Antisemitismin jälkeen tulee kaikki muu rasismi

Viimeksi vaikkapa Uutispodcast käsitteli kasvavan antisemitismin ongelmaa, tällä kertaa Saksasta. Sama ongelma on kasvussa ympäri länsimaiden ja myös Suomessa. Toki joukossa on myös täysin hyväksyttävää antisionismia, mutta rajan yli selvästi meneviä ongelmatapauksia on liikaa. Vaan mitkä ovat vastareaktiot ja ymmärrämmekö niiden riskiä?

Viha luo vihaa. Aina.

Yksinkertaistetaan, per Saksan esimerkki.

1. Saksalaiset näkevät antisemitismiä, juutalaisten tuhoa vaativia ja hamasia kannattavia mielenilmauksia.

2. Saksalaiset yhdistävät ongelman muslimeihin ja seuraukseksi Wir schaffen das -ajatusmalliin, jota Merkel ajoi.

3. Politiikassa saksalaiset vaativat hurjalla volyymillä maahanmuuton kiristämistä, josta on jo merkkejä

4. Politiikan ulkopuolella vihat, ennakkoluulot ja jopa ääriteot maahanmuuttajia ja muslimeja vastaan lisääntyvät.

Harva eurooppalainen läksynsä lukenut ihminen reagoi juutalaisten tuhoa vaativiin kommentteihin millään muulla kuin absoluuttisella tuomitsemisella. Totta puhuen en näe miksi pitäisikään. Joukkotuho on täysin itsestäänselvä punainen viiva. Jos ihmiset näkevät joukon turvapaikan saaneita ihmisiä vaatimassa kansanmurhaa, ei ole järin kumma että asenteet turvapaikkajärjestelmää kohtaan kovenevat. Tietenkään kaikki antisemitistit eivät ole maahanmuuttajataustaisia, mutta tämä kytkös on äärimmäisen helppo nähdä. Ajatus siitä, että turvapaikan saanut ihminen haluaa luoda turvattomuutta, sotii jotain merkittävää vastaan. Tietenkään kaikki turvapaikan saaneet eivät näin esiinny, mutta riittävän moni jotta särö muodostuu. Ristiriita on yksinkertaisesti liian väkevä.

Reagoi nyt tai panikoi sitten

Jos annamme antisemitismin rehottaa tätä tahtia, vailla kontrollia, vailla määrätietoisia toimia, luomme kaikki edellytykset vihan ja väkivallan ryöpsähdykselle. Emme tarvitse uusia lakeja tai poliisivaltiota, emme joukkopidätyksiä tai sensuuria. Tarvitsemme vain määrätietoisen valtiojohdon, joka sanoo asian rauhallisesti, asiallisesti ja kunnioittavasti, mutta ilman pienintäkään riskiä väärinymmärrykseen. Tarvitsemme tämän mieluiten EU:n tasolla.

Saksassa ulostulot ovat jo voimakkaita ja sanamuodoiltaan erinomaisia, mutta ne jäävät herkästi kabinettitasolle. Ne pitäisi saada kaduille. Lisäksi oikeusjärjestelmän pitää toimia oikeudenmukaisesti. Henkilöllä, joka haluaa tuhota kansanryhmän, ei saa ikinä olla oikeutta turvapaikkaan. Tuollaiset henkilöt tuhoavat kaiken humanismin humanitaarisista toimista. Leimaamme kaikki avun tarvitsijat herkästi, jos emme ole valmiita näyttämään nopeasti ovea ongelmatapauksille.

Kyllä, olen valmis kutsumaan kansanmurhaa vaativia ihmisiä ongelmatapauksiksi. Kuulemma niin ei saisi sanoa. Minä sanon. Enkä katso mitään rajaa siinä, onko ongelmatapaus kotosuomalainen uusnatsi, irakilainen turvapaikanhakija tai yhdysvaltalainen akateemikko.

Joko pysäytämme antisemitismin nyt, tai nostamme pian kädet pystyyn historiassamme täysin ennennäkemättömän rasisminaallon edessä.

5 vastausta artikkeliin “Antisemitismin jälkeen tulee kaikki muu rasismi”

 1. Menestys luo kateutta ja sen myötä vihaa.
  Juutalaiset ovat pääsääntöisesti menestyjiä.

 2. Juutalaisuus korostaa koulutusta ja osaamista hyvin laajalla asteikolla.

  Tästä on kieltämättä äärimmäinen vertailu merkittävään osaan islamin haaroja, joissa käytetään yhtä paljon huomiota siihen mitä ei saa oppia tai opiskella, miten pidetään lapset poissa kouluista ja opiskelusta.

  En osaa sanoa mikä tuon osuus on vihanpidossa vai mikään.

 3. Juutalaisissa on kieltämättä paljon intellektuelleja. Ei tarvitse katsoa kuin kelle ne nobelit menevät: juutalaisia on maailmassa n. 15 miljoonaa, mutta melkeinpä joka vuosi joku ainakin juutalaistaustainen saa nobelin, tänäkin vuonna ainakin lääketieteessä. Mutta muuten juutalaisia on vaikea niputtaa ja niputuksessa on usein mukana antisemitismiä. Juutalaiset ovat muka rikkaita. On rikkaita mutta varmasti myös aika köyhiä. Väitetään, että USAssa on ”juutalais- lobby” jolla on valtaa ja joka pakottaa USAn tukemaan Israelia. Kuitenkin valtaosa heistä äänestää demokraatteja ja moni on varsin kriittinen Israelia kohtaan. Äskettäin tuli kuvaa USAsta palestiinalaisia tukevasta mielenosoituksesta. Eturivissä seisoi haredi-juutalaisia mustissa hatuissaan! Juutalaiset ovat kansana varsin heterogeenistä ja eripuraista porukkaa. Näkeehän sen jo Israelin vaaleista kun äänet jakautuvat suurelle määrälle pieniä puolueita ja siksi hallitusten muodostaminen on yleensä todella hankalaa.
  Mielenkiintoista on, että Putinin merkittävimmistä vastustajista niin moni omaa tai on omannut ennen murhatuksi tuloaan juutalaisen taustan. Mihail Hodorkovski, Anna Politkovskaja, Boris Nemtsov, Garri Gasparov: juutalaisia. Toisaalta taas Putinia tukevat Rotenbergit ovat myös juutalaisia.
  Luulenpa muuten, että Venäjän Dagestanissa hiljattain sattunut välikohtaus jossa juutalaisia etsi vihainen väkijoukko saattoi olla Putinin järjestämä ”varoitus”. Israelin ja Ukrainan välit ovat lähentyneet, Hamasin ukot ravaavat Moskovassa ja Iran on Venäjän liittolainen. Putin haluaa hämmentää omalla tavallaan, mutta ei halua silti Israelia vastaansa Syyriassa eikä Israelin aseita Ukrainalle. Varoituksen viesti oli mahdollisesti:” Huomaattehan, että täällä Venäjällä asuu myös juutalaisia ettekä ehkä halua että heidän tilanteensa huononee…”¹

 4. Osa sivistystä on kyky olla erimielisiä sivistyneesti.

  Ja vastaavasti osa typeryyttä on diktatuuri, jähmeä yksimielisyys, pelko siitä että jos on eri mieltä niin käy huonosti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *