Hamasin terrori-iskun syy alkaa näkyä

Hamasin terrori-isku näytti aluksi järjettömältä. Hamas oli saanut Israelin uskomaan muuttuneensa vähemmän sotaiseksi, mutta kaikki se oli vain juoni: äärimmäisen raaka hyökkäys siviileiden kimppuun oli pitkäaikaisen suunnitelman huipentuma. Tavoitteena on ollut olla mahdollisimman julma. Lapsia, vauvojakin on surmattu, samoin eläkeikäisiä, uhrien päitä irrotettu, perheitä poltettu taloihinsa, pakenevia nuoria lahdattu festivaaleilla. Uhrien puhelimien kautta hirmutekoja on välitetty sosiaalisessa mediassa omaisille kärsimyksen maksimoimiseksi. Tarkoitus on ollut aiheuttaa paitsi tuskaa  myös vihaa ja raivoa.

Jotkut naivit toimittajat ym. sinisilmäiset selittivät terroritekoja sillä että ”gazalaisten raivo kiehui yli” tai ”olosuhteet maailman suurimmassa avovankilassa saivat tämän aikaan”. Toisin kuin naivisto  kuvittelee, kysymys on kuitenkin harkitusta  teosta. Vaikka aluksi näytti siltä että Hamasin johto on menettänyt järkensä ja johtaa itsensä varmaan tuhoon, niin viimeistään nyt suunnitelma alkaa paljastua. Hamasin kivenkova  tavoite on aina ollut tuhota Israel. Yksin se ei siihen kykenisi, niinpä se on rakentanut juonen jonka avulla se yrittää vetää mukaan arabimaat ja ehkä Iranin. Siksi Iranin osalta ”ehkä”, että kenties Iran on koko juonen taustalla tai siitä ainakin tietoinen? Hamasin hyökkäys myös esti Israelin ja Saudi-Arabian rauhanneuvottelut, mikä hyödyttää myös Irania.

Lisää vettä myllyyn Hamas löi kertomalla Israelin iskeneen Gazassa sairaalaan ja viidensadan kuolleen. Tiedustelutietojen perusteella näyttää siltä, että terroristien oma raketti on pudonnut sairaalan parkkipaikalle ja joukko autoja on palanut. Itse sairaalarakennus ei ole vaurioitunut joten mahtoivatko ne kuolleet viisisataa odotella autoissa sairaalan pihalla? Sillä mitä oikeasti tapahtui ei silti näytä olevan väliä. Arabit on kasvatettu antisemitismiin ja vihaamaan Israelia joten he ovat jo kadulla. Yleensä ottaenkaan siihen ei paljon vaadita, kunhan kerrotaan että joku aikoo polttaa Ruotsissa Koraanin.

Arabimaiden johtajat joutuvat ottamaan kansan mielipiteen huomioon. Kiihkoilijat voivat saada tahtonsa läpi. Niin kävi jo vuonna 1967, kun Jordanian kuningas liittyi sotaan Israelia vastaan omaa kansaansa peläten vaikka tiesi häviävänsä ja vaikka Israel oli pyytänyt häntä jäämään siitä sivuun.

Lähiviikkoina ja kuukausina näemme, miten Hamasin juoni onnistuu ja  paljonko muita maita se saa mukaansa.  Taaskaan arabit eivät silti Israelia saa tuhottua, eivät vaikka Irankin liittyisi sotaan, sillä USA suojaa Israelin selustan. Mutta paljon ihmisiä kuolee taas arabien ikuisen utopian takia.

 

18 vastausta artikkeliin “Hamasin terrori-iskun syy alkaa näkyä”

  1. Edelleen olen hieman hämilläni siitä kuinka pidäkkeettä tuota sairaalaiskua lähtivät sekä useat medioiden edustajat, että poliitikot vihreistä ja vasemmalta syyttämään Israelia jo vaikka mistä.

   Lähdekritiikkiä toivoisi ainakin journalistien harjoittavan.

 1. Tuohon ei ole paljoa lisättävää. Se on, että Hamasin juoni on punottu laajemmpien taustajoukkojen kanssa, joita nyt epäillään. Eikä myöskään ole pois suljettu sitä, etteikö Israelin puolelle hallintoon ole voinut olla soluttautuneina Hamasia tukevan ääriporukan tukijoita ja harhauttajia.
  Kannattaa seurata myös sitä mikä maailman uutislähde julkaisee mitä ja miten, mutta myös, kuka pitää ns. turpansa visusti kiinni.

   1. Niin, journalismin ja johtavien poliitikkojen aiheellinen arvostelu on totta kai oikeistopopulismia mitäpä muutakaan.

  1. ”Eli jonkinlaista suhteellisuuden tajua, lähdekritiikkiä ja malttia toivoisi YK:n johdolta. Kuin myös tietyiltä puoluejohtajilta, hän kirjoittaa.”

 2. Hamas varmaan yritti raakuudella provosoida Israelin hätiköityyn vastaiskuun jossa olisi kuollut paljon siviilejä mikä taas olisi luonut mellakoita ja painetta arabimaissa lähteä sotaan. Kun sellaista ei tullutkaan luotiin tarina Israelin iskusta sairaalaan. Hyvin laskelmoivaa toimintaa jossa ihmishengillä ei ole arvoa. Kun Israel on toiminut maltilla niin alkaako seuraavaksi panttivankien surmaaminen?

  1. Itse olen sitä mieltä, että terroristien kanssa ei neuvotella ja jos siitä joutuu maksamaan viattomine uhreineen, niin se on se hinta mikä vapaudesta ja demokratiasta maksetaan.

 3. Vaikuttaa, että Hamas = Saatana!

  Saatanan yritys tuhota Jeesus epäonnistui. Hän hävisi taistelun niin maan päällä kuin taivaassa, minkä seurauksena hänet syöstiin lopullisesti maan päälle. Tämän tajuttuaan Saatana mietti, mikä olisi seuraavaksi pahin asia, jonka hän voisi tehdä. Miten hän voisi vahingoittaa Jeesusta muulla tavoin? Silloin hän keksi sen: ”Voin vahingoittaa Jeesuksen sydäntä vahingoittamalla hänen rakkaitaan!”

  Kun Saatana huomasi, että hän ei voinut surmata ja kukistaa Jeesusta, hän pyrki vihassaan tuhoamaan Jumalan omaisuuskansan, joka on tälle rakas. Tämä on hyvin julma tapa toimia, mutta Saatanalle erittäin tyypillinen. Hänen pahuutensa näkyy siinä, että hän pyrkii satuttamaan vihollistaan satuttamalla tälle tärkeitä ja rakkaita ihmisiä.

  Kristittyjen vainoissa on valitettavasti joskus ilmennyt vastaavaa demonista pahuutta. Kun uskova mies ei ole taipunut kidutettaessa kieltämään Jeesusta, hänen eteensä on tuotu hänen vaimonsa ja lapsensa, joita on alettu kiduttaa hänen nähtensä. Sellaisen tuskan suuruutta on vaikea edes kuvitella! Kyse on äärimmäisestä pahuudesta, joka ei voi olla lähtöisin muusta kuin Saatanasta itsestään. Sellainen on näet hänen tapansa toimia. Tuollaisissa äärimmäisissä tilanteissa ei ole pienintäkään mahdollisuutta selvitä omassa voimassa. Selviytyminen on mahdollista vain Pyhän Hengen voimassa.
  http://www.vapaasatama.net/ilmestyskirja/6.html

  1. Kaikki autoritäärisyyttä kannattavat kuten venäjä, iran, kiina. venezuela, turkki, unkari, AfD ja persut kuuluvat samaan itsevaltiaitten määräämään ”inhimillisyydellä ei nyt niin väliä” porukkaan.

   1. Heh…

    Ei Perussuomalaisilla ole minkäänlaista ongelmaa kunnioittaa demokratiaa.

    Samaa ei voi sanoa suomalaisesta vasemmistosta ja heidän höyrypäisistä hännystelijöistään.

    1. Kunhan teidän äärioikeistolaisuutta ja yksinvaltaisuutta( orbanilaisuutra)tukeva politiikkanne vain saa mellastaa demokratian hännillä miten tykkää.

     1. Lue enemmän ja trollaa vähemmän. Säälittävää, mutta kai siitä pieni mieli jonkin kiksin saa.

 4. ”BBC on onnistunut paikantamaan räjähdyksen jälkimainingeista otettuja kuvia sairaalalle satelliittikuvien avulla. Kuvien perusteella räjähdys tapahtui sairaalan pihalla, joka kuuluu sairaala-alueeseen. Räjähdyspaikan ympäristössä oleviin rakennuksiin ei ole kuvien perusteella tullut vakavia vaurioita. Sen sijaan kuvissa näkyy muun muassa palaneita autoja.” (IL)

  ”Gazan sairaalaan on tehty isku israelilaisten toimesta!!!” Tälläistä uutisoi lähinnä palestiinalaiset Hamasin toimesta.

Kommentoi