36 vastausta artikkeliin “Vuokrat nousee”

 1. Ehkä ei ole niinkään vuokrat näissä omakotitaloissa nousemassa, mutta kaikki siihen mahdollisesti vaikuttamassa olevat kustannukset. Eikä milloinkaan ole maksettu mitään asumistukia, minä kerran tutkin noita Kelan sivuja, mutta aina oli liian paljon tuloja, tai liian vähän menoja.

 2. Oikeassahan Niilo on jos lasketaan kuinka monta prosenttia köyhän käytettävissä olevista rahoista uudistukset nipistävät. Mutta rahassa laskien eniten otetaan heiltä jotka ovat hyväosaisimpia.

  Pitäisi löytää tasapaino kuinka paljon yhteiskunnan pitää tukea vähäosaisimpia ja kuinka paljon rikkaampia voidaan rokottaa lisää että heiltä ei lopu motivaatio olla rikas.
  Muistettava kuitenkin että keskituloiset ovat suurin yhteiskunnan menojen rahoittaja.

 3. Muistan kun armeijasta päästyäni v.72 hain kotoutus rahaa, en tiedä onko tällaista enään olemassakaan, suurihan se ei olisi ollut, mutta minulta se sai pumerangin siksi, kun minä omistin auton, sen koommin en ole ”sosialistitätien” ovea avannut.

 4. Liiankin monella nousee vuokran summa onneksi ei itsellä ole nousua ensi vuonna terv tepivaari

 5. Tuli mieleen ajatus raamatusta: Jokaiselle, jolla on, annetaan, ja hän on saava yltäkyllin, mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin mitä hänellä on.

  Kyseinen kohta ei koske välttämättä rahaa, eikä muutakaan omaisuutta, mutta ajatus osuu kohdalleen.

  Kannattaa kyllä lukea.

  https://www.raamattu.fi/raamattu/KR92/MAT.13

 6. Se vaan on niin, että sosiaaliturva on laajentunut ja laajentunut, mutta samaan aikaan sosiaaliturvan rahoittajat ovat vähentyneet ja vähenevät kiihtyvään tahtiin ikärakenteen seurauksena.

  En tiedä miten tämä yksinkertainen asia on erityisesti vasemmistolle mahdoton ymmärtää.

 7. Mulla vuokra nousee tammikuussa 24e/kk. Siksi kävin kelassa tekemässä eläkkeensaajan asumistuen tarkistushakemuksen, mutta vielä ei päätöstä ole tullut.

 8. Tämähän ei ole kenellekään muulle epäselvää kuin ääriöykkärihallitukselle, jossa pitäisi olla osaamista luoda edellytykset uusille yrityksille. Pelastaa monet nykyiset konkurssilta niin kuin edellinen hallitus parhaansa mukaan teki.
  Eivät osaa hankkia lisää verotuloja oikaisemalla pahimpia yläpään epäoikeudenmukaisuuksia.
  Jäädyttää julkishankinnoista 50 mrd/ v kohtuullinen osa jne..
  Täysin munaton, kyvytön yhteiskunnas sotkija, jonka siivoaminen tulee maksamaan.

  1. Punademujen resepti: Lisätään palkansaajien verotusta, kunnes päästään 102% tasoon – jaellaan tukiaisia niin, että kaikille jää palkasta riippumatta sama summa.

  2. ”Tämähän ei ole kenellekään muulle epäselvää kuin ääriöykkärihallitukselle, jossa pitäisi olla osaamista luoda edellytykset uusille yrityksille…”

   Jokainen joka on edes pinnallisesti asioista perillä tietää, että hallitus tekee juuri tätä.

   Siis pitäisikö hallituksen nyt jäädyttää julkishankintoja, etkös juuri hiljan vaatinut niitä lisää?

   ”Täysin munaton, kyvytön yhteiskunnas sotkija, jonka siivoaminen tulee maksamaan.”

   Tämä ei muutoin kerro hallituksesta yhtään mitään, mutta jostain muusta kyllä…

   1. Minä olen yrittäjä ja tämän hallituksen politiikalla en panisi yhtään ropoa likoomaan uuden tuotteen ja yrityksen perustamiseen. Kaikki asiat ja ennustettaavuus on 0. Yhteiskunta on jo nyt täysin sekaisin.
    Julkisahallinnon materiaalihankintoja ja uusien järjestelmien ostot voivat odotaa pahimman yli. Kilpailutus rankimman osalta ostoihin heti ja nyt.

    Terveyspalvelujen osalta uusi oppivelvollisuus lakiin, jossa valmistuvat lääkärit ja hoitajat velvoitetaan 1-2 vuodekesi julkispalkoin; harjoittelupalkoin töihin.

    Niin munatonta osaamista mitä tämä hallitus tekee ei ole koskaan Suomessa vielä nähty.
    Leikkaamisen ja säästämisen osaa kuka tahansa mökin mammakin.
    Tulojen luominen on se osaamisasia, jota ei ole.

    Meikäläisen kaltainen kansainvälinen johtajakoulutus pitäisi olla vähimmäisvaatimus vastuyalueen ministereille.

    Odotan taas sontakasaa talikkoväeltä.

    1. ”Minä olen yrittäjä ja tämän hallituksen politiikalla en panisi yhtään ropoa likoomaan uuden tuotteen ja yrityksen perustamiseen. Kaikki asiat ja ennustettaavuus on 0.”

     No tällä ei nyt kyllä ole mitään merkitystä.

     ”Meikäläisen kaltainen kansainvälinen johtajakoulutus pitäisi olla vähimmäisvaatimus vastuyalueen ministereille.”

     No kerrohan nyt ihmeessä, että millaisen koulutuksen lopputulos on kaltaisesti miljoonataituri?

      1. Juu varmasti, eihän me luku ja kirjoitustaidottomat moisia ymmärretä, eikä roskaväkeä pidä alentua valaisemaan ylivoimaisella viisaudella.

       1. Se pitää kyllä todeta, että kovin harvassa ovat ne kansainväliset huippujohtajat ja valtakunnallisissa vastuuhommissa meritoituneet, jotka sosiaalisessa mediassa haukkuvat silmittömästi kaikkia vähänkään kanssaan eri mieltä olevia milloin miksikin, eikä kykene sietämään kuin oma mielipidettään, aina ei välttämättä edes sitä.

        En sitä sano, etteikö tällaisiin johtajiin voisi törmätä, mutta missä niin se on sitten toinen asia.

       2. Kyllä sinä karjalainen sen mulkkuilun tapasi mukaan aloitit.

       3. ”Eihän tämä taas kymenennen kerran mennyt henkiöriman alta, kun muut kyvyt loppuvat.”

        Kirjoitin ihan juuri näin kuin asiat ovat, en vaan ole toista kansainvälistä huippujohtajaa ja moniosajaa nähnyt sosiaalisessa mediassa vuodesta toiseen haukkumassa kanssaan vähänkään erimieltä olevia milloin miksikin idiooteista, luku ja kirjoitustaidottomiksi kusipäisiksi rasisteiksi ja roskaväeksi ja kaikkella tuolla olet nimitellyt esim.minua, mutta nähtävästi minä ja minun kaltaisena eivät ole hänen ylhäisyytensä mielessä henkilöitä, ihmisiä?

        Ikävä kyllä, et kertonut kansainvälisen johtajakoulutuksesi sisältöä, olisi ollut mukava varoittaa tuntemiani nuoria siitä millaisen koulutuksen seurauksena laaja-alainen tietämättömyys yhdistyy täydellisen moukkamaisen käytökseen.

       4. Miten ihmeessä minun työni ja kokemukseni, voi ottaa noin koville, jos raotan verhoja. Aina hirveämmäksi kateuden kauna vihreys nousee muutaman
        tuppukylän kamreerin naamalla.

       5. ”Miten ihmeessä minun työni ja kokemukseni, voi ottaa noin koville, jos raotan verhoja. Aina hirveämmäksi kateuden kauna vihreys nousee muutaman
        tuppukylän kamreerin naamalla.”

        Se mikä on hassua, on se, että sinä ihan varmasti itse uskot juuri esittämääsi.

 9. Ei ole lysti halpaa!
  Vaihdoin työkalua, jolla pitäisi sitä lystiä kustantaa.
  Uuden työkalun hinta lähes 115000€.
  Fennian vakuutukset 7404,45€/vuosi.
  Nykyisillä kela- sote-ja Aluetaksihinnoilla juhlitaan taas ruhtinaallisesti!

 10. Lähipiirissä kaksi pienyrittäjää jotka parhaillaan heittää arpaa tehdäkö lisää velkaa vaiko lopettaa yritys. Kaksi läheistä ajautui työttömäksi firman taloudelliset syyt.

 11. Tässä hallituksessa istuu ministereitä vain poliitisella populismilla hankituilla äänillä, ei yhtään yritystoiminnassa ansioitunutta. Vain osinkotuloilla sähläävä työministeri.

  Huolimatta Sipilän hallituksen parista mokasta, kuten taksiuudistus ja liian rankka kiky, jotka voidaan aina korjata, siellä istuivat Sipilä, Berner ja Lintiä yrityksissä toimineina ja paivat taseet töihin.
  Heitti kokoomuksen pellolle yksityistämästä koko sotea rahan vallalle.

  1. ”Tässä hallituksessa istuu ministereitä vain poliitisella populismilla hankituilla äänillä, ei yhtään yritystoiminnassa ansioitunutta. Vain osinkotuloilla sähläävä työministeri…”

   Että sellasta sitten tällä kertaa, voi pyhä yksinkertaisuus.

   ”Huolimatta Sipilän hallituksen parista mokasta, kuten taksiuudistus ja liian rankka kiky, jotka voidaan aina korjata, siellä istuivat Sipilä, Berner ja Lintiä yrityksissä toimineina ja paivat taseet töihin.
   Heitti kokoomuksen pellolle yksityistämästä koko sotea rahan vallalle.”

   Mikäs kikystä teki liian rankan?

   Sitähän kompensoitiin verotuksella ihan reilusti.

   Berner on toki ihan aidosti liikemaailmassa kannuksensa ansainnut, mutta Sipilän liiketoiminta on kyllä ollut isolta osin verovarojen kuppaamista ja muuta venkulointia.

   Lintilä on ollut Poutulla talouspäällikkönä joten en nyt häntä liikeneroksi nostaisi.

 12. Edellä tuli selväksi että pahimmat veronkierrot ja välttelyt korjaamalla saataisiin paljon tulovirtaa eikä tarvis käydä köyhän kukkarolla.
  No äärioikeisto ei omiensa tekoihin puutu.

  1. Tämä veronkiertojen tuottama verotulojen väheneminen ja myös rikkaiden verotuksen kiristäminen ovat mielenkiintoinen juttu. Jos päästäisiin kiertelystä ja rikkaat laitettaisiin verolle niin kuinka paljon ihan oikeasti kertyisi lisää verorahaa, riittäisikö että leikkaukset valtaosin voitaisiin välttää ja velkaantuminen kääntää valtion talouden vahvistumiseksi. Voitaisiinko jopa entistä enemmän ja monipuolisemmin jakaa tukia tarvitseville ja halullisille.

   1. Verosuunnittelu on täysin laillista toimintaa ja sitä todellisuudessa harjoittaa valtaosa ansio tai pääomatulojen saajista.

   2. Nyt käy niin, että tukea tarvitsevien määrä räjähtää entisestään tulopuolen pienentyessä eikä uusia työpaikkoja avaudu kymmeniä tuhansia heti ns. työttömille konkurssien kasvaessa sekä potkuja jaettaessa.
    Ojasta allikkoon odottaa 6-numeroinen luku ihmisiä.

    1. Marinin sakki lisäsi huonosti pärjäävien määrää 100 000.
     Siihen on vaikea päästä nykyhallituksenkin.

      1. Punademujen tohelointi on aina muiden syytä.
       On paskanjauhantaa syyttää tätä hallitusta huulipunaviisikon munimisesta ja asioista, mitkä ovat sen seurausta.

  2. Vai, että ihan äärioikeisto???????????
   Kerropa, mitä se punademuhallitus asiassa teki ja edelliset demuvetoiset hallitukset?
   Eihän punademu ay-liikkeen verovapaita tuloja ala verottamaan.

   1. Ei mene perille punademuille ja vasureille.
    Virheet taas eivät vain yksinkertaisesti ymmärrä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *