Kantalahti Venäjän FSB:n lähtötasa jolta joukot siirtyvät Sallaan

Siinä sivussa kun Orpo esikuntineen miettii kahvin ääressä mitä tehdä tekee Venäjä shakissa jo seuraavaa siirtoa. Venäjän FSB on siirtänyt lisää oleskelijoita Kantalahteen jossa ne varustetaan kohti hybridisodankäyntiä Suomea vastaan.

Tänään Sallaan saapui jo reilu 60 hyväkuntoista oleskelijaa Venäjältä.

Tiedoksi. Mm Somaliasta on ollut heidän poliiseja koulutuksessa Venäjällä ja nyt on vahva käsitys että näitä on solutettu oliskelijoiden sekaan. Nämä on siis aseenkäytössä ammattilaisia ja johonkin tehtäviin heidät on koulutettu nyt Venäjällä.

Siinä kuvakaappaus HS sivulta Kantalahden touhuista:

23 vastausta artikkeliin “Kantalahti Venäjän FSB:n lähtötasa jolta joukot siirtyvät Sallaan”

 1. Olen nyt X-sivuilla tätä touhua seurannut ja tälläistä se on. Tiedoksi että Venäjän eri lähteissä Suomi kuvataan russofobiseksi ja siksi raja pitää sulkea ja kuten tiedämme lähes kaikki venäläiset uskoo mediaansa juuri nyt.

  Ei ihme että polkupyöräkauppa rajojemme varrella käy.

  Nyt olisi Orpon aika lunastaa puheensa ettei tänne ole tuleminen sekä myös Rantasen.

  Huom. Aamulla Maaseudun Tulevaisuus tentissä Haavisto (Vihreät) ja Andersson (Vasemmisto) sanoivat että oli tilanne mikä hyvänsä Suomen rajoilla niin: ”kaikki turvapaikanhakijat pitää ottaa Suomeen, se on laissa määrätty, rajojen pitää olla heille auki”.

  🤦

 2. Toistan vielä kerran oman mielipiteeni.

  Suomi toimii lakiensa mukaan ja niin Suomen pitääkin.

  Se tarkoittaa sitä, että meillä ei ole mahdollista sormia napsauttamalla sulkea maan rajoja ja alkaa ampumaan rajalle pyrkijöitä.

  Rajojen sulkemisesta päättää kyllä hallitus, mutta hallituksen pitää saada siihen viime kädessä oikeuskanslerin siunaus.

  Tilanne on vakava, mutta vakavuuden liioittelu ei ole tarpeen.

  1. ”Se tarkoittaa sitä, että meillä ei ole mahdollista sormia napsauttamalla sulkea maan rajoja”

   Näinhän se on, venäläiset tietää että uskomme enemmän lakeja ja pykäliä kuin omaa järkeämme. Se on hyvin itsetuhoista.

   Edelleen outoa on se että mm Liettua ja Puola pystyy estämään näiden oleskelijoiden tulon Venäjän masinoimana? Ehkä niillä on parempi itsesuojeluvaisto ?

   1. Marko, mielestäni se että Suomi toimii lakiensa mukaan ei ole itsetuhoista, päinvastoin se on myrkkyä Venäjälle joka yrittää horjuttaa oikeusvaltioperiaatettamme.

  2. Mika: ”Rajojen sulkemisesta päättää kyllä hallitus, mutta hallituksen pitää saada siihen viime kädessä oikeuskanslerin siunaus.”

   Todellisuudessa Suomen lait säätää Suomen Eduskunta ja Hallitus tekee lakiesitykset Eduskunnalle.

   Toimeksi.

   1. Juhani, rajojen sulkeminen vaatii sen, että hallitus varmistaa toimen oikeudellisuuden asiantuntijoilta joista korkein ja samalla virkavastaava on oikeuskansleri.

    1. ”IS:n tietojen mukaan käytännössä on kuitenkin niin, että jos jäljellä olevista raja-asemista suljettaisiin vain osa, ei vaikutus olisi toivotunlainen. Siksi tehokkainta olisi sulkea kaikki jäljellä olevat rajanylityspaikat, eli koko itäraja.

     – Nyt on oleellista, miten turvallisuusviranomaiset arvioivat tilannetta. Myös oikeus­kanslerin on arvioitava päätös, ennen kuin hallitus tekee päätöksen, eräs lähteistä sanoo”

     https://www.is.fi/politiikka/art-2000010002847.html

    2. Tähän Venäjä pyrkii. Mm saamaan eripuraa meidän suomalaisten välille. Kuten tässäkin nähdään niin suomalaiset väittelee blogeissa ja somelaustoilla ja samaan aikaan Venäjä 🇷🇺 siirtelee joukkojaan pitkin rajoja. Minä katson että koska diplomatia on loppu niin sitten alkaa fyysinen vaikuttaminen ja se on sama kuin sodanjulistus.

     Meidän pitää ottaa pää ulos perzeeztä ja lopettaa itsetuhoisuus.

 3. Ottaen huomioon, että tästä sakista kukaan ei tarvitse turvapaikkaa, koska naapuri on kansainvälisesti turvallinen maa, raja voidaan sulkea ja keskittää mahdolliset haut vaikka oolantiin.

  1. Sieltä tulee porukkaa jotka on olleet mm ”opiskelemassa” Venäjällä. Mitähän nämä on opiskelleet, siitä Jussi Halla-Aholla oli tuossa juuri hyvä näkemys….eli ei sieltä mitään turvapaikanhakijoita ole tulossa vaan porukkaa joka tulee tekemään erilaisia ”kepposia” Suomessa.

  2. A-Studio juuri:

   Kimmo Kiljunen SDP ei vastusta jos Suomeen tullaan ”turvapaikanhakijana” koska laki kertoo että saa tulla. Ja meidän tehtävä olisi näitä paapoa 🤦

   Punainen on aina punainen…en ymmärrä. Itsetuhoista moinen.

 4. Suomi on EU:n itäisin raja, ei ole meidän tehtävä paapoa Venäjällä asuvia henkilöitä.

  ”Jos rajat ovat kiinni ja Venäjä työntää edelleen ihmisiä raja-asemille – jätetäänkö ihmiset kylmettymään vai otetaanko heidät sisään Suomen puolelle?

  – Tämä on yksi avainkysymys. Ikävää, jos näin kävisi, otetaan hypoteesi. Jos Suomi ryhtyy järjestelmällisesti ottamaan toisen maan työntämää porukkaa sisään, tästä tulee automaatti ja tätä kukaan ei toivo. Allekirjoitan puhemies Jussi Halla-ahon (ps) lausunnon. Minusta se on Venäjän vastuulla, Peltokangas vastasi.”

  Lähde:

  Jos itäraja suljetaan, mitä tehdään rajapuomien väliin jääville ihmisille? Näin Peltokangas ja Kopra vastaavat
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000010004284.html

 5. Suomen hallituksen ja eduskunnan tärkein tehtävä on huolehtia Suomen ja suomalaisten turvallisuudesta.

  Jos ”oikeuskansleri” on tiellä, niin oikeuskansleri pitää vaihtaa.

  Miltään kiljusilta ei myöskään tarvitse kysyä yhtään mitään, kuin ei myöskään kommunisti Scheininiltä.

  1. Eikös tämä ole tälläinen ”uskovainen” kuten oli Sipiläkin…

   Mikä lie puoluetausta mutta minä en itse usko siihen että jokin ”kirja” kertoo miten elämä eletään, ne kun on ihmisten kirjoittamia.

   Näillä kun on tapana uskoa…

  2. Juhani, länsimaisissa oikeusvaltiossa ei ”tiellä olevia oikeuskanslerilta” vaihdeta sopivampi on.

   Vai oletko ihan vakavissasi sitä mieltä, että pitäisi?

   Jokainen Venäjän rajalle kuljettama ”turvapaikanhakijat” on liikaa, mutta pitäisikö ihan tosissaan lopettaa lakien noudattaminen ja haudata oikeusvaltioperiaatettamme muutaman sadan henkilön vuoksi?

   Ei enää paremmin voisi enää Putinin lapaan syöttää

   1. Valitettavasti tämä ei jää ”muutamaan sataan”, jos sitä ei torpata.
    Kuten totesin, venäjä on kansainvälisesti turvallinen maa eikä näitä elintasoturisteja siksi tarvitse ottaa tänne.
    Tulemisen salliminen on nimenomaan syöttö putinan lapaan.

 6. Juhak, totta kai Venäjän toimet on torpattava ja rajat pitää sulkea, siitä ei ole mitään keskusteltavaa, mutta se pitää tehdä Suomen lakien mukaan, muutoin pelaamme juuri sitä peliä, jota Venäjä haluaa.

 7. Seurasin X-palvelussa vielä tätä rajameininkiä. Tiedoksi neljä seurattavaa rajan kelikameraa on pois päältä,,,tulee vain ns ”lumisadetta”,?,? Sattumaa, en usko sattumiin:

  Tässä:
  https://twitter.com/th3hypn0tist/status/1726702265329930504?t=6w6NLKtpN2BQOUPJsVxeRg&s=19

  Sekä IS tietää kertoa että oleskelijat valehtelevat lähtömaan sekä kansalaisuuden, eli kuinka moni näistä on täysin venäläisiä …

  Kainuun rajavartiosto: Osa turvapaikanhakijoista ilmoittanut vääriä kansalaisuuksia – haastavan tilanteen arvioidaan jatkuvan lähipäivinä
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010004871.html

  Öitä.

 8. Vahinko?

  ”Junaliikenne Kirkkonummen ja Karjaan välillä poikki

  Fintrafficin mukaan vikaa korjataan parhaillaan.”

  STT

  5:57

  ”JUNALIIKENNE Uudellamaalla Kirkkonummen ja Karjaan välillä on keskeytynyt laajan ratajärjestelmävian vuoksi, tiedottaa liikenteenohjausyhtiö Fintraffic.”

 9. Edelleen valuu oleskelijoita niin Sallaan kuin Vartiukseen. -10C pakkasta ja siellä palelee…🤦, siksi Suomi haalii näitä turvaan….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *