Tänne kun tullaan on kohta 3 vuotta aikaa oppia kieli

Ei ole mitään järkeä että sakkia valuu tänne maista joissa osataan juuri ja juuri se oma kieli. Kolme vuotta aikaa opetella kieli Suomessa jonka jälkeen yhteiskunta lopettaa tulkkipalvelut, sen jälkeen ”kotoutuja” saa maksaa itse tulkkauksen jos ei vieläkään suomea osaa…👍

26 vastausta artikkeliin “Tänne kun tullaan on kohta 3 vuotta aikaa oppia kieli”

 1. Ei meidän tehtävä ole opettaa kaikkea hamaan tappiin veronmaksajien piikkiin.

 2. Jos nyt edes päästettäisiin mamut suomen kielen kurssille niin tämä olisi aika hyvä. Sen jälkeen moinen ehdotus onkin jo tervettä.

 3. Kyse on yksinkertaisesti siitä, ettei kieltä opita entisin systeemein eikä muutakaan tarpeellista Suomessa.
  Se vaatii omakielisen perusopetuksen niin suomenkieleen kuin muuhunkin perusopetukseen.
  Huono malli saatiin, kun ”satatuhatta” suomalaista muutti Ruotsiin saamatta siellä mitään tukea ja ghettotuivat viinaämpärin ääreen.

  1. Aha, mites ne maahanmuuttajat, jotka ovat halunneet oppia suomenkielen ovat siinä onnistuneet ”entisin” systeemin ja vieläpä verrattain lyhyessä ajassa?

    1. Marko, eikö olekin jännää miten meille on vyörynyt korkeastikoulutettuja tulevaisuuden toivoja, mutta eivät vaan opi edes kieltä.

     Eikä sitä kyllä ole kukaan aiemmin edes odottanut, mutta ehkä nyt saadaan jonkinlainen muutos aikaan ja painotus sanalle ehkä.

     1. Ne on niin hyvin koulutettuja että on rasismia puhua mistään muusta kuin heidän mahtavista kyvyistään, lähes jumalia.

  2. Vai että kaikki 100000 ghettoutui viinaämpärin ääreen?
   Tyypillistä hk:n harrastamaa suomalaisten mollaamista whannabehurrilta.

 4. Tänne nyt haalitaan noista idän ihmemaista sairaanhoitajia laumoittain. Varmaan ovat ihan hyviä ja koulutettuja hoitajia, mutta tietysti ilman suomenkielen taitoja. Heidät on tarkoitus pikakouluttaa ja työllistää sairaaloihin , joissa pärjää ilman kielitaitoja. Minä olen joskus ennenkin sanonut ja ihan kokemuksesta, että hoitajan tärkein taito Suomessa on, osata keskustella minun kanssani ihan suomenkielellä. Siitä alkaa se tärkein hoito.

  1. Pentti, asia on juuri näin, hoivatyössä kielitaito on aivan avaintekijä ja väärinymmärrys voi olla kohtalokasta.

  2. ”Varmaan ovat ihan hyviä ja koulutettuja hoitajia, mutta tietysti ilman suomenkielen taitoja. Heidät on tarkoitus pikakouluttaa ja työllistää sairaaloihin , joissa pärjää ilman kielitaitoja.”

   Ei ole mitään ”instant koulutusta” näille. Samanlainen monivuotinen koulutus Suomessa kuin suomalaisille.

   1. Ulkomaalainen, kuka tahansa ei opi suomea ja siihen liittyviä asioita tehokkaasti heittämällä heidät ummikkona joukkoon.
    Suomen oppii parhaiten vain siihen tarkoitukseen olevilla opetuksilla, jossa kerrotaan heidän omalla äidinkielellään, mitä vastaava asia tarkoittaa ja lausutaan suomeksi. Kerrataan, kerrataan..
    Lapset ihan samoin, mutta oppivat, omaksuvat ja muistavat saman äärimmäisen nopeasti.
    Suomen oppilaitoksia ei ole jäykkyydessään ja erityisesti joidenkin poliittisten ryhmien vastustaessa valjastettu tähän ulomaalaisten tuloon Suomeen pysyvästi.
    Vaikeimmin suomen oppivat kauko-idästä tulevat. Helpoimmin muut länsikulttuurin ihmiset kirjaimineen ja ääntämisineen.
    Tämä on fakta, joka on todettu jo aikaa sitten, ruotsin, saksan, ranskan, englannin, jopa venäjän kielisissä kouluissa Suomessa.

 5. Kielikoulutuksen velvoittavuus on erittäin hyvä esitys ja kunhan pidetään huolta siitä, että esim. kulttuurillisista syistä mitään ei katsota läpi sormien.

  Yksinkertaisesti sanottuna, pidetään huolta, että myös naisilla on velvollisuus ( oikeus) osallistua koulutukseen.

   1. Suomessa pitäisi olla niin, mutta ei ole ja ikävä kyllä sitä vuosikausia katsottu läpi sormien monien muiden asioiden ohella.

 6. Tuolla Taysissa on hyvä esimekki kielitaidottomien toilailuista ja varmaan monessa muussa isossa keskussairaalassa. Ainakin Tampereella on paljon siivoojina ja ruokahuollon parissa täysin ummikoita ihmisiä. Kurjalta se tuntuu niilläkin ihmisillä, kun ei pysty sanomaan kahvia vaiko teetä. Niissä hommissa on pajon vanhempia ihmisiä, jotka varmaan eivät enää edes yritä oppia.

 7. Se on helppo vaatia että opettelemaan kieli ja samalla ei tarjota sitä opetusta. Olen tutustunut lukuisia ja taas lukuisia kertoja kielenopetuksen tasoon – tai siis tasottomuuteen – ja suoraan sanoen on ihme että kukaan heistä oppii suomea.

  Työperäiset on poikkeus, koska työnantaja voi käyttää EU-tukia laadukkaan kieliopetuksen järjestämiseen. Työnantajan tarvitsee maksaa vain murto-osa ja joissain tapauksissa järjestää tilat.

  1. Voi vain kysyä, että mitä edelliset hallitukaet ”tekivät” edistääkseen suomen ielen opetusta?
   Tosiasiassa eivät tehneet mitään kunnollista.

 8. Juha, kyllä he tekivät. Kaatoivat helvetillisesti rahaa kaivoon. Katainen/Stubb, Sipilä, Rinne/Marin, sama juttu. Ovat pitäneet hienoja seminaareja ja voimaannuttamis-workshoppeja.

  Ja samalla kieltä opettaa ylityöllistetty, alipalkattu ja vailla osaamista sekä koulutusta oleva sekalainen seurakunta. Tämä sillä edellytyksellä että edes pääset kurssille. Harva pääsee.

   1. ”Se nyt ei varmaan hoidu ainakaan tässä kaiken kattavassa maahanmuuttovastaisuudessa.”

    Niin no, haittamaahanmuutto on nimensä mukaan Suomelle haitallista maahanmuuttoa, niin taloudellisen huoltosuhteen kun myös turvallisuuden kannalta. Sitä saa ja ajattelevien ihmisten suorastaan pitää sellaista vastustaa.

    Sosiaaliturvapaikanhakijoiden haaliminen on vain ja ainoastaan haitallista, eivätkä tulijat koskaan lopu.

  1. Kyuu, olet oikeassa, aidosti työperäisille maahanmuuttajille on työnantajan mahdollista hankkia erittäin laadukasta niin kieli kuin muutakin uuteen yhteiskuntaan koulutusta, kun taasen muu kieli/kotoutumis sirkus on pitkälle verovaroin pyörivä himmeli jolta kukaan ei oikeastaan mitään vakavia tuloksia edes odota, mutta hyötyjänsä silläkin on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *