7 vastausta artikkeliin “Palkkakateus”

 1. Tehdäänpä vähän pisnestä näin:

  ”Tai jos ostaa asunnon, remontoi sen, asuu siinä itse kaksi vuotta ja myy sen voitolla, tuoton saa verovapaasti toisin kuin asuntoflippaaja, joka remontoi ja myy asunnon asumatta siinä itse.

  Tai jos rakentaa talon, asuu siinä kaksi vuotta, myy sen ja rakentaa seuraavan, tätäkin voi usein harjoittaa verovapaasti.

  75-vuotias helsinkiläinen mies kertoo kaksi esimerkkiä siitä, miten oman asunnon myynnillä voi tienata. Hän osti 1990-luvun puolivälissä 220 000 eurolla itselleen asunnon Helsingin Katajanokalta ja myi sen viisi vuotta myöhemmin 500 000 eurolla.

  Seuraavaksi kodikseen hän osti 800 000 euron asunnon Helsingin Katajanokalta ja myi sen 10 vuotta myöhemmin 1 400 000 eurolla. Kummankaan asunnon kaupasta saamastaan voitosta hän ei joutunut maksamaan veroa. Aamulehti ei julkaise haastateltavan nimeä, koska ei halua haastattelulla hankaloittaa tämän asemaa.”

  https://www.aamulehti.fi/talous/art-2000009965877.html

 2. Minua on aina kiehtonut jos nyt niin voi sanoa se kuinka hyvin tienanneita kadehditaan ”ammattiryhmittäin” valikoiden.
  Laitan tähän joitakin ryhmiä niin että alussa rikkaita joita vähemmän kadehditaan ja loppupuolella hyvin tienanneita monille kademieltä aiheuttavia

  – urheilijat
  – keveän musiikin ja elokuvien väki
  – lottovoittajat
  – hyväntekijäjärjestöjen johtajat
  – AY pomot
  – lääkärit, lakimiehet
  – korkeat virkamiehet
  – poliitikot
  – perijät
  – sijoittajat
  – yrittäjät

  Lista ei pyri olemaan täydellinen enkä viimeisen päälle ole pohtinut järjestystä mutta se on kuitenkin kuva siitä kuinka uskon ihmisten suurituloisiin suhtatutuvan.
  Provosoivasti vielä erityinen ihmetykseni että miksi työpaikkoja ja verotuloja aikaansaattava rikastunut yrittäjä herättää kateutta mutta miljonääri jääkiekon pelaajalle suuret tulot lasketaan ikään kuin plussaksi.

  1. Antaa ansaita vaan, kunhan eivät ole
   ”koijareita” ja veronkiertäjiä. Eniten arvostan heitä, jotka maksavat myös palkkatulona veroja osinkoverotuksen sijasta kuten Ilkka Paananen jne..

   1. Sinä et olekaan keskimääräinen kaduntallaaja, omaan napaansa tuijottava vaan avarakatseinen elämän ilmiöiden ja niiden seurausten tarkkailija.

 3. Aina on niitä jotka kadehtii toisen palkkaa eikä ne lopu aina tulee uusia tilalle kun joku kuolee pois terv tepivaari

 4. Ollila on niin umpikorruptoitunut paskiainen ettei toista – se että lapioi julkisia rahoja omiin firmoihin ja sitten esittää jaloa lahjoittamalla pennosia on lähinnä häpeällistä.

  Paanasen voi kyllä nostaa esimerkiksi. Hän on pistänyt paitsi rahaa, myös osaamista, kontakteja ja muita resursseja auttaakseen lapsiperheitä ja nuoria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *