7 vastausta artikkeliin “Karttaharjoitus”

 1. Tämä sopii heidän tyyliin. Kylmä metodistinen, harkittu, jäätävä. Eilen ollaan diplomaatteja ja kavereita, tänään piirretään rajat uusiksi.

  Eiköhän alkaisi olemana korkea aika pistää välit poikki.

 2. Ehkäpä Kiinassa on nousemassa hyväätekevä konservatiivinen korjausliike, joka ei ole lähdössä mihinkään, ja jonka nimissä he ryhtyvät ilmaisemaan ajatuksiaan myös rajoihin liittyen, kuten tapana taitaa olla.

 3. Yleisimmät riidan aiheuttajat ovat Suomessa rajat ja yksityistiet. Niistä riidellään takuuvarmasti aina jossain vaiheessa, eikä riidan aiheuttaja ole aina suuri asia, joskus puhutaan kymmenistä senteistä.

 4. Kokemusta suomalaisista rajanatseista myöskin, joiden takia möimme siirtolopuutarhaplänttimme, kun taakse tuli naapuri, joka ryhtyi meuhkaamaan vanhojen marjapensaiden oksien asettumisista uhkaavasti suhteessa hänen täydellisen mauttomalle nurmipläntilleen, jolle hänen oma estetiikan tajuttomuus ei sallinut istutella mitään, vaan sen sijaan kuului siihen kastiin, joka ”maalaisromanttisesti” sisustelee jopa puutarhamökkinsä harmaansävyisin maalein sekä brändityynyin, joissa on tähtien kuvia sekä isolla suuryritysten logojen nimet näkyvillä.

  Ja kun näiden jälkeläiset 2.0 siirtyvät kyber-avaruudessa meuhkaamaan rajoista, voi olla varma siitä, että äänekkäimmin turvallisuudesta meuhkaavat lienevät heitä, joilla kaikista suurin kiusaus rikkoa toisten rajoja läpinäkyvyyden sun muun paskan nimissä, josta he itselleen sokaistuneina mauhkaavat kuin joku itseään toistava ohjelmisto, josta puuttuu täysin kaikki luovuus sekä suhteellisuudentaju.

  1. Kansainvälisessä yhteisössä voit rauhallisin mielin kutsua ventovieraita maailman toiselta laidalta tulleita vaikka sohvasurffailemaan kotiisi, viettäen lämminhenkisiä sekä mieltä avartavia hetkiä uusien ihmisten kanssa.

   Sen sijaan täällä sisäänpäin lämpiävässä turvalisuushakuisessa muita holhoavassa suomalaisuudessa vallitsee kateus sekä jatkuva halu kostaa ja rangaista sekä hallita toisia — ja jos erehdyt seurustelemaan suomalaisen miehen kanssa, ei hän pelkästään haluaisi varastaa koko historiaasi, vaan käyttää luottamusta mielisairaan kontrollifriikkeytensä toteuttamiseen, ryhtyen jopa toisen kotona asentelemaan erilaisia valvontajärjestelmiä, joilla voi sairaalloisesti toteuttaa omia sairaita tarpeitaan rikkoen kaiken luottamuksen ympäriltään sekä vetäen jopa maton toisen jalkojen alta niin, ettei toinen erehdy enää koskaan elämässään kutsumaan yhtäkään suomalaismiestä kotiinsa, vaan valvoo jopa duunarihommia asuntoonsa suorittamaan tulevia aikuisia miehiä kuin lapsia, joita tarvitseekin valvoa, koska sellaisia arvoja Suomessa kylvetään. Kukaan ei vahingossakaan saa henkisesti kasvaa aikuiseksi.

   1. Ei ole blogia, mihin liisa ei kykene kirjoittamaan suomlaisia mollaavaa kommenttia.

 5. Historiassa on usein ollut tapana, että uudet rajat piirretään sodan jälkeen sellaisiksi kuin tilanne on rauhanteon hetkellä.

  Talvisodan jälkeisessä rajanvedossa imperialistinen roistovaltio Venäjä ryösti Suomelta hyvin suuria alueita, joita se ei ollut kyennyt sodan avulla miehittämään.

  Venäjä miehittää edelleen Suomen Karjalaa, Petsamoa, Sallaa, Suursaarta, jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *