Vilnassa ”tiedustelemassa”

Pari päivää sitten tapasin saksalaisia Natoon kuuluvia henkilöitä Vilnassa, hyvin samanlaiset on mietteet kuin itselläni. Tänään oli hieno vierailu paikkaan josta en sen enempää kerro mutta TV torni oli myös upea nähtävyys, vaikka onkin Neuvostoliiton aikainen.

Rahaa lahjoitettu taas Ukrainalle sekä mm nämä kannatus tuottesta rahat suoraan Ukrainan käyttöön.

Slava Ukraini🇺🇦

Matka jatkuu taas huomenna, saavuin tänne viime perjantaina.

 

11 vastausta artikkeliin “Vilnassa ”tiedustelemassa””

 1. Vilnassa on joka paikassa Ukrainan lippuja ja valoja Ukrainan väreissä. Toisin kuin Helsingissä.

 2. Muutaman kerran vilnassa käyneenä hieno kaupunki ja ihmiset ystävällisiä terv tepivaari

  1. USA ei voi lähteä NATOsta, vaikka Trump olisi presidentti ja haluaisi lähteä NATOsta.

   Imperialistinen roistovaltio Venäjä käy parhaillaan kaikin voimin sotaa Ukrainaa vastaan. Jos USA ei auta Ukrainaa, niin se ei välttämättä tarkoita, että Venäjä saisi nopeasti valloitettua Ukrainan ja sota loppuisi siihen. Toisen Maailmansodan jälkeen ukrainalaiset taistelivat Venäjää vastaan melkoisen tehokkaasti vielä vuoteen 1956 saakka, eli noin 12 vuotta.
   https://jput.fi/Ukrainan_vapaust_1944.htm

   Vaikka Ukraina häviäisi sodan Venäjää vastaan, niin Baltia ei välttämättä ole Venäjän seuraava hyökkäyskohde. Suomi voi hyvinkin olla seuraava, tai vaikkapa Moldova.

   1. Homma on jo karannut käsistä. Sosialisti Biden jää näille kakkoseksi ja niin käy Ukrainallekin. Baltia on seuraava:

    ”Republikaanien oikeistosiipi suhtautuu muutenkin nuivasti Ukrainan tuen jatkoon.

    – Yhdysvaltojen etujen mukaista on hyväksyä, että Ukrainan täytyy luovuttaa joitain alueita venäläisille. Meidän on saatava sota loppumaan, sanoi republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoittelevan Donald Trumpin läheinen liittolainen JD Vance.”

    Lähde:
    Zelenskyi saapui Yhdysvaltoihin vetoamaan Ukrainan aseavun puolesta
    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010050924.html

    Minusta on kuvottavaa että Zelenskyi joutuu anelemaan apua Yhdysvalloista. Biden sitä antaisi mutta oikeisto eli republikaanit ei.

    Huomenna tapaan pari mielenkiintoista ihmistä täällä Vilnassa…mutta siitä ei sen enempää. Keli on nyt hyvin samanlainen kuin Suomessa, lunta tulee ja joulun tunnelman voi aistia.

    1. Kurkistetaanpa pikkuisen Baltian maiden tilanteeseen.

     Liettua:
     – vähiten ryssiä prosentuaalisesti (karkeasti suhteellisesti saman verran kuin on Suomessa ruotsinkielisiä suomalaisia);
     – erinomaisia presidenttejä, pääministereitä ja ulkoministereitä (päinvastoin kuin Suomessa vaikkapa Halonen, Tuomioja, jne.);
     – valitettavasti lakkautti asevelvollisuuden, mutta on kuitenkin palauttanut osittaisen asevelvollisuuden;
     – hyvänä puolena Suojeluskunta (KASP).

     Latvia:
     – eniten ryssiä prosentuaalisesti väestöstä (Venäjän taktiikka, kiila keskelle Baltian maita), aivan helvetisti ryssiä, eli viidettä kolonnaa;
     – hyvänä puolena Suojeluskunta (Zemessardze).

     Viro:
     – aivan liian paljon ryssiä asutettuna Viroon puoli vuosisataa kestäneen Venäjän brutaalin miehityksen aikana (siltä väliltä mitä Liettuassa ja Latviassa), suuri uhka Virolle;
     – Venäjän hännystelijät ovat jo saaneet Viron Eduskunnan toiminnan sekaisin (no, lähes kaikki Viron puolueet sentään kannattavat maanpuolustuksen tehostamista – ei haluta uudelleen Venäjän miehityksen alle);
     – Venäjän hajoita ja hallitse hybridisodankäynnin ensisijainen kohde;
     – hyvänä puolena Suojeluskunta (Eesti Kaitseliit).

     1. Ei tämä silti ole se suunta jota täälläkin halutaan …

      Ilman Yhdysvaltojen tukea…koittaa huono tulevaisuus.

 3. Kyllä Helsingin rautatieasemalla edelleen hulmuaa Ukrainan lippu. Palestiinan lippujakin näkyi, Hamasin tukijoukot siellä marssivat vaatien ”vapaata Palestiinaa” jossa vastustajat ja homot lynkataan.

  Jos Venäjä saisi voiton Ukrainasta niin varmaan Moldova ja muut ei-Natoon kuuluvat maat olisi helponta yrittää ahmaista sauraavaksi. Lisäksi Putin voisi yrittää juonia Armeniaa ym. entisiä neuvostotasavaltoja samaan tilaan kuin Valko-Venäjä eli saada niihin joku marionetti diktaattoriksi.
  Mutta minusta ei ole epäilystäkään että myös Baltia himottaa Putinia sillä diktaattoreita on aina kaivanut se jos maalla on jokin erillinen saareke. Hitleriäkin vaivasi Puolan käytävä, maa piti yhdistää. Baltian liittäminen toisi yhtenäisen alueen Kaliningradiin saakka. Suomi on sen sijaan aika syrjässä. Suomen tärkein merkitys on sen tuki Baltialle. Kun Suomi liittyi Natoon se teki Viron ja muun Baltian puolustamisesta paljon helpompaa ja katkaisi vähäksi aikaa varmasti houreet Baltian valloituksesta. Mutta jos USA lähtisi Natosta Putin voisi rohkaistua yrittämään jonkinlaisia operaatioita, tuskin nyt kuitenkaan mitään massiivista hyökkäystä ensihätään. Jos Viro ei kuuluisi Natoon niin ainakin Itä-Viro olisi jo osa Venäjää samalla tavalla kuin Georgia.

  1. Vilnassa on keskusta ja vanha kaupunki isoin osin täynnä lippuja ja valaistu mm seiniä ja isoja pintoja niin että ne näkyy hyvin. Täällä myydään julkisesti Ukrainan kannattamiseksi tuotteita sekä avustuksiin voi antaa tukeaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *