13 vastausta artikkeliin “Näinköhän toteutuu”

  1. Jotain siihen tyyliin.

   On muuten vähän eri tahti Israelilla kun kutsutaan aseisiin 300 000 reserviläistä. Aikaa siihen menee 48 tuntia…ei taida moni muu maa tähän pystyä tälläisellä kapasiteetilla ja lisää on valmiina tulossa varusteineen täydentämään mahdollisia tappioita tai jos tarvitaan lisää voimaa. Varusteet, aseet, a-tarvikkeet tuolle määrälle HETI valmiina.

   Suomessa perusteltaisiin perustamiskeskuksia ja postit olisi vasta menossa tehtäviin sijoitetulle pois lukien ne joukot, joilla varusteet (pois lukien aseet, joillakin kyllä omat,,,) valmiina kaapissa, nämä saisi heitettyä jo mm kohteensuojaamisiin yms…

   Näin Suomessa :

   https://maavoimat.fi/-/kaikki-alkaa-perustamisesta

   ”IDF spokesperson Rear Adm. Daniel Hagari: The IDF “has never mobilized so many reservists so quickly — 300,000 reservists in 48 hours”
   Lähde:
   https://twitter.com/TheDeadDistrict/status/1711314444712562834?t=dvnfWJsgMpDKAL0AOKn8NQ&s=19

 1. No rynkkyyn pitäisi saada verovähennys sillä nopeus on valttia ei niitä kiireellä keskusvarastoista haeta.
  Hajautettu varustelu on paras tae.

 2. Osallistuin Virossa Ussisõnat harjoitukseen koko syyskuun loppupuoliskon. Harjoitukseen kutsuttiin noin 10 000 reserviläistä, joista perustettiin joukkueita Suojeluskunnan Paikallisjoukkoja täydentämään.

  Perustamisessa ei kauan nokka tohissut ja joukot kuljetettiin saman tien omille vastuualueilleen harjoittelemaan kohteiden puolustusta ja väijytysten tekemistä. Oli ihmeteltävän ripeää toimintaa ressujen jono eteni koko ajan vauhdilla. Sisäänkirjautuminen ID-kortin käyttämisellä tietsikan lukijassa ja harjoituksen jälkeen sama juttu uloskirjautuminen.

  Kovapanosammunnat tietysti sisältyivät harjoitukseen.

  Joku on kehittänyt loistavan systeemin. No, erilaisia ”heti paikalle” pikaharjoituksia on harjoiteltu jo vuosikausia.

  1. ”Sisäänkirjautuminen ID-kortin käyttämisellä tietsikan lukijassa”
   Olisiko vaara että järjestelmää voisi naapuri kaapata niin että henkilöiden tiedot ja osoitteet paljastuisi…

    1. Tuntuu se iivanaa kiinnostavan, kun suomalaisiltakin koitetaan urkkia palvelustietoja.

     1. Itse oletan, että tavallisten riviressujen palvelustietojen saaminen ei paljon ryssiä lämmitä – ovat enemmänkin sodan sumua.

      Komppanian päällikkö kapteeni voisi jo kiinnostaa, puhumattakaan pataljoonan komentajasta (majuri, everstiluutnantti).

      Virossa IT-sektori on ehkä maailman huippua, ihan tavallinen rivihakkeri ei taida päästä käsiksi kyseisiin tietoihin. Valtiotason kybertiedustelu voi hyvinkin päästä, mutta heitä kiinnostaa kovempi porukka.

    2. Kaikki kiinnostaa jos ja kun Suomessa majailevat 5. Kolonnan tyypit Venäjän käskystä aktivoidaan…

     1. Vasta sitten riviressujen tiedot alkavat kiinnostamaan ryssiä, jos onnistuvat valloittamaan koko Suomen ja valmistautuvat joukkomurhaamaan kaikki ”suojeluskuntalaiset” – kuten oli tarkoitus sekä Talvisodassa, että Jatkosodassa.

      Sinne saakka emme päästä tilannetta – emmehän.

      1. Aina löytyy keinot estää. Varsinkin kun Suomi on saanut ”Kaskon” tavallisen vakuutuksen turvaksi. NATO.

 3. Mielenkiintoista, kirjoitin aikoinaan Alakurtista ja Venäjän vaikuttamisyrityksistä Pohjois-Suomea kohtaan, täälläkin pidettiin meikää ”huuhaa miehenä”,,,mitenkäs nyt sanotaan:

  Pääkirjoitus: Aggressiivisen ja arvaamattoman Putinin takia Yhdysvaltain sotakoneiden näkyminen Lapissa on Suomelle elintärkeää https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009910464.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *