Maailman onnellisin

Piruuttani kirjoitin Twitteriin tällaisen tarinan:

Suomi on maailman onnellisin maa, tukipylväinämme tässä hyvä terveydenhoito, mainio koululaitos, katujen turvallisuus, holhoava byrokratia, turvalliset monopolit ja hieno vanhusten laitos- ja kotihoito, myös suhtautuminen maahantulijoihin ja eri uskontoihin toimii.

Ans katsoo tuleeko palautetta. Silläkin kirjoitin että pelkään vahvuuksiemme olevan hieman murenemassa. Uskon kyllä että edelleen olemme maailman paras mutta olemmeko pitemmän päälle säilyttämässä asemamme, ainakin joillakin osa-alueilla kuten vaikkapa suhtautuminen vanhuksiin ja omahoitajiinsa ei nyt kovin kehuttavaa ole.

14 vastausta artikkeliin “Maailman onnellisin”

  1. Noinkin voi sanoa pitääkö sitten paikkansa kansan osalta tuskinpa niillä jotka saa eläkettä n 900 ekee kk
    Elämiseenkin menee aika paljon nykypäivänä terv tepivaari

    1. Ehkä muissa maissa on vielä hoonomin. Amerikoissa työskentelevä ”maailman hauskin mies” kertoo havainneensa köyhien asuvan teltoissa. Ja terveydenhoitokin on niin ja näin, ellei ole vakuutusta.

      Suomen vihervasemmisto toivoo, että eeuusta tulisi liittovaltio (USA:n malliin).
      Monikulttuurisessa maissa keskinäinen solidaarisuus on heikompi kuin kansallisvaltioissa. Lojaalisuuskin yhteiskuntaa kohtaan on heikompi.

      Vihervasemmisto kannattaa monikulttuurisuutta tyhmyyttään, kokoomus piittaamattomuuttaan ja HK:mme kannattanee puhtaasta ilkeydestään.

  2. Aina on sanottu että on lottovoitto syntyä Suomeen, mutta tarvitaan toinen lottovoitto että on kunnolla varaa elää täällä.

    Itselleni ei esim jokapäiväinen ateria ole itsestäänselvyys, vaan olen monesti joutunut syömään jäniksenjälkiä ja reikäleivän keskustaa tilipäivää odotellessa.

  3. Näin on monella ja kun saa n 900 ekee eläkettä se ei riitä kellään koko kuukautta
    Ole siinä sitten onnesi huipulla terv tepivaari

  4. Nyt jotensakin olemme, vaikka vanhusten hoito ja sote ontuu ja haluttaisiin alkaa kurittamaan köyhiä?

  5. Piti ihan tarkistaa mutta näin kirjoitit. Sanon tässäkin samaa: huipulla tulee. Jos on paras nyt, pitää tehdä tuplat enemmän työtä että on paras huomenna.

  6. Jos eduskunta tekisi neljän päivän työviikkoja, soteuudistus olisi tehty jo 90-luvulla.

    Vakavasti, on yksi hailee onko työpäivä x vai y tuntia, työviikko z vai ö päivää – oleellista on tulos.

    1. Toisille riittää, että puuhastelee työpikallaan työpäivän aikana omia hommiaan, kun kukaan ei valvo.
      Meillä on tosiasiassa monta turhaa paperinpyörittäjää, joiden puuhastelu on lähinnä haitaksi yhteiskunnalle.

  7. Suomessa on ollut monta asiaa varsin hyvin – eikä Maapallolla taida kovin montaa paikkaa olla Suomea parempia nytkään.

    Punaiset ja vihreät, jotka oikeasti ovat punaisia, vievät kepulien tukemana Suomea päin helvettiä. Suomi velkaantuu hirvittävää vauhtia – hallitus ei halua kuullakaan, että turhimpia menoja leikattaisiin.

    Maahan on päästetty kaikenlaisia hihhuleita ja loisia – ja päästetään edelleen, sekin vie Suomea yhä huonompaan suuntaan.

    Vapaa kasvatus tekee osasta nuoriamme syrjäytyneitä hylkiöitä. Kouluissa ei pidetä kuria, joten kunnollistenkin lapsien oppiminen kärsii siitä.

    Rikollisia paapotaan ja rikosten uhrit eivät saa hyvitystä.

    Oikeuslaitos on solutettu punaisilla – oikeusjutut kestävät vuosia, eikä rikoksista seuraa kunnollisia tuomioita.

    1. Kaikki veronkiertäjät, talousrosvot, luonnon pilaajat, avohakkaajaat, Olkiukko 3:n kannattajat pitäisi teljetä ydinjätteen kanssa samaan luolastoon.

  8. HK:
    Veronkierto, talousrosvoilu ja luonnon pilaaminen yleistyy, kun monikulttuurisuus lisääntyy. Kaipa sinutkin pitäisi johonkin sulkea.

  9. Luinpa tänään sattumalta Harwardin yliopiston uutisista maailman pitkäkestoisimmasta hyvinvointi-/ onnellisuus-tutkimuksesta, joka aloitettiin jo 1938 — ja joka on seurannut tutkittavia läpi heidän sekä heidän lasten ja vaimojen elämien.

    Tutkimus paljasti, että ihmissuhteemme, erityisesti miesten kohdalla miesten aidosti läheisiksi kokemat hyvät ihmissuhteet kuten suhteet perheenjäseniin, ystäviin sekä yhteisöön, takaavat pidempää elinikää ja terveyttä todennäköisemmin kuin kolesteroli tai pelkkä hyvä fyysinen terveys:

    ”Researchers who have pored through data, including vast medical records and hundreds of in-person interviews and questionnaires, found a strong correlation between men’s flourishing lives and their relationships with family, friends, and community. Several studies found that people’s level of satisfaction with their relationships at age 50 was a better predictor of physical health than their cholesterol levels were.”

    Tutkimuksessa selvisi myös, että aviollisella tyytyväisyydellä on suojaava vaikutus vanhuudessa koettua kipua/ kärsimystä vastaan, niin fyysistä kuin henkistä kärsimystä — ja että yksinäisyys on yhtä vaarallista ja tappavaa kuin tupakointi tai alkoholi:

    ”The researchers also found that marital satisfaction has a protective effect on people’s mental health. Part of a study found that people who had happy marriages in their 80s reported that their moods didn’t suffer even on the days when they had more physical pain. Those who had unhappy marriages felt both more emotional and physical pain.

    Those who kept warm relationships got to live longer and happier, said Waldinger, and the loners often died earlier. “Loneliness kills,” he said. “It’s as powerful as smoking or alcoholism.”

    Myöskin luotettavuudella / ihmisten välisellä luottamuksella näyttäisi olevan merkitystä muistin ja muistojen säilymiselle, ja luotettavuus/ ihmisten välinen luottamus arvioitiin tärkeämmäksi tekijäksi kuin riitojen välttely/riidattomuus ihmissuhteissa:

    ”Good relationships don’t just protect our bodies; they protect our brains,” said Waldinger. “And those good relationships, they don’t have to be smooth all the time. Some of our octogenarian couples could bicker with each other day in and day out, but as long as they felt that they could really count on the other when the going got tough, those arguments didn’t take a toll on their memories.”

    (https://news.harvard.edu/gazette/story/2017/04/over-nearly-80-years-harvard-study-has-been-showing-how-to-live-a-healthy-and-happy-life/)

  10. Ajallisesti hyvin pitkäkestoisena tuo mainitsemani onnellisuus-tutkimus avaa näkökulmaa myös itse tutkimuksen tekemiseen ja tukimusmenetelmien kehitykseen:

    “When the study began, nobody cared about empathy or attachment. But the key to healthy aging is relationships, relationships, relationships.”

    — Eli 1930-luvulla kun tutkimus käynnistyi, ei kukaan kiinnittänyt huomiota tai välittänyt empatiasta tai kiintymyssuhteistamme, vaikka tutkimuksen edetessä juuri näillä asioilla on havaittu olevan hyvin oleellinen rooli pitkän iän ja terveyden kannalta.

    *

    ”The study, like its remaining original subjects, has had a long life, spanning four directors, whose tenures reflected their medical interests and views of the time.

    Under the first director, Clark Heath, who stayed from 1938 until 1954, the study mirrored the era’s dominant view of genetics and biological determinism. Early researchers believed that physical constitution, intellectual ability, and personality traits determined adult development. They made detailed anthropometric measurements of skulls, brow bridges, and moles, wrote in-depth notes on the functioning of major organs, examined brain activity through electroencephalograms, and even analyzed the men’s handwriting.

    Now, researchers draw men’s blood for DNA testing and put them into MRI scanners to examine organs and tissues in their bodies, procedures that would have sounded like science fiction back in 1938. In that sense, the study itself represents a history of the changes that life brings.

    Psychiatrist George Vaillant, who joined the team as a researcher in 1966, led the study from 1972 until 2004. Trained as a psychoanalyst, Vaillant emphasized the role of relationships, and came to recognize the crucial role they played in people living long and pleasant lives.”

    (Sama lähde kuin yllä)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *