Happikone, metsä – avohakataan ja peitetään asfaltilla !

Tietoisku

Puhumme metsäteollisuuden sanoin, kun korostamme vain hiilensidontaa, mutta metsä ja sen kasvillisuus ovat sen lisäksi  välttämätön happikone meille kaikille ihmisille, hyönteisille, eläimille, kasveille. Täyskokoinen metsä on happikone, mutta ei AVOHAKATTU raiskio.

Tämä on yhteyttäminen,  fotosynteesi, joka imee ilmasta hiilidioksidia ja tuottaa happea meille hengitettäväksi ja  puille sokeria, glukoosia kasvuvoimaksi juuristoon:

6 CO2 + 6 H2O + energiaa auringonsäteilystä –> C6H12O6 (glukoosi) + 6 O2

https://peda.net/p/saila/Biologia_maantieto_5_6/metsat/puut_tuottajia.

Yksi lehtipuu tuottaa 10 ihmisen hapen tarpeen / vuosi . Eli täysikasvuinen puu tuottaa n. 260 kg happea / vuosi. Kaksi puuta koko 4-henkisen perheen hapen tarpeen / vuosi.  No, paljonkohan  koko metsä tuottaa aluskasveineen ?

Johtopäätös: kaikki metsä-pelto- maa-ala, jonka peitämme asfaltilla syö meidän hengitettävää ilmaamme ja tuottaa vain saasteita ja hiilidioksidia.

6 vastausta artikkeliin “Happikone, metsä – avohakataan ja peitetään asfaltilla !”

 1. Tässäpä olisi kysyttävää kaupunkien rakennesuunnittelulta ja poliittisilta päättäjiltä, että miksi jokaiselta asuinalueelta pitää kaikki puut kaataa ja laittaa se asfaltti metsämaan ja nurmien sijaan.

 2. Kerrostalojen katot voisivat olla puutarhoja ja samalla asukkaille viihtymispaikkoja.
  Luonnonsuojelu lahoava puu metsässä ei ole hiilinielu sensijaa nuori kasvava puu on sitä parasta.

 3. Metsiä pitäisi arvostaa enemmän eikä nähdä niitä vaan ” turhana pusikkona” ellei kyseessä ole jokin luonnonpuisto.

  1. Tässä tullaan uuden arviontiin ja pian mitä tulee mm. kaupunkien ilmanlaatuun ml. vesien luonnollinen imeytyminen maaperään ja lämpökertymiin. Rehevät puistot ovat olleet laadukkaiden kaupunkiympäristöjen keuhkot ja viihtyisyyden n:1, joita nyt ollaan toinen toisensa jälkeen rakentamassa ja asfaltoimassa.
   Jopa kiistellyt golf-kentät puoltavat paikkaansa.
   Ihmiset tarvitsevat ilmaa ja happea kaupungeissa erityisesti.

Kommentoi