Natottaako?

Yli puolet Suomalaisista haluaa Natoon ilman Ruotsia!
Taasko valtiojohto jää viimeiseksi ja päättää sitten viimeisenä?
– Turkki kehuu Marinia ulkopoliittisista lausunnoista
vaikka kotimaassa hänelle ei haluta antaa taustatukea!
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b92589d8-7bbd-4b9d-a359-c0359f7f0c4d
– Jääkö Ruotsi koraanikohuun sillä Turkki haluaa heidän muuttavan lakejaan?

13 vastausta artikkeliin “Natottaako?”

    1. Lööppi”arvo”on oma lajinsa ja siinä Marin on loistava.
      Muuten luku sinänsä…

  1. Ihan kiintoisaa… monitahoinen haaste kyllä kaiken kaikkiaan nämä diplomaattisuuskysymykset näinä maailmanaikoina. Toivotaan nyt, ettei Suomessa tunnemyrsyt aja ketään koraaninpolttotalkoisiin.

    Luin juuri Natoteeman viereltä:

    ”PUOLUSTUSVOIMAIN entinen komentaja Ari Puheloinen sanoo sen nyt ääneen: Jyrki Kataisen (kok) hallitus leikkasi Puolustusvoimien resursseja liikaa.

    ”Puolustusvoimien koon määritti yksiselitteisesti raha”, hän sanoo.

    ”Leikkaukset olivat liian isoja ja ne leikkasivat puolustuskyvyn liian alas.” – –

    Puheloisen mielipide kiinnostaa nyt poikkeuksellisen paljon, koska hän tuntee Venäjän, venäjän kielen ja on kiinnostunut Venäjästä. Taustansa vuoksi Puheloisen sanomisilla olisi näinä aikoina paljon painoa mutta kenraalin linja on pitänyt.

    Siksi olikin yllätys, kun tuli tieto, että Puheloinen on kirjoittanut kirjan. Sotilas ja työmies – muistikuvia ja mietteitä -kirja (Otava) julkaistaan tällä viikolla.”
    (https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009344467.html)

  2. Suomessa puolustusvoimien vähentäminen oli puhtaasti Ruotsin syytä, joka lopetti vallan. Silloin Suomi matki Ruotsia ja nytkö pitäisi taas. Alkuunhan Suomi tavallaan veti Ruotsin mukaan, oli presidentti ja pääministeri vuoroin Tukholmassa. Ruotsi on huono oppilas, ei taida oikein vieläkään ymmärtää, mitä on kotimaan puolustaminen.

    1. Kuulostaa siltä, ettei siis kannata katsoa mallia Ruotsilta tai Sveitsiltä ja sälyttää vastuuta jälkikäteen omista virheistä muille, vaan sen sijaan uskoa sen verran suomalaisuuteen, että keskittyisimme rakentamaan meille tänne aivan omannäköisen systeemin, joka aidosti toimii meille ja jota muut maat voisivat taas ihailla ihmetellen…

  3. ”Yli puolet Suomalaisista haluaa Natoon ilman Ruotsia!”
    Taas atuloitiin loituksessa tyypilliseen ”lööppijournalismin” tyyliin.
    Tutkimuksessa tuloksena oli, että ”Enemmistö suomalaisista ei odottaisi Ruotsia Nato-ratifioinneissa”.
    Siinä ei todellakaan todettu, että haluttaisiin natoon ILMAN Ruotsia.

  4. Kenraalin ulostulolla on painoarvoa kuten Liisa toteaa.
    Kokoomus oli lamauttamassa puolustuskykyämme. Sinä aikana rahaa meni tiettyihin taskuihin puolustuksemme kustannuksella?

  5. Noinhan sen pitäisi mennä miksi odotella Ruotsia kun Turkki vääntää välissä
    Emme ole osa Ruotsia emme tule sitä olemaankaan terv tepivaari

  6. Kyllä kuumenee Turkki saattaa ja Niinistö kiirehtii hallitusta/eduskuntaa hyväksymään etukäteen…

  7. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/timo-sotikoff/kuvitteellinen-nato-turva-perustuu-vaaralliseen-harhaan/

    ” Kuvitteellinen Nato-turva perustuu vaaralliseen harhaan

    Timo Sotikoff
    17.2.2023 17:11
    päivitetty 17.2.2023 17:13
    53

    Suomen nykyjohto hakee vimmaisesti kuvitteellista turvaa Nato-jäsenyydestä, jota emme kuitenkaan näillä näkymin tule omaksi onneksemme edes saavuttamaan. Turkki ja Unkari ymmärtävät Euroopan kokonaistilanteen vakauttamisprosessin ja tässä tilanteessa Suomen Nato-jäsenyys ei todellakaan olisi mikään Eurooppaa vakauttava tekijä. Päinvastoin, Naton laajeneminen ylipäätään ja erityisesti tässä tilanteessa olisi vaarallinen eskalaation laukaisin, joka voisi johtaa jopa lännen ja idän väliseen ydinsotaan jossa Suomen alue tultaisiin ensitoimina tuhoamaan.

    Jo Eisenhower oli viisaasti sitä mieltä, että Euroopassa tarvitaan myös neutralisoiva alue vakauttamaan rauhantilaa. Tässä yhteydessä joutuukin miettimään, onko valtiojohdollamme joitain kansamme parhaasta täysin poikkeavia henkilökohtaisia intressejä näissä pyrkimyksissään? Ja mikä on median rooli koko tilanteessa jossa se kritiikittä ja täysin vailla laajaa moniäänistä keskustelua ajaa Nato-jäsenyyttä eteenpäin?

    Suomen tulee pysyä irti näistä suurvaltojen johtamista sotilasliitoista ja konflikteista, jotka eivät palvele omaa rauhaamme ja itsenäisyyttämme millään tavoin. Emme voi heittäytyä suurvaltojen ohjaamiksi äänettömiksi työkaluiksi niiden luomien intressien pohjilta. Emme voi valita kenen vihollinen olemme. Meidän roolimme on rauhanvälittäjän ja neuvottelualustan rooli konfliktiin ajautuneille maille tai liitoille. Täytyy saada sodan osapuolet neuvottelupöytään, päästä kaikkia tyydyttävään lopputulemaan ja oikeudellisiin tarkasteluihin. Tässä olemme olleet hyviä jo 80 vuoden ajan, eikä tilannetta ole mitään syytä osaltamme muuttaa. Kartta osoittaa meille tämän tärkeän vakauttajan roolimme. Ukrainan konflikti ei liity meihin millään tavoin, eikä siihen tule Suomen sotkeutua.

    Nato on osa globalistista blokkia, jota ohjataan miljardöörisijoittapiirien toimesta, siinä missä EU:ta ja USA:n politiikkaakin ohjataan. Naton perimmäinen tarkoitus ei olekaan minkäänlainen vakauttaminen eikä rauhan turvaaminen, vaan asevarustelun ja konfliktien kiihdyttäminen. Jälleenrakennusprojekteissa nämä samat sijoittajatahot ovat yllättäen paikalla, kun tuhosta täytyy alkaa synnyttämään jotain uutta. Sekin on näille samaisille tahoille hyvä sijoitusbisnes. Myös valtamediat ovat laajasti näiden piirien hallinnassa.

    Vanha valtiomiehemme viisaus sopii tähänkin tilanteeseen: ”Suomi, seiso omilla jaloissasi äläkä luota ulkopuoliseen apuun.” Äänestämällä tämän kevään eduskuntavaaleissa Vapauden liiton ehdokkaita takaat Suomelle hyvän ja vakaan tulevaisuuden sotilaallisten konfliktien ulkopuolella, terveeseen itsenäisyyteen ja kansanvaltaan nojaavana maana.
    0
    Timo Sotikoff
    Timo Sotikoff Vapauden liitto Helsinki
    Ehdolla eduskuntavaaleissa

    42-vuotias viiden kouluikäisen lapsen isä pohjois-helsinkiläisestä lähiöstä. Puolustan itsenäisyyttä, itsemääräämisoikeutta, aitoa kansanvaltaa, perustuslakia ja vapautta kaikissa muodoissaan.

  8. Ideologinen potaska jalat tukevasti ilmassa on kaukana tosiasioista ja terveestä järjestä.
    Onneksi huuhaa-liitot jäävät sellaisiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *