Tuuli voima on investointi tulevaisuuteen

Voi sen noinkin ilmaista eikä siitä tarvitse sanoa kenenkään hukka voimaksi pois se on kuitenkin ydin voimaloiden sähkön tuotosta ja lisänä

Sähkön tyuotantoon joka on hyvä asia kokonaan samalla se on investointi tulevaisuuteen

Sähköä kun Suomessa tulee kuluun aina vaan enemmän samoin on vesivoimankin osalta

Jota jotkut touhu tiinat koittaa samalla purkaa heille sekin on haitta puolen tuottoa

Aurinko voimaan en Suomessa koe hyvänä kun meillä ei tuo aurinko paljon näyttäydy talviaikaan

Ja sen vuoksi on kaikkein vajaa käyttöisin asia

Kaikilla on aina kuitenkin omat haitat jos niitä hakemalla hakee varmaan myös niitä löytää

Mutta tuuli voimaa niin onhan sekin määrä poissa ja lisänä  sähkön saantiin soommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

18 vastausta artikkeliin “Tuuli voima on investointi tulevaisuuteen”

 1. Kyllä tuulivoiman tilanne on nyt jo vähän selkeämpi. Sitä ei tehdä verorahoilla ja koska jotain taloudellista riskiäkin on, laatuunkin panostetaan.

  Mutta energian varastointi on yhä haaste.

 2. Tuo säilöminen on yksi asia joka on pitkään vaikea asia terv tepivaari

 3. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ea5d1996-3fa8-4601-8f5a-6699bcc266b1

  ”Purettavat voimalat astuivat käyttöön vuonna 2010, ja niiden käyttöiäksi povattiin kahtakymmentä vuotta. Nyt voimalat lakkautetaan muun muassa huollon hankaloitumisen sekä tuulivoimatariffien päättymisen vuoksi.”

  Investointi tulevaisuuteen, mutta joillakin se ”tulevaisuus” on jo takana kolmasosan suunnitellusta käyttöajasta aikaisemmin ja purkupuuhat jatkuu.

  1. Jos ei osaa katsoa eteenpäin asia voi olla noinkin ja aikansa kutakin joskus ne puretaan kaikki mitä ihminen tekee terv tepivaari

 4. ”Luonnonsuojelu osana yhdistyksen toimintaa
  Luonnonsuojelutyömme keskittyy aluksi tuulivoimateollisuuden rajoittamiseen. Tuulivoimalat ovat valitettavasti vaaraksi luonnolle, vaikka niiden tarkoitus onkin suojella ilmastoa. Luonnon monimuotoisuus kärsii tuulivoimarakentamisesta. Tuulivoimateollisuuden aiheuttamat haitat ovat moninkertaisesti hyötyjä suuremmat.

  Harva tietää, että tuulivoimaloiden lavoista irtoaa tuhansia kiloja mikromuoveja, jopa 10 % lapojen massasta voi irrota niiden lyhyen käyttöiän aikana suoraan luontoomme. Tämä vaarantaa mm. pohjavedet ja voimaloiden ympäristön monin tavoin. Maahan upotetaan tuulivoimalan perustukseksi tonneittain betonia ja rautaa, joka ruostuessaan saastuttaa pohjavedet peruuttamattomasti!

  Metsää kaadetaan tuhansia hehtaareita tuulivoimaloiden sekä niistä johdettavien sähkön siirtolinjojen vuoksi. Kasvi- ja eläinkunnan lajituhot ovat valtavat.Tuulivoimaloiden lavat ovat suuri uhka linnustolle. Keski-Suomessa poikkeuksellisen laajaksi suunniteltu tuulivoimalakeskittymä vaarantaa paikallisen maakotkakannan.

  Tuulivoimaloista aiheutuu monenlaisia suoria ympäristöriskejä. Suurissa voimaloissa kuluu runsaasti voiteluöljyjä, jotka voivat vuotaan lähiluontoon ja pohjavesiin. Voimaloiden lapoja voi irrota, mikä on tietysti paitsi ympäristöriski myös ihmisille hengenvaarallista.

  Tuulivoimateollisuus on jo aiheuttanut tuhoisia metsäpaloja, ja niiden toistuminen on valitettavan todennäköistä.

  Usein unohtuu, että tuulivoimaloiden valmistus ja kuljetus tuottavat runsaasti päästöjä. Esimerkiksi lavat tuodaan enimmäkseen Kiinasta: 90 prosenttia tuulimyllyjen turbiinien harvinaisista maametalleista on Kiinasta peräisin. Kokonaispäästöistä jopa kolmasosa syntyy ulkomailla.

  Jo näiden muutamien näkökulmien perusteella tuulivoimateollisuuden aiheuttama tuho luonnon monimuotoisuudelle on sydäntäsärkevä. Vetoamme vahvasti päättäjiin: Suomeen tarvitaan kiireesti TUULIVOIMALAKI suojelemaan luontoa ja ihmisiä!”

  Lähde: Pelastetaan Suomen Luonto.

 5. Jokahinen kw tunti tekee Suomesta enemmän omavaraista sähkön suhteen terv tepivaari

  1. Kuis ne paneelit ja myllyt tuottavakaan talvella pimeällä ja tyynessä säässä?
   Kyllä silloin sitä sähköä tuodaan muualta niiden sijaan.

   1. Noinkin voi sanoa mutta onhan ne kw poissa ostosähköstä silloin kun tuulee terv tepivaari

 6. Muutos tuli vähän äkkiä ja vielä on hakusalla. Tuuli ja aurinkopaneelit eivät kummatkaan ole vielä autuaaksi tekeviä.

  1. Eivät ole autuutta tuomassa mutta tuulisina aikoina ei tarvii sähköä ostaa niin paljon
   Aurinko paneeleilla saava sähkökin on poissa ostamisista vaikka eihän ne ostoa kokonaan poista terv tepivaari

 7. Pirun hyvä, että niitä myllyjä on tehty, on joku turva ensi talvenakin. Toivottavasti atomivoimalakin saadaan käyntiin, niin ollaan lähes omavaraisia, eikä sähköstä tarvii maksaa ihan älyttömästi.

 8. Vieläköhän Tammerkosken ylävoimalassa ennen sotia tehdyt Skoda -merkkiset vesivoimageneraaattorit toimivat? Ehkäpä.

  Pidän vesivoimalaitosten purkua hullun hommana.

  Tuntuisi siltä, että tuulivoimala olisi alttiimpi auringon hiukkaspurkaukselle kuin vesivoimala tai polttovoimala.

 9. Ne uusittiin muutama vuosi sitten ja tuottavat nyt enemmän sähköä terv tepivaari

 10. Jenkkilässä on tosiaan paljon esimerkkejä ”vihreän” energian tuhoavasta voimasta. Kaliforniassa mittava määrä uhanalaisia lajeja on jyrätty surutta pois esimerkiksi aurinkovoiman vuoksi, toisaalla nurkilla tuulivoiman vuoksi. Samalla ydinvoima on ajettu alas voimalla.

  Et voi rakentaa energiaverkkoa yhden kortin varaan. Tarvitset ne kaikki.

 11. Vanha sanonta ei pidä laittaa kaikkia omenoita yhteen koriin terv tepivaari

 12. Jos ja kun Teneriffan Teide -tulivuoren kuve molskahtaa mereen, niin satametrinen hyökyaalto menee USA:n itärannikon atomivoimaloiden yli. Saattaa tulla vahinkoja.

  Vuorella on ollut repeämää jo pitkään ja on arveltu, että rinteen perusteellinen kastuminen ja samanaikainen tulivuorenpurkaus saattaisivat romahduttaa tulivuoren kupeen. Ehkä siellä on ohjattu sadevesiä niin, etteivät ne voitele liikuntasaumaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *