Republikaanit haluaa oikeasti Putinin voittavan Ukrainassa

Bidenilta hätähuuto republikaaneille: ”Emme voi antaa Putinin voittaa”

”Bidenin vetoomus ei kuitenkaan tuottanut tulosta: senaatin republikaanit hylkäsivät esityksen lisärahoituksesta Ukrainalle, Israelille ja Taiwanille myöhemmin keskiviikkona. Senaatin republikaanit ilmoittivat, että he haluavat painottaa kantaansa tiukemman rajapolitiikan tärkeydestä.” (IL)

Republikaanit haluavat myös Kiinan voittavan jos ja kun se hyökkää Taiwaniin.

En ymmärrä mikä näitä vaivaa.

Siihen loppui sosialisti Bidenin apu Ukrainaa kohtaan, Biden koki muurin ja ne on Yhdysvaltojen 5.kolonna, republikaanit.

12 vastausta artikkeliin “Republikaanit haluaa oikeasti Putinin voittavan Ukrainassa”

 1. Toisaalta Iso-Britannia ja Norja päättivät yhdessä tukea Ukrainaa, kumpikaan ei ole EU:n jäsen, joten heillä on siihen mahdollisuus.

  1. Jep. Yhdysvallat vain oli se oikeasti isoin tukija ja nyt kun republikaanit ovat siirtyneet Putinin ja roistovaltio Venäjän leiriin se ei tiedä hyvää.

 2. Tiedoksi, että USAn Kongressissa käydään mahdottoman suurta ”lehmänkauppaa” – en tiedä miten siinä lopulta käy.

  Punaisen Bidenin porukka päästää USAn etelärajalta tulemaan USAn alueelle vaikka minkälaista porukkaa lähestulkoon vapaasti.

  Republikaanit haluaisivat tukkia USAn etelärajaa (Meksiko), mutta Biden ei suostu siihen. Republikaaneilla ei ole juuri muuta keinoa kuin koplata etelärajan sulkeminen ja Ukrainan sekä Israelin avustaminen yhteen pakettiin. Jos punaiset suostuvat tukkimaan etelärajaa, niin siniset suostuvat auttamaan Ukrainaa ja Israelia.

  Ukrainan ja Israelin kannalta tämä on äärimmäisen vahingollista, mutta olisi USAn etu, että sieltä etelärajalta ei saa kuka hyvänsä vapaasti lampsia jenkkilään.

  Ihan sama asetelma on Suomessa – punaiset päästäisivät maahan itärajan kautta ketä hyvänsä, oikeisto yrittää tukkia rajaa.

  1. Tulee käymään seuraavaa, muutkin lopettavat Ukrainan tuen kuten Yhdysvallat nyt Putin mielisten republikaanien johdosta. Trump siirtyy takaisin valtaan ensi vuonna ja helvetti on irti.

   Suomelle tulee kiire ….

 3. Kyllä Euroopan pitäisi ymmärtää hävetä juuri sitä, että meidän nurkilla soditaan ja Yhdysvallat on ollut suurin Ukrainan tukija.

  1. Sosialisti Biden on tukenut eniten Ukrainaa. Nyt sen aika on ohi, ensi vuonna Trump tulee pakottamaan Ukrainan huonoon rauhaan. Katsokaa vaan. Putin odottaa selkeästi että kaverinsa on taas ”johdossa”,,,

 4. Vielä Euroopan häveliäästä tuesta, montako vakavasti otettava armeijaa EU- maissa on?

  1. Puola rakentaa vauhdilla varsin voimakasta ”armeijaa”, vaan sielläkin AY-liike (punikit)? aiheuttavat Ukrainalle suunnatonta vahinkoa sulkemalla Puolan ja Ukrainan väliset rajanylityspisteen rekoilta.

  2. Puolasta tulee yksi suurimmista sotilasmahdeista Euroopassa. On fakta että sosialisti Biden ei mahda mitään republikaanien tuhoisalle politiikalle. Ei ole mitään väliä mikä puolue on vallassa jos se toinen voi romuttaa Ukrainan puolustuksen.

   Nyt on kyse siitä että NATOn pitää todistaa että se toimii ilman Yhdysvaltojakin, sillä kun republikaanit ei halua tukea yhtä Euroopan maata (Ukrainaa) niin luuletteko että se tukee muitakaan, oli se sitten NATOssa tai ei…kun Venäjä todella hyökkää.

   1. Suomessa ja Euroopassa on helppo kiinnittää huomio Ukrainaan, mutta olisi syytä katsoa isompaa maailman laajuista kuvaa.

    Ei ole sattumaa, että Yhdysvaltojen kumppaneita häiritään ja pelotellaan ymäri maailmaa. Lähi-idässä Israel on joutunut sotaan Hamasin kanssa, ja myös Hizbollah uhitteelee Libanonin suunnalta. Venezuelan diktaattori Maduro uhkaa naapuriaan ja USA:n kumppania Guyanaa mahdollisella hyökkäyksellä. Pohjois Korea ärhentelee Etelä Korealle ja Japanille, ja lisäksi Kiina vihjailee Taiwanin valtaamisella samaan aikaan kun se uhittelee Filipiineille. Kaikille näille löytyvät yhteiset nimittäijät Venäjältä ja Kiinasta.

    Sodasta ymmärtävät tietävät, että joukkojen liiallinen hajauttaminen johtaa helposti vahvankin armeijan tappioon. Ja juuri tähän Venäjä ja Kiina näyttäisivät pyrkivän. Euroopassakin lasketaan aivan liikaa USAn avun varaan, vaikka koko läntisen maailman etujen nimissä meidän eurooppalaisten tulisi ottaa vastuu Ukrainan tukemisesta, jotta USAlla riittäisi voimia muiden konfliktien hallintaan.

    Kaiken lisäksi läntisen maailman uhkana eivät ole vain edellä kuvatut ulkoiset uhat. Esimerkiksi USAssa Bidenin hallinnon talous- ja maahanmuuttopolitiikka lisäävät sisäisiä ongelmia. Siinä missä keskuspankki FED yrittää koronnostoin taltuattaa kansalaisia kurittavaa inflaatiota, Bidenin hallinto pyrkii jakaa velkadollareita joka suuntaan kiihdyttäen samalla inflaatiota. Käytännössä avoimen rajan kautta USAhan virtaa tuhansia siirtolaisia päivässä, jotka kilpailevat alemman koulutuksen omaavien kanssa samoista työpaikoista laskien palkkoja. Nämä yhdessä lisäävät sisäistä tyytymättömyyttä, mikä ei ainakaan paranna maan kykyä vastata ulkoa tuleviin haasteisiin.

    Republikaanit ovat jo pitkään yrittäneet saada Bidenin hallintoa puuttumaan laittomaan maahanmuuttoon. Nyt iimeisimpänä keinona he ovat koplanneet Ukrainalle ja Israelile annettavan sotilaallisen tuen laittoman maahanmuuton hillitsemiseen. Asia voi äkkiseltään näyttää pelkältä Putinin pussiin pelaamiselta, mutta isossa kuvassa kyseessä on myös USAn sisäinen vakaus ja siten kyky vastata ulkoisiin uhkiin myös tulevaisuudessa. Sokea lyhyt näköinen rahan ja tuen jakaminen Ukrainaan voi johtaa Pyrroksen voittoon, joka pidemmällä aikavälillä heikentää nykyisellään läntisen maailman ainoan todellisen sotilasmahdin kykyä puolustaa paitsi omaa myös koko lähtisen maailman etua jatkossa.

    Puhuessaan NATOsta eroamisesta Trump yritti herätellä Eurooppaa kantamaan oma osansa lähtisen maailman puolustamisesta. Suoran piikin hän esitti Saksalle, joka luotti USAn tukeen Venäjää vastaan samaan aikaan kun sitoi itsensä entistä tiukemmin venäjän kuristusotteeseen luottamalla Putinin halpaan maakaasuun. Toivottavasti Puolan lisäksi muutkin Euroopan suuret maat ymmärtävät satsata puolustukseen, eivätkä vain luota muiden hoitavan hommat.

 5. Putin asettui edelleen ehdolle ja voimme veikata mikä tulos ilmoitetaan? Joten sota jatkuu sillä lännen demokratia on ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *