21 vastausta artikkeliin “Kuka oikeasti patriootti äänestäisi Trumpia ensi vuonna….”

  1. Trumpin mielestä Biden vie maailmaa lähemmäksi kolmatta maailmansotaa, hän ei olisi vienyt…hän tekisi sopimuksen 24 tunnissa että sota loppuu. Suoraansanoen uhraisi ukrainalaiset ja antaisi venäläisten vallata maan.

  2. Eihän siinä ole mitään uutta.
    Ttrumppeli möisi USA:nkin, jos sillä itse tienaisi.

  3. Kun tässä oma välitön lähipiirini on suomalais-yhdysvaltalaista, voin todeta että välittömän lähipiirin ympärillä on useita jotka äänestäisivät Trumpia. Eivät he usko kaikkea mitä hän väittää, mutta pitävät häntä paljon pienempänä pahana.

    Ja jotkut heidän perustelut kestävät päivänvaloa. En ole samaa mieltä, mutta en taatusti ole valmis haukkumaan heitä idiooteiksi. Meidän on helppo Suomesta käsin sanoa mikä on oikein ja mikä väärin.

    Kysymys ei ole siitä että trump tai republikaanit olisivat hyviä. Kysymys on siitä, että demokraatit ovat myös tehneet äärimmäisen paljon pahaa ja monille tärkeintä on vastustaa sitä.

      1. Trump ei ole syy vaan seuraus.

        Vuosia jatkunut globalisaatio on jakanut länsimaissa kansan voittajiin ja häviäjiin. Yhdysvalloissa globalisaation kannattajat, eli käytännössä siitä hyötyvät voittajat, olivat ennen Trumpin presidenttikautta vallassa vuosia, ja heidän suhtautumisensa globalisaatiosta kärsiviin häviäjiin oli myötätunnon sijaan vähättelevä ja osin suorastaan halveksuva. Ja juuri tähän ”markkinarakoon” Trump iski.

        Vuoden 2016 vaaleissa moni äänesti Trumpia protestina vallassa oleita vastaan. Kovinkaan moni ei uskonut Trumpin kykenevän tekemään globalisaatiokehitykselle mitään, mutta näpäytys vallassa olleille oli riittävä motiivi äänestää häntä. Neljan vuoden aikana Trump onnistui kuitenkin parantamaan globalisaatiosta kärsineen ”haalarikansan” asemaa mm. neuvottelemalla uudelleen Naftan ja asettamalla tulleja Kiinan kauppaan. Tämä teki Trumpista monen alempaa keskiluokkaa edustaneen silmissä erinomaisen presidentin, koska hän näytti olevan oikeasti heidän puolellaan.

        Nyt vallassa on jälleen globalisaation nimiin vannovia päättäjiä, jotka ovat purkaneet Trumpin aikana tehtyjä päätöksiä. Odotettavissa on, että keskiluokan ja varsinkin alemman keskiluokan asema heikkenee jälleen, ja sen seurauksia nähtäneen jälleen vuoden 2024 vaaleissa.

        Vastaava kehitys, jossa keskiluokka ja varsinkin alempi keskiluokka, heikkenee ja köyhtyy on näkyvissä myös Euroopassa. Euroopassa Yhdysvaltoja vahvempi sosiaaliturva on peitellyt ongelmia, mutta vähitellen ongelmat alkavat näkyä myös täällä, ja sillä tulee olemaan vaikutusta vaaleissa varsinkin mikäli globalisaation häviäjiin ja heidän näkemyksiinsä suhtaudutaan vähätellen ja jopa halveksien.

        Itse kuulun globalisaation voittajiin, mutta oma hyöty globalisaatiosta voi kääntyä suureksi tappioksi myös henkilökohtaisella tasolla, mikäli globalisaation seurauksena suomalainen yhteiskunta jakautuu voimakkaasti kahtia. .

      2. Heikin vastaus kuvastaa erinomaisesti miten voi halutessaan täysin olla ymmärtämättä realiteettia USA:n sisällä. Meidän on norsunluutornista helppo kertoa mitä heidän pitäisi ajatella.

        Tietenkään Trump ei ole heille vastaus tai ratkaisu, mutta hän on vaihtoehto nykyisille. Hän piti monia ruohonjuuritason kansaan vaikuttavista lupauksistaan ja se muistetaan. Toki kaikki merkittävät, maailmaan vaikuttavat lupaukset hän petti.

        Kuten Toni sanoi, hän on seuraus.

        1. Ymmärtämättömyys ei ole kysymyksessä.
          Amerikkalaitsen tärkein elämänvara ei ole koulutus, oppineisuus, kielet, sivistys, vaan yksinomaan raha, ihan kaikessa.
          Trump on niin yksikertainen kuin amerikkalaisten republikaanien massa, dollarihymy ja sillä yliajaminen punaista päin.
          Demokraatteihin on taas aikojen myötä kasaantunut melkoinen määrä sivistystä ja tasa-arvoajattelua kuten Suomessa.
          Viimeisimmät vastakkaiset mannekiinit edellisesta olivat hyvässä Obama & Michelle ja huonon symbolina Trump & Melania.
          Siitä huolimatta amerikkalaiset ova kivoja, ystävällisiä ja avoimia, joita heitä satamäärin siellä olen tavannut.

          1. Molemmissa puolueissa on vahvaa sivistystä – mutta heillä on faktioita. Suomessa ongelma on pienempi koska on monta puoluetta. Tiedämme, että siirtymää on esim. sdp-vas, kok-vihr, yms. Jenkeissä ei ole tätä optiota, on vain kaksi suurta.

            Demokraateissa on tehty pahoja ylilyöntejä esimerkiksi lasten oikeuksien osalta ja se on suututtanut ihmisiä.

            Me puhumme täällä suurista kuvista, mutta monen arjessa ovat paljon yksinkertaisemmat asiat. Miten minä pärjään? Miten lapseni pärjää? Onko kotonani turvallista?

  4. Minulla myös lähipiiriä yksi perhe jotka ovat Trumppilaisia omillaan toimeentulevia eivätkä halua maksaa veroja. Suomessakin on omillaan toimeen tulevia jotka eivät halua maksaa veroja ja meillä on Trumppilainen Petteri.

  5. Ei pidä aliarvioida protestiääniä, Suomessakin se on nähty. Mutta republikaaneille Trump olisi ilmeisesti kaksiteräinen miekka: hän voisi innostaa trumppilaisia mutta karkottaisi ns. liikkuvat äänestäjät, maltillisemmat jotka jättäisivät äänestämättä tai äänestäisivät demokraatteja. Siksi monet republikaanitkin ovat alkaneet kannattaa vaihtoehtoja. Esimerkiksi Ron Desantis ajaisi trumpilaisia arvoja mutta ilman älytöntä narsismia ja vähä-älyistä kohkaamista.

    Ääriliikeet kukoistavat aikansa protestin takia, mutta lopulta niiden älyttömät ylilyönnit koituvat niiden kohtaloksi. Niin kävi jo lapuanliikkeelle aikoinaan. Kommunismin vastustus toi kannatusta, Ståhlbergin kyyditys ja Mäntsälän kapina alkoivat päästää ilmaa pallosta. Lopulta IKL sai aika vähän kannatusta.

    Voi olla, että trumpin aika on jo mennyt. Tulesta on jäljellä vain hiipuva hiillos. Vanhakin alkaa jo olla.

  6. Trumpin aika on mennyt, valitettavasti hän on liian tyhmä tajuamaan että on kuollut. Desantis voisi olla optio, mutta on muitakin. Trumpin polttoainetta ovat valheet, mutta yksittäisen valheen elinikä on rajallinen.

    1. Olettaisin sinun Kyuu paremmin olevan perillä Amerikan tilanteesta, kun olet siihen yhteiskuntaan paremmin vihkitynyt, sillä sen verran minäkin seuraan uuden mantereen meininkejä, että Trumpin uudelleen valinta on jo lähes kirkossa kuulutettu ja ei kannata uskoa kaikkea mitä epädemokraattisen puolueen äänenkannattajat suoltaa meidän median kopioitavaksi.

        1. Sama kokee putinan ihailijoita, mutta ilmeisesti kyseessä on aika pitkälti sama sakki.

        2. juhak,- Minä puhun nyt siitä mikä on Yhdysvalloissa Trumpin kannatus, en siitä mitä hänestä täällä ajatellaan.

          1. Muun maailman kannalta ajatellen ei voi kuin toivoa, että trumppelista tulee reppanoille lähinnä painolasti.

            1. P.S. Kyllä siltä muuten on vaikuttanut, että näitä kahden ääliön ihailijoita on Suomessakin liikaa.

      1. Missäs se muka on kuulutettu? Varmaan Trump on sen kuuluttanut. Lienee sukua Paavo Väyryselle joka valittiin Suomen presidentiksi mikäli häntä itseään uskomme.

      2. Arvi, en usko että on kirkossa kuulutettu – Trump todellakin on ottanut vähän osumaa. Viime viikkoina hänen pisteet ovat olleet nousussa tutkimuksissa mutta kaiken kaikkiaan pohja on hutera. Monta asiaa voi vaikuttaa tulokseen. Saavatko republikaanit sovittua asiansa? Kykeneekö Trump yhteistyöhön hieman paremmin sen sijaan että jatkuvasti nälvii liittolaisia? Meneekö demokraateilla tarpeeksi huonosti omien silmissä että heidän kannattajat eivät jaksa äänestää? Meneekö taloudella hyvin vai huonosti? Tekevätkö demokraatit pahoja virheitä, nostaen sitä puolivälissä olevia ääniä?

        Ehdotan myös, että ei ole ”Trumpin sokeita seuraajia”. Hyvin moni kannattaja tietää hyvin että hän valehtelee ja liioittelee. Se ei ole heille ongelma, koska myös Biden valehtelee ja liioittelee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *