Lisää paskapaperia hallitukselta hallitusohjelman lisäksi

Ihmisoikeusjuristi perkasi hallituksen ”rasismipaperin” – Tämä on pahin puute: ”Ei edes mainita”…

Lukekaa ajatuksella. Poistan kaikki asiaan kuulumattomat solvaukset Scheininistä, mitä täällä on aikaisemmin esiintynyt.

Suomessa ei ole koskaan tarvinnut tehdä hallitukselle itselleen papereita siitä, mikä on ihmisoikeus ja tasa-arvo, jota kaikkien tulee noudattaa. Nyt tarvitsee, koska rasitit eivät tiedä.

Ja sitten vielä se hallitusohjelma, joka on yhtä paha kuin rasismi itsessään, joka kohtelee kansaa täysin eriarvoisesti hänen taloudellisista lähtökohdistaan riippuen. Eli tämä hallitus on kelvoton näin hyvälle maalle kuin Suomi.

———-

”Martin Scheinin arvioi, että hallituksen tiedonannon määritelmä rasismista on suppea eikä ”läheskään” kata rotusyrjinnän vastaisen yleissopimuksen artiklan alaa, johon muun muassa kuuluu kaikki syrjintä etnisen tai kansallisen alkuperän perusteella.

Perustuslain tuntija, ihmisoikeusjuristi Martin Scheinin nostaa Petteri Orpon (kok) hallituksen tällä viikolla valmiiksi saamasta ”rasismipaperiksi” kutsutusta rasismin ja syrjinnän vastaisesta tiedonannosta esiin yhden vakavan puutteen.

Hän huomauttaa, että ulkomaalaissyrjinnän ainoa maininta on luettelossa Suomen kansainvälisellä tasolla saamista suosituksista. Se on esitetty ”yhteiskunnan rakenteiden” tasolla eikä se ole vaikuttanut tiedonannon toimenpideluetteloon.

”Tiedonanto itse asiassa vesittää hallitusohjelmassa olevan paremman muotoilun, jota toki nyt siteerataan. Sen sijaan, että tiedonanto sitten ylittäisi hallitusohjelman tason, se alittaa sen tärkeimmässä asiassa (syrjintä etnisen tai kansallisen alkuperän perusteella)”, Scheinin katsoo.

Hän arvioi lisäksi, että tiedonannon määritelmä rasismista on suppea eikä ”läheskään” kata rotusyrjinnän vastaisen yleissopimuksen artiklan alaa, johon muun muassa kuuluu kaikki syrjintä etnisen tai kansallisen alkuperän perusteella.

”PS näyttää siis saaneen läpi kantansa, jonka mukaan tuomitaan ’klassinen rasismi’, mutta ei toteuteta rotusyrjinnän vastaisen yleissopimuksen päävelvoitteita, vaan rajoitutaan sopimuksen 3 artiklaan rotusyrjinnän kaikkein kärkevimmistä muodoista.”

Martin Scheinin kiinnittää huomiota myös siihen, että tiedonannon 23-kohtainen toimenpideluettelo on hallituksen omien toimien osalta pääministerivetoinen, eikä siinä nimetä vastuita Mari Rantasen (ps) johtamalle sisäministeriölle tai Leena Meren (ps) johtamalle oikeusministeriölle.

”Sen sijaan, että sisäministeriö tai oikeusministeriö lähtisivät valmistelemaan virkamiehiin, poliiseihin tai tuomareihin kohdistetun vihapuheen ja maalittamisen sanktioimista, työnantajan (valtion) tehtäväksi annetaan uhrien lohduttaminen”, Scheinin sanoo.

 

18 vastausta artikkeliin “Lisää paskapaperia hallitukselta hallitusohjelman lisäksi”

 1. Tuota rasismipaperia ei olisi tarvinnut kirjoittaa normaaleille ihmisille, normaalisti yhteiskunnassa eläville ja asuville ihmisille.
  Se on kuin lukutaudottomille, viidakosta tuleille alkuasukkaille, joita nyt 1. kerran Suomessa täytyy hallitustasolla paimentaa.

 2. Heikki, noin ei ehdottomasti saa tehdä. Saat poistaa kommentin, mutta et saa muokata, koska silloin laitat sanoja toisen ihmisen suuhun. Lisäksi esität valheita.

  Ole hyvä ja joko poista koko kommentti tai palauta se alkuperäiseen muotoon ja korjaa asiavirheesi, kiitos.

  1. Ihan kuin näin tapahtuisi täällä blogeilla ensi kertaa. Juupa juu. Oikeistotrollin trollaus sekä ihmisten suora rasismi ynnä minun kutsuminen tälle blogialustalle vähäteltäväksi on ihan okei poikakerholaisille, mutta Heikki tietysti pahis koska jakaa jotakin muutakin kuin populismia suomen uutisista. Ihan haukotuttaisi, jos olisin vanha ja unilääkeriippuvainen.

 3. Eli ei saa sanoa, että Scheinin on ideologisen taustansa perusteella kaikkea muuta kuin puolueeton ja tulkitsee lausumaa sen vasuri-ideologian pohjalta.

  1. Kun ei ole kumota tai osoittaa vääräksi, se ei liity asiaan poistan, jos ei kohta ole asiaa.
   Voiko täällä olla noin tyhmää väkeä , ettei ymmärrä !

 4. Eipä ole asiantuntijatyötä jossa ei heijasteltaisi asiantuntijaa myös. Siten on parempi että ei kommentoida lainkaan. Parempi näin.

 5. Jos ei ole itse asiaan asiaa, vaan arvostellaan vain asian tuojaa, henkilöä, on parempi olla hiljaa.
  Eli oliko itse asiassa mitään väärää ? Siihen teillä ei ole kommentoitavaa ?
  Eli Scheinin on 100 % oikeassa.

 6. Suomalaisessa autuaassa, mutta maailmalle avautuvassa lintukodossa on varmasti valtavasti ksenofobiaa, joka pohjaa kenties samoille kulmakiville kuin Pisa-menestyksemmekin, siis kansalliselle homogeenisyydelle, josta aurinkolapsuudesta kulttuurin on valitettavasti kasvettava aikuiseksi, kuten muutkin maailman kulttuurit ovat omissa historioissaan joutuneet tekemään. Ja kuten mikä hyvänsä kasvutarina, on suomalaisen kulttuurinkin tie osin sorainen ja pers-mäenlaskijoilla saattavat pakarat vuotaa verta, se on aivan hurjan totta, jota varten on onneksi pehmopaperi, johon Purra voi ehkä patentoida jonkun oman trauma-iskulauseen poikasilleen. Kuten kunnon äiti, joka ostaa lapselleen iloisin kuvin varusteltuja laastareita pikku pipin peitoksi.

  Ja sitten puhalletaan pipin päälle ja jatketaan matkaa kohti pelottavaa aikuisuutta, josta kukaan ei voi oikein luvata kenellekään kuuta taivaalta, vaikka sellaisiakin satuja on, jossa äidinrakkaus on yhtä suuri kuin matka kuuhun ja sen ympäri takaisin kotiin.

 7. Näillä palstoilla ml US:n puheenvuorossa mellastavat persut omalla agendallaan. Jokunen kokoomuslainen tukee ankarasiti leikkauspolitiikkaa silmät sokaistuneina muista oikeudenmukaisista vaihtoehdoista.

  Sitten se asia. Viestintuoja, asiallisine raportteineen tms. tutkimuksineen tms. muu, jota hän ei ole itse laatinut, ammutaan kusipäänä tms.vasemmisto-vierpellenä tai punaisena ryssän kätyrinä. Itse sillä raportilla ei ole väliä.
  Alas on viestinnän ymmärryksen taso mennyt.

  1. Ettäkö viis veisataan vaalien tuloksesta ja hallitus vaihtoon katukokouksella

    1. No jos pakko on vaihtaa niin toivon että se tapahtuu vaalien kautta.

   1. Eivätkö ihmiset saa katua äänestys-päätöksiään sitten? Varmasti monille äänestäjille tuli yllätyksenä kesän aikana esiin nousseet kirjoitukset sekä se törkeys, jolla perussuomalaisen puolueen johto on ajanut agendojaan. Kyllä kansalaisilla on oikeus miettiä asioita sekä ilmaista kritiikkiään.

    SDP:n varapuheenjohtaja Nasima Razmyar piti kauniin puheen:

    ”Arvoisa puoluekokousväki, kära kamrater,

    En ole koskaan ollut ylpeämpi meistä sosialidemokraateista kuin tällä hetkellä.

    Olen ylpeä tavasta, jolla johdimme Suomea läpi historiallisten, kansalaisten terveyttä, turvallisuutta ja taloutta uhanneiden kriisien. Olen ylpeä siitä, että toteutimme samalla pitkäaikaisia tavoitteitamme, kuten historiallisen sote-uudistuksen, oppivelvollisuusiän noston ja maksuttoman toisen asteen.

    Olen ylpeä siitä, että Sanna Marinin johdolla, Suomi liittyi NATO:n jäseneksi. Suomi on tänään kansainvälisesti liittoutuneempi ja turvallisuuspoliittisesti varautuneempi kuin koskaan aikaisemmin.

    Ei ole ihme, että vaalikentillä, vaihtoehtomme sai kansalaisten luottamuksen. Kevään eduskuntavaaleissa yli 600 000 suomalaista antoi ainoan, arvokkaan äänensä SDP:lle. Vastuun vuosista huolimatta, kannatuksemme kasvoi. Moni kertoi äänestäneensä meitä ensimmäistä kertaa.

    Toverit,

    Tämän salin ulkopuolella päällimmäinen tunne ei kuitenkaan ole ylpeys, vaan pelko.

    Venäjä jatkaa sotaansa Ukrainassa, kuluva vuosi tulee todennäköisesti olemaan koko mittaushistorian kuumin, korot ja kulut jatkavat nousuaan. Suomessa Orpon hallitus hyökkää ennen näkemättömällä tavalla hyvinvointivaltiota, sopimusyhteiskuntaa, ja tasa-arvoista, avointa Suomea vastaan. Pelko toimeentulosta, terveydestä ja tulevaisuudesta on monien mielessä.

    Olen itsekin ollut peloissani, tuntenut epävarmuuden nahoissani.

    Palataan vuoteen 1992. Saavuimme perheeni kanssa junalla Rovaniemelle. Mukana oli yksi matkalaukku neljälle, mielessä huoli ja epävarmuus tulevasta. Oli kylmä. Aistin, kuinka koville kaikki otti vanhempiani. Äitini itki, isäni juoksi tunturissa. Siellä hän pääsi pakoon hälyä ja ehkä myös omia ajatuksiaan.

    Elämän vaikeimpina hetkinä minua on kannatellut perheeni sekä yhteiskunnan turvaverkot. Menin kouluun, opin kielen, sain ystäviä, työn, perheen, ja teistä, hyvät puoluetoverit, sain korvaamattoman yhteisön.

    Vaikka elämä oli paikoin niukkaa, ajattelin aina, että minulla oli riittävästi. Kaikki voi romahtaa, kaiken voi menettää, toisaalta kaikki mitä sen jälkeen saa, on aivan eri tavalla merkityksellistä.

    Nykyään katson suomalaista yhteiskuntaa sieltä mistä tulin, ja sieltä missä nyt olen, osana sitä. Se antaa perspektiiviä. Minä ja perheeni, olemme saaneet rakentaa elämämme täällä. Siksi haluan olla turvaamassa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa; jotta jokainen voi saada samat mahdollisuudet oman polkunsa rakentamiseen ja onnellisuuteen, kuin minä olen saanut.

    Arvon sosialidemokraatit,

    Haluan puhua teille seuraavaksi arvoista, mutta myös sanoista ja teoista, joilla sosialidemokratiaa tehdään todeksi 2020-luvun Suomessa. Meitä velvoittavat toimimaan paitsi suomalaisilta vaaleissa saamamme luottamus, myös arvopohjamme.

    Mielestäni meille sosialidemokraateille olennaisin kysymys ei ole se, olemmeko juuri nyt hallituksessa vai emme, vaan olemmeko tiukasti niiden arvojen takana, joiden pohjalta olemme rakentaneet suomalaista hyvinvointivaltiota vuosikymmenten ajan.

    Olemme liberaali vaihtoehto arvopoliittisessa keskustelussa. Olemme oikeudenmukainen vaihtoehto talouspoliittisessa keskustelussa. Olemme eurooppalainen ja kansainvälinen vaihtoehto maailmanpoliittisessa keskustelussa.

    Puolustamme hyvinvointiyhteiskunnan arvoja kaikissa niissä pöydissä, joissa aikamme kohtalonkysymykset ratkaistaan. Olemme heikomman puolella – eilen, tänään ja huomenna.

    Hyvä puoluekokousväki,

    On kulunut vain hetki vaaleista, ja suomalaisten luottamus Orpon hallitukseen horjuu. Me emme edes tiedä, onko hallituksella tai sen kaikilla ministereillä eduskunnan luottamus. Eduskunnan syyskauden alkaessa, me saatamme ministerit vastuuseen sanoistaan, sillä maamme korkeimmissa tehtävissä ei voida sallia rasismia tai vihapuhetta.

    Politiikassa sanat ovat tekoja. Kun rasismi asettaa maamme luonteen vaakalaudalle, voivat sanat joko yhdistää kansakunnan tai repiä sen kappaleiksi. On meidän tehtävämme toimia kokoavana voimana. Toisin kuin muut, sosialidemokraatit eivät voi koskaan voittaa vaaleja olemalla hiljaa.

    Hyvät ystävät,

    Minä en halua olla hiljaa. Haluan puolustaa päättäväisesti ja periksiantamatta niitä sosialidemokraattisia arvoja, joiden varaan maamme on rakennettu. Tästä maasta ei löydy sellaista tunturia, kylää tai kaupunkia, jossa meitä ei tarvittaisi.

    Haluan varapuheenjohtajana, osana joukkuettamme, varmistaa että äänemme kuullaan ja että yhä useampi suomalainen voi taustastaan, asuinpaikastaan tai tulotasostaan riippumatta valita sosialidemokraattisen vaihtoehdon. Me rakennamme toivoa ja luottamusta siellä missä on pelkoa ja näköalattomuutta. Kiitos.”

    (sdp.fi)

 8. Valtava, tuhansia ihmisiä, rauhallinen mielenosoitus Helsingissä. Nyt Mannerheimintietä. Ei känniläisiä, vaan perheitä. nuoria, vanhoja lapsia jne.
  Purra ja Orpo saavat kyytiä !
  Katsokaa Iltalehden live- seuranta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *