Irtoajatuksia leikkausten tiimoilta

 

Hallitus kuvittelee että työn tekemisen ehtoihin tehtävät muutokset ja leikkaukset kirittävät ihmisiä entistä rivakammin hakemaan vapaana olevia työpaikkoja.

Lähellä eläkeikää oleville leikkaukset ovat ikään kuin harjoitusta tulemaan toimeen vähemmällä rahalla.

Onkohan niin että leikkausten myötä Suomi tippuu maailman toiseksi onnellisimmaksi maaksi

 

41 vastausta artikkeliin “Irtoajatuksia leikkausten tiimoilta”

 1. Purran terveiset omaishoitajille ” menkää töihin ” Eikö omaishoitajan homma ole työtä ? Sosiaaliturvan leikkaukset kohdistuvat ko. henkilöihin todella rankasti. Ennen vaaleja kuultiin ihan toisenlaiset puheet niin kokoomuksen kuin persujenkin taholta. Mutta totuus on toisenlainen vaalien jälkeen.

  1. Jos omaishoitajien edellytyksiä omaishoitaa kavennetaan on se törkeää mielestäni ja kannattamatonta koska omainen joutuu kalliiseen hoitolaitoksen

   1. Työttömyysturvan suojaosan ja lapsikorotuksen poisto: nämä ovat äärimmäisen tärkeitä esimerkiksi vammaisten lasten vanhemmille, jotka omaishoitajuuden ohella käyvät töissä osa-aikaisesti. Suojaosa on myös tärkeä monille vammaisten parissa työskenteleville henkilökohtaisille avustajille, joiden palkka on hyvin pieni.
    Asumistuen ja toimeentulotuen leikkaukset taas osuvat moniin sellaisiin omaishoitajiin, joilla ei ole mahdollisuutta käydä töissä, ja jotka omaishoidon tuen pienuuden takia joutuvat turvautumaan toimeentulotukeen ja asumistukeen.
    Ja kaiken tämän lisäksi omaishoitajat saavat valtiovarainministeri Riikka Purralta terveisiä, että nämä leikkaukset tehdään, jotta he menisivät töihin.

    1. Eli toisin sanoen, Purra ei ole moisia terveisiä omaishoitajille lähettänyt, vaikka vasemmisto sellaista väittää.

     On myös hyvä huomata, että budjetti ei ole valmis, siis vielä kerran BUDJETTI EI OLE VALMIS.

  2. Kun ihminen tekee omaishoitoa usein on kysymys lähimmästä ihmisestä
   Jos joku pitää sitä tyhjänpäiväsenä voi tutkia omaa näkemystään ei sellasta voi muuksi sanoa
   Usein tuokin kohdistuu omaan aviopuolisoon joka ei ilman sitä hoivaa tule toimeen
   Olis myös pidettävä asiat sillä tavalla jossa tuo omainen vie pois kunnan menoja
   Koska ei se omaishoito maksa kun murtoosan joka kunnilta menisi suorana kuluna joka taas olisi paljonkin suurempi kulu
   Omainen ei saa kun sen joka ei korvaa oikeasti yhtään mitään
   Ja kuka veisi oman kultansa johonkin hoivakotiin muutoin kun ettei itse jaksa miestään /naistaan hoivaamaan terv tepivaari

 2. No olen aina hiukan ihmetellyt tuota onnellisinta kansaa kun lukee monia asioita julki tulevista teksteistä mm lehdistöstä
  Vähän kaikessa on aina riidan haku päällä terv tepivaari

  1. Niin minusta tuntuu että riitely vain enenee ja vihainen, toisia sättivä puhe. Pienintäkään valonpilkkua ei nähdä toisissa rintamalinjalla hallitus oppositio. Ja esimerkiksi paljon käytetty twitter ei kohta muuta sisälläkään muuta kuin toisten moittimista ja mustavalkoisuus on sielläkin ajan kuva.
   Ja niinkin on että jos ihmisessä arvellaan olevan hippunenkin rasismiin viittaava niin hän on täysin mätä, mahdollista hyvää hänessä ei pidä hyväksyä.

 3. Leikkauksilla ajetaan suomea luokkayhteiskunnaksi.
  Leikkaukset eivät vähennä velanottoa.
  Rasismin torjunnalla hillitään alempiarvoisten sanomisia.

  1. Vahvoja näkemyksiä mutta et noihin irtoajatuksiini halunnut mitään kommentoida

 4. Ymmärsin että jotain keinoja olisi tarkoitus pistää jolla eläkettä lähellä pääsisi paremmin vielä töitä jatkamaan. Toivottavasti näin, siellä on parasta osaamista – ja hyvä tilaisuus nostaa eläkettä korkeammaksi.

  1. Todella hyvä jos eläköityvä ja työnantaja löytävät yhteisen sävelen mutta näin tapahtunee vain hyvin pienellä osalla eläköityviä

 5. On muutoin jännä juttu, että hallituksen esittämät uudistukset ovat hyvin lähellä niitä joita on esim. Ruotsissa toteutettu demarien toimesta jo kauan sitten.

  No mitenkäs Ruotsilla on sitten mennyt vs. Suomi?

  1. Kun erityisesti persut pysyisivät Suomen rajojen sisällä. Suomessa tehdään talouspolitiikkaa, joka ei ole Ruotsin, Tanskan tai Norjan talouspolitiikkaa. Pohjoismailla on kaikilla hyvin erilainen lähtötilanne omissa ratkaisuissaan.

  1. En heti keksi Heikki miten tämä liittyy aiheeseen. Totta että Andersson on oppivainen, on tavallista parempi muisti ja aivan erityisesti paneutunut vähävaraisten osaan mikä kaiken muun kustannuksella, ei ihminen Anderssonkaan kaikkeen voi revetä. Mutta olisi enemmän teoreetikko kuin käytännön toimija. Näin epäilen kun muistelen hänen vaikutustaan oppimiseen ja opettajien osan rakenteluun ministeriaikanaan, tulokset eivät mairittele.

   1. Matti, lue se koko juttu. Se liittyy vahvasti leikkauksiin jne. Ja taas kerran, jokin entinen ao. ihmisen tekemä toimi nosteaan kumoamaan se, mitä hän nyt esittää ?

    1. En lukenut, oikeastaan kirjoitin koska minua harmittaa Anderssonin pidäkkeetön kehuminen, erityisesti pahalla muistelen hänen saavutuksiaan opetusministerinä.

     1. Li Andersson tiesi miniterinä asiansa toisin kuin onneton puhekone Risikko, joka ei saanut mitään aikaa missään.
      Entä Grahn-Laasonen ?

      ”Oppivelvollisuutta on tärkeää jatkaa toiselle asteelle, koska perusasteen koulutuksella ei enää yksinkertaisesti pärjää, Li Andersson kirjoittaa. Laajentamalla oppivelvollisuutta saamme lisättyä koulutuksen tasa-arvoa ja varmistettua, että yhdenkään nuoren ei anneta pudota kyydistä liian aikaisin.”

      1. Entä Pisa tulosten lasku, lukutaidottomuuden lisääntyminen ja opettajien tuska alati vaihtuvista opetussuunnitelmista. Andersson on vasemmistolainen teoreetikko.

 6. Leikkaukset eivät kiritä hakemaan vapaita työpaikkoja vaan vähentävät sillä rahaton ei voi kulkea hakemassa työtä ja jos vielä on nettiyhteyskin katkaistu maksamattomien laskujen vuoksi niin jää sekin mahdollisuus. Vapaita työpaikkoja on entistä vähemmän esim rakennuspuolella jossa vähemmän koulutetut ovat.

  1. Minä en olisi noin varma, ainakin olen optimisti ja sitä mieltä että jotain on yritettävä, vanha meno ei voi jatkua. Aika näyttää.

   1. Nyt tehdää jotain, jolla vanha meno ei jatku, mutta seuraa entistä kamalampi meno niin työllisille, työttömille, asuntovelallisille ja muille huonossa asemassa oleville, jota Korkman juuri pelkäsi.
    Ne, joilla on, annetaan vielä enemmän ja helpotetaan elämää.

    1. Eikös vanha meno ollut että velkarahalla ylläpidetään aina vaan parempaa hyvinvointia

     1. Nyt otetaan velkaa velan päälle ja vielä lisää velkaa senkin päälle.
      Yhtää työpaikkaa ei synny, yritysten pelastaminen on uusi ”koronatukimuoto” jne..

      1. En olisi Heikki näin kiivas, pitää vähän malttaa ja katsoa, aika näyttää.

       1. Missähän saisi lukea vasemmistolaisten talousoppien menestystarinoista ?

 7. Lähipiirissä n 55 v mies uupui jääden työttömäksi. Haluaisimpa nähdä työnantajan joka otta ikäuupuneen töihin?

 8. Sosiaaliturva on äärimmäisen hyvä ja tärkeä asia, mutta kun otetaan realiteetit huomioon, niin kyllä pitää uskaltaa kysyä millaiseen ja kuinka kattavaan sosiaaliturvaan meillä on varaa?

  Veroja totta kai on helppo korottaa ja erityisen helppoa on kiristää hyvätuloisten verotusta, samalla se on vasemistopopulismia ihan puhtaimmillaan.

  Tilastoja jos vaivautuu tutkimaan niin saa aika helposti selville, että vaikka hyvätuloisten veroja korotettaisiin 100 % :Iin, niin nykyisen sosiaaloturvan ylläpitoa sillä ei makseta.

 9. ”Saako tukien leikkaus työttömät töihin, vai köyhdyttääkö se heitä? Sekä että, toteavat taloustieteilijät Markus Jäntti ja Roope Uusitalo.

  ”On olemassa paljon tutkimuskirjallisuutta, joka osoittaa, että työttömyysturvan tasolla on merkitystä työllistymiseen”, sanoo Helsingin yliopiston ja Vattin julkistalouden professorina työskentelevä Uusitalo.

  Läheskään kaikki työttömät eivät kuitenkaan työllisty vain siksi, että rahalliset kannustimet hakeutua töihin kasvavat.

  Joidenkin toimeentulo heikkenee leikkausten vuoksi. Sitä ei oikein voi välttää.”

  VALTIOVARAINMINISTERIÖN alustavien arvioiden mukaan hallituksen työllisyystoimet tuovat hallituskauden loppuun mennessä 78 000 lisätyöllistä.

  Valtaosa työllisyystoimista on erilaisia kiristyksiä sosiaalietuuksiin. Virkamiehet perustavat vaikutusarvionsa juuri esimerkiksi Jäntin ja Uusitalon vanhoihin tutkimuksiin.

  Hallitus aikoo esimerkiksi luopua useimpien sosiaalietuuksien vuotuisista indeksikorotuksista koko hallituskauden ajaksi. Tämä indeksin jäädyttämiseksi kutsuttu toimi heikentää tukien ostovoimaa alustavan arvion mukaan noin kymmenen prosenttia.

  Valtiovarainministeriö arvioi indeksijäädytyksen tuovan 17 000 lisätyöllistä. Arvio perustuu Tukholman yliopistossa kansantaloustieteen professorina työskentelevän Jäntin ja tämän kahden kollegan tutkimukseen vuodelta 2015.”

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009817163.html

 10. Mika kirjoitti: Missähän saisi lukea vasemmistolaisten talousoppien menestystarinoista ?

  Jos pidätytään vain demareissa niin Ruotsissa ovat onnistuneet paljon paremmin kuin meillä

  1. Niin kuin olen tänäänkin kommentoinut, Pohjoismaat ovat kaikki vertailukelvottomia samoin suurein.
   Ruotsi on taloudeltaan aivan toista luokkaa kuin Suomi niin valtion kuin yksityistalouksien. Vuokra-asuminen, ei ole kesämökkihullutusta. Rahaa on.
   Se kaikki on ollut pitkän tähtäimen demarivetoista taloutta. Ja on maahanmuuttajien se toinen, mutta hyvä puoli, työvoima.

 11. Matti, kuten jo aiemmin mainitsin, Ruotsissa ja myös Tanskassa ovat demarit ajaneet niitä työelämän uudistuksia läpi jo kauan sitten, joita meillä nyt esitetään ja tuloksia voi vertailla.

  1. Heikin kanssa kinastellessa tämä on huono aihe, ei hän siitä halua keskustella

   1. Suomen työelämä työvoimaltaan, teollisuudeltaan on rakenteeltaan
    sekä politiikaltaan täysi erilainen kuin Ruotsi. Myös keskustelukulttuuri.
    Suomi menee eteenpäin omin ehdoin Suomen mallin mukaan.

   2. ”Heikin kanssa kinastellessa tämä on huono aihe, ei hän siitä halua keskustella”

    Siitäkään…

    🤣🤣🤣

 12. … ja lisää. Ruotsidemokraatien ja yleensä oikeiston nousu on aiheuttanut aggression nousun ja vastakkainasettelun. Se täällä on myös pelättävissä naiden rasismikeskustelun esillä olon seurauksena.

  1. Ehkä ei syytä pelkoon:
   Lindtmanille 77,8 %, Kiurulle 22,2 % äänistä

   1. Tuo ei sitä pelkoa poista. Tuo hallitus on kevoton näin hyvälle maalle kuin Suomi.
    Peli tulee kovenemaan. Kiuru on kova luu Lindmanin rinnalla.

 13. Viisas mies tämä Tuomiojakin kuten Krokman, Hurri, jne….

  ”Käytin puoluekokouksessa puheenvuoron jossa totesin että kertaakaan vuoden 1969 jälkeen jolloin ensimmäisen kerran olin puoluekokousedustajana emme ole kokoontuneet näin epävarmoissa tulevaisuustunnelmissa. Emme enää automaattisesti voi luottaa siihen, että huominen on eilistä parempi.

  Suomessa on ehkä historiansa oikeistolaisin hallitus ja sen ohjelmassa halutaan purkaa hyvinvointivaltiota jokaiselta nurkaltaan. Suomi ei kestä neljää vuotta tätä hallitusta emmekä saa tuudittautua siihen että voimme korjata asiat neljän vuoden päästä pääministeripuolueena. Siksi SDPn oltava valmis uusien vaalien jälkeen tai ilman niitäkin ottamaan hallitusvastuun tavalla joka perustuu ihmisarvon kunnioittamiseen ja talouden kuntoon saattamiseen siten ettei tulo- ja varallisuuseroja kasvateta.

  Maailmalla on kolme eksistentiaalista uhkaa:: ydinaseet, ilmastonmuutos ja luontokato. Ne ovat kuitenkin ihmisen luomia ja myös ihmisten torjuttavissa, jos tahtoa, ymmärrystä ja osaamista riittää.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *