Mistä saa ns inva pysäköinti luvan

Mistä voi hakea tuota inva lappua jolla saisi pysäköidä helpommin kun tuo kävely on ainakin jonkin aikaa vähän huonoa

Ei onnistu kävely kun noin viiskymmentä metriä ja sekin on tiukassa en vaan tiedä mihin vois ottaa asiassa yhteyttä

Joissakin paikoissa voi lähelle kauppaa pysäköidä parkki kiekolla joissakkin paikoissa ei taas ole muuta kun sakkopaikka

Jospa jollain on tietoa voiskos sitä jakaa minulle seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

5 vastausta artikkeliin “Mistä saa ns inva pysäköinti luvan”

 1. ”Näin haet liikkumisesteisen pysäköintitunnusta asiointipalvelussa tai Ajovarmassa
  1
  1:Hanki tarvittaessa lääkärinlausunto
  Jos sinulla ei ole aiempaa pysäköintilupaa/-tunnusta tai aiempi pysäköintilupasi/-tunnuksesi on myönnetty alle 10 vuoden määräajaksi, koska vammaasi ei ole arvioitu pysyväksi, hanki lääkärinlausunto. Tarvitset lääkärinlausunnon myös silloin, jos uudistettava pysäköintilupasi/-tunnuksesi on myönnetty toisessa EU- tai ETA-maassa, sillä myöntämisen edellytykset vaihtelevat maakohtaisesti.

  Lausunnon on täytettävä tunnuksen myöntämisen edellytykset. Lääkäreillä ja lääkäriasemilla on lausuntolomakkeita, jotka on tarkoitettu liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen hakemista varten.

  2
  2:Jätä hakemus asiointipalvelussa tai Ajovarmassa
  Palvelun käytön edellytysten täyttyessä voit hakea liikkumisesteisen pysäköintitunnusta sähköisessä asiointipalvelussa tai vaihtoehtoisesti Traficomin palveluntuottajan Ajovarman palvelupisteessä. Uusi tunnus ja aikaisemman luvan uudistaminen maksaa 22 euroa. Nimen muutoksen johdosta sekä kadonneen, anastetun tai tuhoutuneen tunnuksen tilalle haettava tunnus (kaksoiskappale) maksaa 16 euroa.

  Hakemusta ei tarvitse jättää henkilökohtaisesti vaan toinen henkilö voi asioida puolestasi valtakirjalla. Jos haet tunnusta huollettavallesi, et tarvitse valtakirjaa. Tunnus myönnetään lääkärinlausunnon tai aikaisemman pysyvän vamman perusteella myönnetyn luvan/tunnuksen perusteella. Hakiessasi uutta tunnusta kadonneen, anastetun tai tuhoutuneen tunnuksen tilalle lääkärinlausuntoa ei ole pakollista toimittaa. Aiemman luvan/tunnuksen tiedot tarkistetaan rekisteristä ennen tunnuksen myöntämistä.

  Maksa hakemus sen jättämisen yhteydessä. Käyttäessäsi sähköistä palvelua, maksu suoritetaan palvelussa. Jos haet tunnusta Ajovarmasta, maksu suoritetaan palvelupisteellä. Hakemusta ei voi postittaa.

  Tunnuksen hakemisen yhteydessä voit hakea vapautusta ajoneuvoveron perusverosta. Ilmoita hakemuksessa tai asiointipalvelussa verovelvollisen henkilötunnus sekä sen ajoneuvon rekisteritunnus, jolle haet vapautusta. Vapautusta voi hakea uuden pysäköintitunnuksen ja aikaisemman vammaisen pysäköintiluvan tai liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen uudistamisen yhteydessä, mutta ei esimerkiksi kadonneen luvan tilalle myönnettävän kaksoiskappaleen hakemisen yhteydessä. Vapautuksen voimassaolo on sidottu pysäköintitunnuksen voimassaoloon. Verovapautuksen voi saada vain yhteen ajoneuvoon.”

  https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/liikkumisesteisen-pysakointitunnuksen-ja-verovapautuksen-hakeminen?toggle=Pys%C3%A4k%C3%B6intitunnuksen%20my%C3%B6nt%C3%A4misen%20edellytykset

 2. No asiaa tuo oli siis lääkärissä käynti sitten lausunnon mukaan voi saada tuon luvan
  Mulla asia on väliaikanen ei pysyvä tilanne terv tepivaari

 3. No hyvä että vastaus löytyi.

  Toki toinenkin optio on: jos on väliaikainen apu niin ehkäpä siihen voi saada kelataksia käyttää asiointiin sen aikaa?

 4. Noinkin mutta siinä kela taksissa on muita haittoja suurin syy siinä että pitää tietää että huomenna on meno ja tilata se auto silloin voi tulla kuitenkin muita asioita
  Omalla meno onnistuu aina paremmin terv tepivaari

 5. Toiseksi tuo kela kyyti maksaa 25 ekee ja sote taksi n 3 ekee kela taksin hinnalla pääsee ihan normi taksilla sinne minne on menossa terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *