Nuukana pitää olla etenkin sähkön kanssa

Pidätkö sähköhammasharjan laturin aina päällä ja paljonko se kuluttaa?
Entä reititin kannattaisko se sammuttaa yön ajaksi?
Television ja läppärin näytön koko vaikuttaa sähkön kulutukseen!
Entä kännykän laturi onko se aina virtakytketty?
Jääkö valot huoneeseen kun poistut?
Pidätkö jääkaapin ovea auki kun mietit mitä sieltä ottaisit….
– Uusi sähkösoppari pomppas 0,05 – 0,26!
https://www.aamulehti.fi/koti/art-2000009306432.html

11 vastausta artikkeliin “Nuukana pitää olla etenkin sähkön kanssa”

  1. Pahus kun lamppu kärähti, mutta kaapista löytyi varalamppu 60 W oikein se kunnon vanhan tekniikan – pitäiskö heittää roskiin ja osaa ledi?

    1. Hehkulamppu on paras ratkaisu sähkölämmitystaloudessa. Säteilylämpö säästää etenkin märkätiloissa, jossa säteily suuntautuu märkäpintoihin.

  2. Ei ole sähköhammasharjaa reititin ei ole päällä muuloin kun että itse olen koneella
    Uunia käytän niin että teen silloin muutakin kun yhden ruuan koska se on ainoita suuria kuluttajia minula
    Teevee on päällä en sammuta virtaa siitä koska siinä ei ole erillistä virran katkaisijaa lainkaan terv tepivaari

  3. Mutta tuo sähkön hinta on kolminkertaistunut ennen oli hinta 3 kuukaudelta keskimäärin 100 ekee
    Nyt kuukauden lasku on sen saman 100 ekee terv tepivaari

    1. Tein monen satasen virheen tekemällä syksyllä kahden vuoden sopimuksen Fortumin kanssa yli 30 sentin hinnalla / kWh , koska uskoin peloitteluja yli euron hinnoista.

      Nyt on keittiössä 14 astetta. Sähkön lisäksi säästyvät kylmälaitteet. Muissa huoneissa on alle 18 astetta.

      En osannut arvata, että netissä olisi näin hyvät tiedot pörssisähkön päivän hinnoista. Olisin nostanut halvan sähkön aikana oleskelulämmöt 25 asteeseen.

      Netissä on huono tarjonta varaavista sähkölämmittimistä. Tonni kannattaisi maksaa hyvästä. Lämmitin pitäisi olla hyvin eristetty ja lämmön purkua varten pitäisi olla tuuletuspuhallin.

  4. Puurot ja vellit menevät kyllä hassusti sekaisin tässä touhussa. Kun ruvetaan tinkimään 1 watin laitteiden käytöstä ja unohdetaan kilowattien laitteet, ollaan niin sanotusti pöpelikössä.

    Reititintä en sammuttaisi, koska jatkuva on-off-ruljanssi syö sen elinikää hurjasti. Sen virrankulutus on keskimäärin aika pieni, etsimällä saa hakea senttejä sähkölaskusta, mutta saa ostaa satasella uuden vuoden välein.

    Mutta pari hyvää vinkkiä:
    1. Puhdista sähkölaitteet, niin jääkaappi, televisio, tietokone kuin reititinkin. Tällä on merkitystä käyttöiälle, toimintavarmuudelle ja sähkönkulutukselle.
    2. Tutki laturit – nykyään yksi laturi voi ladata montaa eri laitetta, jokainen ei tarvi omaansa. Jos on paljon ladattavia laitteita, laturin laadullakin voi olla eroa. Yksi hyvä laturi voi korvata puoli tusinaa huonoa ja samalla säästää sähköä. Ks. aiempi juttuni.

  5. Laturien yhdenmukainen sopiminen eri laitteisiin on tuleva hyvä ratkaisu jolla säästää jo laturien valmistuksessakin.
    Vanhempi väki säästää jo luonnostaan, mutta kävin lapsiperheessä ja valoja oli joka puolella vaikkei eri huoneissa ollut ketään ja telkka auki vaikkei sitä katsottu jne.

  6. Puhdistin jääkaappi pakastimen n viikko sitten myös takaa kompuran kohdalta sitten poistin käytöstä kaksi pakastinta
    Mulla on yksi laturi mutta kun on kaksi puhelinta toiseen on sitten oma käytössä
    Reititin puhdistettua telkkari on siivottu toinen telkkari ei ole virike virroissa nyt kun en sitä paljon katsokkaan terv tepivaari

  7. Sähkölämmitystalouksissa eivät pienet laitteet lisää kokonaiskulutusta, ellei sisälämpötila nouse liian korkeaksi. Keittiössä ja kylpyhuoneessa on poistoilmaventtiilit, eikä poistoilman lämpötilaa kannata nostaa kovin korkealle.

    Kylppäriin riittää 18 astetta. Ilmaa kierrättävä 10 watin tuuletin kuivaa nopeasti pinnat, eikä hometta muodostune.

    ——

    En tunne öljylämmityksen keskihinta, mutta arvelen, että pörssisähkön heilahdellessa nykyään rajusti, kannattaisi liittää varaajaan sähkövastus hyödyntämään halvimpia sähkön hintoja.
    Ehkä myös maalämpösysteemiin kannattaisi liittää suurempi vesivaraaja ja suoralla sähköllä lämpöä varastoiva vesivaraaja.

    Halvan sähkön hyödyntäminen ja lämmön varastointi parantaisi valtakunnan verkon toimivuutta ja vähentäisi tarvetta sähkönjakelun pätkimiseen.

    Helmikuu on Tampereen seudulla kylmin kuukausi, keskipakkanen ehkä 8,7 (tammikuu 8,4). Muistaakseni tyvenet pakkaskaudet olisivat helmikuulle tyypillisimmät. Joten pörssisähkön hintavaihtelun hyödyntäminen vaikeutuu ja tultaneen näkemään sähkön huippuhinnat.

  8. Varmasti on jo puurot ja vellit menneet sekaisin pahemman kerran. Muistan, kun monikin osti niitä hehkulamppuja kymmeniä kappaleita, kun luultiin, että syttyy maailmojen sota ihan just ja tähän hetkeen. Varmasti jäi niitä energialamppujakin nonelle varastoon, nehän olivat niitä erään ministerin keksintöjä. Tuskin niitä monikaan, pirun kalliita keksintöjä, ehti käyttää. Neuvokaa nyt viissaat, mitä niille lampuille tahdään, kun kaatopaikalle eisaa viedä, enkä minä ainakaan edes kehtaa, kaupan pakkauksissa.

  9. Turhaksi koetut lamput voi viedä vaikka kierrätyskeskukseen Nekalaan (Romu-Soinin vieressä).Lämpöä ja kosteutta kestäviä hehkulamppuja kaivataan saunoihin ja pesutiloihin. Säästytään uusilta johdotuksiltakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *