Virolta outo kauppa Turkista

”Viro antoi pakit suomalaiselle Patrialle ja tilaa panssariajoneuvonsa Venäjällä aktiivisesti toimivalta turkkilaisyritykseltä.”

”Viron puolustusvoimat sitoutui tilaamaan Turkista sekä 4×4- että 6×6-vaunuja, jotka se antaa kahden jalkaväkiprikaatinsa käyttöön. Ensimmäisten turkkilaisvaunujen on määrä saapua Viroon ensi vuoden lopussa, ja kaikkien loppujen vuoden 2025 aikana.”

Vaunujen valmistajilla vahvat yhteydet Venäjälle ja EU alueella vain Venäjään täysin kallellaan oleva Unkari on moisia vaunuja tilannut.

Virolta todella huonoa esimerkkiä muille. Varsinkin näinä aikoina. Tässäkin on vain raha merkannut, ei periaatteet ja läntinen demokratia.

23 vastausta artikkeliin “Virolta outo kauppa Turkista”

  1. Aivan samaa mietin. Ei pitänyt olla tekemisissä 🇷🇺 kanssa. Nyt Viro on epäsuorasti tekemisissä ja tähän kun yhdistää heidän agendan vastustaa tiukasti Venäjää niin puheet taitaa olla turhia kun teot taas menee 🇷🇺 kassaan, tietenkin epäsuorasti Turkin kautta…🤮

 1. Ei turkkilaisen yrityksen valmistama ajoneuvo ole venäläinen. Myös Ukraina ostaa Turkista ajoneuvoja, aseita, jne.

  Ehkäpä turkkilaiset ajoneuvot ovat halvempia kun suomalaiset?

  Virolla pitää riittää rahaa mm.:
  – HIMARS-raketinheittimiin ja niiden ohjuksiin;
  – K9 panssarihaupitseihin ja niiden ammuksiin;
  – erinomaisiin meritorjuntaohjuksiin (jo ”matkalla” Viroon);
  – herätemiinoihin;
  – pitkän kantaman ilmatorjuntaohjusjärjestelmiin;
  – jne.

  Hinta on yksi määräävä tekijä kun tehdään kauppoja.

   1. Olisitko Juhani samaa mieltä jos Suomikin olisi näitä samoja vaunuja hankkinut kuin Viro…? Koska saataisiin ne halvemmalla…

    1. En tiedä onko turkkilaiset vaunut tarpeeksi hyviä Suomelle, mutta sen tiedän, ettei Virolla ole liikaa rahaa maanpuolustukseen, vaikka Viro käyttää yli 3% bruttokansantuotteesta puolustukseen.

      1. Karkeasti 200 ajoneuvon vuoksi ei ole järkevää perustaa tehdasta, palkata henkilökuntaa ja kouluttaa se. Virossa on työvoimapula, eikä työttömiä mainita saakka.

       Viro pyrkii lähiaikoina perustamaan tehtaan valmistamaan ammuksia.

       1. Viro tulee pyytämään tarjouksen Suomesta Nammolta a-tarvikkeista. Virolla ei ole mitään puolustusteollisuutta

       2. Virossa työttömyysaste on 5,6% ja Suomessa 7,2%. Eli kyllä siellä työnantajille vielä tarve on. Varsinkin kun maassa ei ole kyseistä teollisuutta mitä Suomi olisi tarjonnut. No se juna meni nyt…🤔

       3. Tarkoitin lähinnä raskasta puolustustusteollisuutta, sehän ajettiin alas 90-luvulla. Mutta se siitä. Viro teki ratkaisunsa ja mennään sillä.

  1. Kyseinen valmistaja tekee lähinnä kaikille ö-luokan maille näitä vaunuja.

   ”Otokar ei kerro, mihin maihin sen panssariajoneuvoja on toimitettu, mutta niitä on nähty ainakin Pakistanissa ja Bangladeshissa ja useissa Afrikan maissa.” (IL)

   Sekä se että ei ole halpaa ja hyvää. Valintansa ovat tehneet ja kytkös Venäjälle löytyy, ei tässä muuta. Suomi olisi Patrian kanssa yhteistyötä tarjonnut, ei kelvannut.

  2. ”Turkki on tunnettu lämpimistä väleistään Venäjään, ja hyvät suhteet Venäjälle on myös Otokarin taustayrityksellä Koc Holdingilla.” (IL)

 2. Itse kun palvelin vuonna 1990 Helsingin ilmatorjuntarykmentissä niin Lohtajan ammunnoissa toimin ammusmiehenä. Venäläisiä granaatteja vyötin venäläisiin sergei-ilmatorjuntatykkeihin.

 3. Meillä on Marko pikkuisen eri näkökulma Viron maanpuolustukseen.

  Katson Viron maanpuolustusta sisäpuolelta, Sinä ulkopuolelta. Olin vähän yli kuukausi sitten 17 päivää yhteen soittoon ”sotareissulla” Virossa. Vajaan kuukauden päästä olisi taas sotaharjoitus Virossa, mutta taidan jättää sen tällä kertaa väliin ja keskityn keväällä olevaan suureen sotaharjoitukseen.

  Minun porukoissani ei ole juurikaan väliä millaisia ”Paseja” Viro saa lähivuosina. Meitä kiinnostaa mm. erilaiset lennokit, lämpökamerat, miinat, kaukolaukaisimet, turvalliset viestiyhteydet radioilla, jne., jne.

  1. Jep. Aihe oli tästä kalustosta mitä Viro nyt tilasi. Minusta se meni metsään …

   1. Niillä ”Paseilla” ei sotaa ratkaista. Ne ovat lähinnä miehistönkuljetusajoneuvoja paikasta A paikkaan B. Suojaavat käytännössä tavallisilta luodeilta ja pieniltä sirpaleilta paremmin kuin, että sotilas olisi maastokuormaauton lavalla.

    Esimerkiksi kevyellä kertasingolla se ”Pasissa” oleva porukka tapetaan jopa helpommin kuin maastokuormaauton lavalla.

    Pasi on hyödyllinen kun vastustaja (joku rättipää rauhanturvaoperaatiossa) yrittää tulittaa rynkyllä. Sen merkitys oikeassa sodassa on olematon.

 4. Suomikin olisi voinut ostaa halvemmalla vaikka Saabeja…mutta ostimme F-35 hävittäjiä…

 5. Jäi myös fiilis …koska Virolla ei ole edes omia ilmavoimia ja oikeaa sotateollisuutta niin menevät sitten hinnan mukaan. Ei ole hyvää ja halpaa, jokainen tietää sen ja varsinkin vastustaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *