Ukrainalle lisää taisteluhelikoptereita!

Puola on auttanut paljon Ukrainaa, niin maavoimia kuin ilmavoimia ja nyt Ukrainan ilmavoimat saa lisää kalustoa Puolalta taisteluhelikoptereina. Hieno juttu!

Lähde: Visegrad 24/ Twitter, julkinen.

5 vastausta artikkeliin “Ukrainalle lisää taisteluhelikoptereita!”

  1. On se Puola melkoinen toimija. Ristiriitainen maa. Montakin asiaa siellä josta en pidä mutta selkeästi kun panokset kovenevat, tietävät missä sydämen pitää olla.

  2. Puola alkaa olla Euroopan vahvin toimija sotilaallisesti, katsokaapa lukuja.

  3. Klaus Fleming taisi yrittää viedä meidät Puolan yhteyteen? Suuntauksen taisi aloittaa Juhana-herttua, joka oli Suomen suuriruhtinas ja hänellä oli vaimona puolalainen prinsessa.

  4. Fleming oli uskollinen Juhanan ja Katarinan pojalle Sigismundille, mutta Juhanan nuorempi veli Kaarle vei lopulta kruunun. Näin siis Juhanan kuoltua. Suomessa nuijasota liittyy tapahtumiin. Talonpojat nousivat kapinaan Klaus Flemingiä vastaan, kapinat kukistettiin julmasti. Historiantutkija Pentti Renvall esitti, että Kaarle olisi yllyttänyt Suomen talonpoikia Flemingiä vastaan omien tarkoitusperiensä takia. Toinen tutkija Heikki Ylikangas sen sijaan näkee nuijasodan syynä talonpoikien aidon tyytymättömyyden ns.linnaleiriä eli sotilaiden kestitystä vastaan.
    Yhtä kaikki, ei tullut puolalaisesta Sigismundista Ruotsin ja samalla Suomen kuningasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *