-lähipanssarintorjuntaohjusten hankkimisesta:”

(Kuva: Puolustusminsteriö, teksti: Puolustusminsteriö)

Suomi käy ennennäkemätöntä varustelua historiansa aikana. Tälläistä emme ole aiemmin kokeneet. Monelle tämä on taas ”ruudinsavuista” ja ”sotahullujen” uutisointia mutta hei! Maailma muuttuu, pitää muuttua mukana. Päätä ei voi loputtomiin pistää piiloon,  persiljaa korviin ja silmiä kiinni.

Hyvä Suomi 🇫🇮👍

Tänään tulee myös jotain päätöksiä koskien Leopard vaunujen lähettämisestä Ukrainaan? Veikkaan että muutama vaunu, sekä huoltovaunu ja koulutusta Puolan puolella ukrainalaisille?

9 vastausta artikkeliin “Hyviä uutisia taas Suomen Puolustusvoimille!”

  1. Suomen velvollisuus on suojella Suomen kansaa ja sen tekee Suomen puolustusvoimat
    Vielä pitäisi saada asevelvollisuus kaikille pakolliseksi
    Sairaat ja muilla tavoin esteiset ovat eri asia heille ei tarvitse ase velvollisuutta laittaa terv tepivaari

  2. ”PUOLUSTUSMINISTERI Mikko Savola (kesk) kertoo torstaina kello 12.30 alkavassa tiedotustilaisuudessa Suomen osallistumisesta eurooppalaiseen taistelu­panssarivaunu­hankkeeseen sekä Suomen 13. puolustustarvikelähetyksestä Ukrainaan. Valtioneuvosto tiedotti perjantaina, että apuun sisältyy kolme Leopard 2 -raivauspanssarivaunua.” (IS)

    Eli jotain annetaan. Se on parempi kuin ei mitään. Hyvä Suomi 🇫🇮👍

  3. Suomen pitää silti aina katsoa omaa puoluustustaan ja se ei ole helppo antaa monia vaunuja kaikille kun on oma asema paikkansa Suomen rajoilla terv tepivaari

    1. Jep. Lisää pitää saada ja porukkaa kouluttautumaan, se on nopea kurssi/ henkilö.

  4. Kuudesta panssariraivaus sellaisesta annetaa kolme eli puolet jo alkaa hirvittään… Ja velkarahalla tuetaan…

    1. Suomesta laitettiin nyt ihan hyvää materiaalia Ukrainaan, näitäkään heillä ei liikaa ole eli kyseessähän on Leopard 2R, rakennettu Leopard 2A4 pohjalle Patrian toimesta Suomessa.

      Vaunussa on myös aseistuksena 12,7 millimetrin raskas konekivääri.Keulassa on raivausaura jolla miinat raivataan pois ja perässä tulevat saa turvallisen reitin. Tällä hyödynnetään myös pioneerien kykyä raivata räjähteet ja esteet.

      Kyseessä on 100% taisteluvaunu jonka toiminta on olla räjähteiden ja miinojen raivaaja. Käytetään taistelujen aikana myös kärjessä tarvittaessa jos suojaus omilta vaunuilta on hyvä tai alue varmistettu ettei joudu suoraan taistelukosketukseen vihollisen tulivoimaisimpien vaunujen kanssa.

      Voidaan hyödyntää taistelukentällä erinomaisesti raivattaessa panssiruraa mekanisoiduille joukoille ja sitä seuraavalle jalkaväelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *