Oma näkemykseni tulevasta hallituksesta keväällä 2023

Ensin lyhyt ote Petteri Orpon (KOK) puheesta tänään kun väitteli demareiden Marinin kanssa:

”Orpo sanoo, että jos Suomi on porvarillinen maa, miten voi olla niin ihmeellistä, että porvaripuolueen johtajana hän sanoo, että on valmis yhteistyöhön toisten porvaripuolueiden kanssa.

Orpo sanoo, että hän on opiskellut valtio-oppia ja hän tietää, miten puolueet laitetaan poliittiselle kentälle.” (IL 13.1.2023)

Sitten laitetaan ”kartta” mistä selviää kuinka hallituspohjat muodostuisi:

Kuva

(Kuva IS)

Eli oma mielipiteeni on että syntyy oikeistohallitus eli tuo ylin paikkamäärien mukaan…sehän on vielä arvio mutta tuota luokkaa hyvinkin ja silloin se muodostuu.

Sanna Marin haukkui tänään PS puoluetta rasistiseksi mikä osoittaa että Marin on paniikissa, paljasti jo nyt pelimerkkinsä, Marinin haukkuva tyyli tuo mieleen toimintaa rapakon takana, ei kuulu suomalaiseen tapaan ajaa vaalikampanjaa Suomessa…

 

30 vastausta artikkeliin “Oma näkemykseni tulevasta hallituksesta keväällä 2023”

 1. Saattaa olla vaikeat neuvottelut?
  Orpo on sanonut sellaisia tavoitteita jotka hiertävät.

 2. Sanna kasvanut tynnyrissä?

  RKP on ollut rasistinen jo 116 vuotta.

  1. Rantaruotsalaisten rasismi ei ole ”rasismia”, vaan etuoikeus, minkä demut ja kepulitkin hyväksyvät, koska se ei ole heillekään uhka.

 3. Noissa vaaleissa voi käydä mikä hyvänsä vipa jota ei gallupit kykene näyttämään
  Kuten vanha sananlaskukin todistaa jos tädillä on mu.nat se onkin setä terv tepivaari

 4. Marinin puheistasi olisi perusteltua tehdä rikosilmoitus, mutta ei tuolle reppanalle kannata antaa moista huomiota, uhriutuisi lapsi raukka kuitenkin ja tirskauttaisi jonkun kyyneleen tapaisen😭

 5. yhdenkään poliitikon teoista voitas nostella kanteita mutta onko siinä sitten järkeä enpä usko sellaseen väitteeseen
  On kuitenkin selviö että meidän pitäisi olla paljon enempi huolissamme Suomen kansaan kohdistuneita rasimi puheita
  Niitäkin kun on ihan oikeasti terv tepivaari

 6. Ja ei olisi järki mukana jos oikeisto hallitukseen menisi mukaan vasemmisto juoksupojaksi
  Mutta ensin vaalit katsotaan tulos sen mukaan eletään terv tepivaari

 7. Kuvan ”oikeistohallitus” menettelisi, jos saataisiin oikeistolle kunnon vaalivoitto – ilman RKPtä. RKP ei ole oikeasti oikeistopuolue, vaan ruotsinkielisten etujärjestö.

  1. RKP on kuin pieni syöpä länsisuomen rannoilta.
   Mutta tuo minkä laitoin on minun veikkaus kevään hallitukseksi.

  2. Sen verran vielä, Sari Essayah on KD puolueessa, olisipa jossain muussa puolueessa, kuulostaa kyllä joka kerta todella asialliselta ja mielyttävän oloinen ihminen. Tulee pärjäämään kyllä, mutta vika puolue.

  1. No ei tietenkään mutta kuten Putkinen sanoi niin voisi lyödä hynttyyt yhteen KOK kanssa.

 8. KD voisi pärjätä paremmin olemalla vaan ihan konservatiivinen puolue. Siihen varmaan pyrittiinkin muuttamalla nimi eurooppalaiseen tyyliin Kristillisdemokraateiksi. Sehän on Saksassa suuri puolue. Mutta puolue leimautuu edelleen uskonnolliseksi ja jää pienpuolueeksi. Toisaalta jos KD onnistuisi nousemaan konservatiiviseksi yleispuolueeksi niin mistä ne äänestäjät tulisivat? Perussuomalaisista, Keskustasta ja Kokoomuksesta tietenkin.

  Ihmettelen Marinin puheita Perussuomalaisista. Toisaalta se voi olla kylmää taktiikkaa. Ehkä SDP pyrkii kasvattamaan PS puolueen suosiota Kokoomuksen kustanuksella jolloin sen oma mahdollisuus nousta suurimnaksi ja päästä tekemään uutta hallitusta paranisi? Ja Purrahan torjui SDP:n jo aiemmin joten ei SDP taida tuolla kommentilla mitään menettää.

  1. Pelko persiissä johta epätoivoisiin tekoihin ja sitä Marinin persiissä on ja rutkasti.

 9. Orpo/Marin molemmat menettivät arvostustaan.
  Mieluusti olisin kuullut analyyttistä esittelyä kummankin puolueen hyvistä puolista.
  Kokoomuspolitiikasta tosin on tiedossa ne huonot puolet heidän hallituskausiltaan ja SDPn tältä hallituskaudelta.

 10. Todella rohkea veto Marinilta puhua asioiden oikeilla nimillä niin kuin ne ovat, tuli tai meni ääniä. Nyt tullaan näkemään, kuinka paljon niitä rasisteja ja änkyröitä tulee lisää tai häviää. Pakotti Purran vahvistamaan, että Marin on oikeassa ps:n nationalimista ja Suomi vain suomalaisille, köyhät kyykkyyn, verot alas ja mamut ulos ronkuamasta rahaa.
  Mutta pakotti myös nyt kokoomuksen paljastamaan todelliset karvansa. Erinomaista poliittista median käyttöä.
  Oli suorastaan nautittava junamatka kuunneella ja käydä samalla ex-kotikulmilla kulttuurin piirissä.
  Totesin siinä samalla, että Marnin Tampere on myös kiistatta hyvän kultturimaineensa veroinen.
  Valtakunnanpolitiikka voisi ottaa mallia meidän koalitiopolitiikasta, jossa on kaksi kunkkua vuorotellen ja muut tukevat ja opponoivat sisällään. Ja yksi epäluotettava ja kaiken vastustaja on ulkona.

  1. Ainoa kenen todelliset karvat paljastui oli Samariini ihan itse ja hyvä niin, mutta ei siinä mitään yllättävää esille tullut.

   Hän on aivan tyypillinen kaltaisensa persoonallisuuden edustaja, joka hurmaa hölmöjä , eikä voi sietää heitä jotka eivät hurmaannu tai heitä, jotka eivät osta hänen varsin rajallista maailmankuvaansa.

   Jo kauan sitten toimittajat ihmettelivät miksi Marin välttelee toimittajia EU kokousten jälkeen ja antaa haastatteluja vasta myöhemmin. No tämähän johtuu siitä, että jonkun pitää kertoa Marinille, mistä kokouksessa oli kyse, kun kapasiteetti ei vaan riitä ja se sama kapasiteetin puute näkyy vaalidepateissa, hänhän taantuu aivan teinin tasolle ja kimittää kuin mikäkin penikka.

   1. Niin, mikä se asiasi oli itse Marinin teemoihin ?Fakta mikä faktaa. Paras sanoa se ääneen, ettei äänet mene väärään osoitteeseen olipa osoite mikä puolue tahansa.

    1. Eihän Marinilla ole mitään teemoja, ei kerta kaikkiaan mitään, mutta kuten sanoin hurmaa hölmöjä ja vielä erityisesti itsensä kaltaisia hölmöjä.

      1. Kuten jo kahdesti sanoin,mutta ehkä sitä on hurmiossa hankala ymmärtää.

       1. ”Miten Purra voi olla niin hurmaava, että se sumentaa järjen ?”

        Ai, että olitpa sinä nyt nokkela.

        Keksitkö ihan itse?

        Koville kuitenkin ottaa kun kaikki eivät ole hurmaantuneina Marinista ja itse asiassa yhä harvempi kunhan kevät etenee ja onttous syvenee.

        Ymmärrän toki tuskasi sehän johtuu jo aiemmin edelläkuvatusta.

       2. No olkoot ulkonäkö ihan mitä vaan se ei tee silti hyvää politiikkoa ei edes purrasta terv tepivaari

 11. No tuskinpa Suomen kansa niin yksinkertainen oon että antaisi vallan siniselle unelmalle vaalit sen vain ratkaisee terv tepivaari

Kommentoi