Hirmuteot Gazassa ja Israelissa

Kun siellä lähi-idässä tapahtuu hirmutekoja menee pääsääntöisesti niin että Hamasin suorittamia kauheuksia kiirehtivät tuomitsemaan oikeistolaiset mediat ja kirjoittajat, Israelin raakuuksia taas kauhistelevat enemmin vasemmistolaiset tahot.

Kiirekin on, esimerkiksi YLE tuhoisan sairaala-iskun laittoi oitis Israelin piikkiin, on sittemmin muuttanut tarinaansa objektiivisempaan suuntaan.

Eikö asia kuitenkin ole niin että niin Gazan asukas kuin israelilainen kokee tuskaa ihan samalla tavalla. Se että tehdään politiikkaa raakalaisilla teoilla on mielestäni inhottavaa ja tuomittavaa.

Se että onko joku Israelin tai Palestiinan ja Hamasin puolella on sitten jo ihan toinen juttu.

24 vastausta artikkeliin “Hirmuteot Gazassa ja Israelissa”

 1. Kyllä tuo sairaalaisku upposi erityisesti vasemman siiven paremmiston , mutta myös mediaan kuin kesäinen pesukarhukravatti konsanaan.

  Ei paljon lähdekritiikistä ollut tietoa.

 2. Olen tässä Lähi-Idän kysymyksessä välttänyt ottamasta kantaa puoleen tai toiseen, koska ajattelen, että syitä on niin sysissä kuin sepissäkin.

  Kuitenkin on niin, että sodissa ja muissa aseellisissa kahinoissa viattomat siviliit joutuvat aina kärsimään. Siviilit, jotka kummallakin puolella haluaisivat vain elää rauhassa.

  Sekin vanha viisaus, että sodissa ensimmäinen uhri on totuus, pitänee nytkin paikkansa.

 3. Miten ihmeessä tästäkin Israel-Hamas taistelusta tehdään täällä oikeiston-vasemmiston taistelukenttä, jolla ei ole mitään tekemistä itse asian kanssa ja vielä täällä Suomessa.
  Onko tuo oikeistolaisuus, niinkuin tästä blogista voi lukea, niin syvälle mielen syöveriin poteroitunut, että maailma näkyy vain niiden lasien takaa ???

  1. Ihmettelemme Heikki samaa asiaa, miksi Israel-Hamas taistelusta tehdään oikeiston-vasemmiston taistelukenttä.
   Yli ymmärrykseni sen sijaan meni kommenttisi loppu.

  2. Niin tai josko se vaan on sillä tavalla, että et vaan yksinkertaisesti ole perillä suomalaisen vasemmiston pitkästä Israel vastaisuudessa ja suoranaisesta antisemitismista.

 4. Matti: ”Se että onko joku Israelin tai Palestiinan ja Hamasin puolella on sitten jo ihan toinen juttu.”

  Yleensä demokraattiset länsimaat ja niiden oikeisto on sodassa demokraattisen Israelin puolella – täysin oikeutetusti. Nimenomaan arabit, muslimit, haluavat hävittää Israelin ja ”ajaa juutalaiset mereen” (kansanmurha).

  Terroristijärjestön Hamas puolella ovat mm. Iran ja Venäjä – siten luonnollisesti punavihreät ovat Venäjän, Iranin ja Hamasin puolella. Onhan perinteisesti ”suuri saatana USA” tukenut Israelia ja Venäjä aseistanut enemmän kuin hampaisiin saakka arabeja (muslimeja).

  Kuinka ollakaan edellinen punainen Suomen hallitus on ihan kuskaamalla kuskannut Suomeen islamilaisia terroristeja, mm. terroristijärjestö ISISin porukkaa.

  1. Ajattelin, että jonkinlainen suomettuneisuus näkyy tässä edelleen kun asetetaan oitis Israelia vastaan. Mutta kun samaa näkyy olevan esimerkiksi Britanniassa jossa BBC ei millään näytä halunneet puhua terroristeista Hamasin hyökkäyksen yhteydessä niin kyseessä lienee enemmän toimittajien jonkinlainen vasemmisto-liberaali naivius. Ihmetyttää myös joidenkin ns. asiantuntijoiden lausunnot. Nytkin Hesarissa sotilaallinen asiantuntija Pihlajamaa esittää ettei sairaalaiskusta ole puolueettomia arvioita vaikka sellaisia on kyllä tehty alueelta saadun israelilaisen ja palestiinalaisen kuvamateriaalin pohjalta. Lisäksi Pihlajamaa väittää ettei Hamas muka saa omia kantojaan näkyviin. Kyllä saa, mutta Hamasin tarinat siitä miten siviileitä ei surmattu hyökkäyksessä Israeliin ja miten kaikki panttivangit ovat sotilaita ovat kyllä samaa luokkaa Lavrovin puheiden kanssa.

 5. ”Kuinka ollakaan edellinen punainen Suomen hallitus on ihan kuskaamalla kuskannut Suomeen islamilaisia terroristeja, mm. terroristijärjestö ISISin porukkaa.”

  Samaisen hallituksen samainen ”ISIS” ministeri hääräsi venäläisten viisumien parissa ja nyt hänestä pitäisi äänestää presidentti?

  Ei jatkoon!

 6. Syyllisiä raakuuksiin on molemmissa Israelissa ja Hamasissa mutta tuo mitä Juhani sanot: terroristijärjestön Hamasin puolella ovat Venäjä ja Iran ja suomalainenkin vasemmisto on mielestäni kovin ikävä asia.

  1. On ikävä asia, mutta pitkän, syvän ja synkän suomettumisen jälkeen ymmärrettävissä. Menee sukupolvia ennen kuin siitä suomettumisesta päästään edes lähestulkoon eroon.

   Tänäänkin niitä Venäjän ja Hamasin ”ymmärtäjiä” on Suomessa pilvin pimein. Suomettuminen ”on imetty äidinmaidossa” mm. Reporadion (YLE) toimesta. Toimittajien enemmistö on punavihreitä, joka heikentää tilannetta ennestään.

 7. Ihan potaskaa lähes joka kommentti. Kysymys on uskontojen ja niitä tukevien terroristien välisestä sodista ja Israelille myönnetyn Palestiinan alueesta, ei mistään muusta, ainakaan täältä katsottuna jonkun oikeistolaisuuden tai vasemmistolaisuuden kanssa.
  Se on eri asia millä laseilla itse asiaa kukin haluaa katsoa.

  1. Potaskaapa hyvinkin – nimittäin sen vasemmistolaisuus-oikeistolaisuus juttu.
   Jos et ole uutisia ymmärtänyt, niin Suomen punavirheet ja vasurit ovat selkeästi syyttäneet Israelia kaikesta ja sivuuttaneet pienin lausein Hamasin rikokset.

  2. No ei kyllä ole kysymys mistään ”uskontojen sodasta”. Kysymys on maasta, juutalaiset ovat myös kansa vaikka heillä onkin sama uskonto, kuten vaikka japanilaisilla. Terroristejakin on vain arabien puolella nykyään. Kun Israelin aluetta ei saatu vallattua niin arabit siirtyivät terroriin.

   Israelille ei ”myönnetty” mitään Palestiinan aluetta vaan YK yritti ratkaista arabien ja juutalaisten kiistan jakamalla vielä jäljellä olevan kaistaleen Palestiinaa molemmille minkä juutalaiset hyväksyivät koska eivät halunneet sotaa (ymmärrettävästi pelkäsivät häviävänsä arabimaille) mutta arabit hylkäsivät koska uskoivat voittavansa sodan. Niin uskoo edelleen Hamaskin ja siksi se teki iskussa.

  3. Avaustani en tarkoittanut sodan juurisyiden ruotimiseksi vaan pohdin miksi oikeisto ja vasemmistolaiset ihmiset meillä täällä Suomessakon kokevat että jomman kumman osapuolen raakuus on pahempaa kuin toisen puolen tekemä.
   Olisiko Sinuna mahdollista ottaa tähän yksinkertaiseen asiaan kantaa?

 8. Kun Venäjä taas hyökkää Suomen kimppuun, yrittäen jälleen valloittaa koko Suomen orjuuteensa, niin nytkin on otettava tiettyjä henkilöitä ”turvasäilöön” – kuten aiemminkin on tehty. Toimisivat edelleen Suomen verivihollisen Venäjän hyväksi, eli syyllistyisivät käytännössä maanpetokseen, josta ei valitettavasti ole Suomessa säädetty kuolemantuomiota.

 9. Eihän rauhaa voi tulla, koska se on kirjoitettu yli 3000 vuotta sitten raamattuun!
  Daniel:
  9:26 Ja kuudenkymmenen kahden vuosiviikon mentyä tuhotaan voideltu, eikä häneltä jää ketään. Ja kaupungin ja pyhäkön hävittää hyökkäävän ruhtinaan väki, mutta hän itse saa loppunsa tulvassa. Ja loppuun asti on oleva sota: hävitys on säädetty.

 10. Kieltämättä uhrien määrä tai tila ei katso tekijää.

  Eikä historiasta voi löytää selityksiä.

  Syyllinen on hän joka tappaa, tai hän joka käskee tai opettaa tappamaan, tai useampi edellisistä.

  Ratkaisu on tässä päivässä ja huomisessa – niissä kahdessa paikassa mistä ratkaisua ei ikinä haeta.

 11. En todellakaan voi ymmärtää sitä, miksi täällä kaivetaan asiasta tikulla joidenkin poliittisten tahojen oikeisto-vasemmisto argumentaatioita syineen ???
  …vaan ymmärrän sen, että oikeistolaisuus- vasemmistolaisuus nakertaa joidenkin sydänperiä asiassa kuin asiassa.
  Tämä kriisi on paljon syvempi kuin joku puolipoliittinen suuntaviitta täällä pohjolan perukoilla

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Israel

  1. ”En todellakaan voi ymmärtää sitä, miksi täällä kaivetaan asiasta tikulla …”

   Niin, ehkä siksi, että siitä avauksessa on kyse ja kuten avaaja itse esim. kommentoi:

   ”Avaustani en tarkoittanut sodan juurisyiden ruotimiseksi vaan pohdin miksi oikeisto ja vasemmistolaiset ihmiset meillä täällä Suomessakon kokevat että jomman kumman osapuolen raakuus on pahempaa kuin toisen puolen tekemä.Olisiko Sinuna mahdollista ottaa tähän yksinkertaiseen asiaan kantaa?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *