Eikö punaproffa Martin Scheinin ymmärrä satiiria

Sisäministeri Mari Rantanen käytti eilisessä Ylen A-Talkissa satiiria osoittaakseen pakolaispolitiikan ja sen vasuritulkinnan löperyyden.

Rantanen totesi keskustelun tuoksinassa, että nykytilanne tarkoittaa sitä, että vaikka Putin voisi tulla itärajan yli turvapaikanhakijaksi Suomeen.

– Jos me jatkamme näin, varsinkin tällaisessa tilanteessa, niin sehän tarkoittaa sitä, että kuka tahansa mistä tahansa maailmasta voi päättää, että minä menen Suomeen Ja tämä tarkoittaa myös sitä, että kun Vladimir Putin tulee tuosta rajan yli ja sanoo ”asylum” (turvapaikka), niin hänhän jää tänne lopun iäkseen, Rantanen sanoi keskustelussa.

PERUSTUSLAKIASIANTUNTIJA ja professori Martin Scheinin esitti tyrmistynyttä sisäministeri Mari Rantasen (ps) kommentista eilisessä A-Talkissa.

– Sisäministeri levittää disinformaatiota Yleisradion ajankohtaisohjelmassa (A-talk eilen). Kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) syytteen saanut henkilö (esim. Vladimir Putin) siirretään Haagiin oikeudenkäyntiä varten, Scheinin kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

– Turvapaikkahakemus Suomessa ei lainkaan vaikuta asiaan. Suomi saa myös luovuttaa turvapaikanhakijoita epäiltyinä tai tuomittuina rikoksentekijöinä sellaisiin valtioihin, joissa he saavat oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ilman kidutuksen, vainon tai kuolemanrangaistuksen uhkaa, Scheinin jatkoi päivitystään X:ssä.

Eikö Martin Scheinin ymmärrä satiiria? Jos ei, mitä muuta hän ei ymmärrä?’
https://www.is.fi/politiikka/art-2000010014293.html

17 vastausta artikkeliin “Eikö punaproffa Martin Scheinin ymmärrä satiiria”

 1. En ymmärrä kuinka Suomea tuntuu nyt johtavan SKP:n ja SKDL:n taustan omaava professori, Pirkanmaalta kotoisin oleva ”apulaisoikeuskanisteri”, huom”kanisteri” sekä kasa vasemmistoa ja pari iltapäivälehteä.

  Missä mennään? Hei oikeasti, voisiko joku oikea johtaja ottaa hipan ja alkaa johtamaan…tälläinen johtaminen sodassa olisi jo kaatanut koko maan…

 2. On muutoin hauska tuo IS linkin X-alustan kuvakaappaukset, kolme ”miestä” joilla on kaikilla kroonisesti hiekkaa pillussa.

  🤣🤣🤣

 3. Sisäministerin tasolla ei kyseiseen keskusteluun kuulu satiiri. Muualla saisi ehkä kenkää…

  1. Älä viitsi valittaa.
   Sisäministerikin voi ottaa kantaa ironisesti, vaikka se vasuriuskovaisia vatuttaisikin.

 4. On kummallista miksi raja-asiasta ihan konkreettisessa mielessä on tehty niin vaikea asia. Selvitelläänpä hieman asiaa.

  Se mitä tässä nyt ajan takaa on se, että miksi Suomi ei yksinkertaisesti lyö siihen konkreettiselle viivalle sellaiset esteet, että siitä ei tule kukaan yli.

  Näin ollen Venäjän puolelle jääneet tulijat ovat Venäjän ongelma, ei Suomen ongelma. Tulijat ovat Venäjän puolella ja Venäjän vastuulla, eivät Suomen puolella eivätkä Suomen vastuulla. Tulijat eivät myöskään ole jollakin mystisellä ei-kenenkään-maalla, josta heidät voitaisiin ottaa vaikkapa sääliperustein Suomeen.

  Juuri tässä piillee Viron ja Baltian maiden konkreettinen etu verrattuna Suomeen. Virolaiset eivät yksinkertaisesti päästä tulijaa sen viivan yli vaan käyvät ”kauppaa” siten, että tulijan jalat ovat vielä Venäjän puolella. Kun tulija ei pääse maaperälle, niin silloin hän ei myöskään ole sen maan ongelma, vaan edelleen Venäjän vastuulla.

  https://pt-media.org/2023/11/22/miksi-suomen-rajavartijat-paastavat-tulijat-suomen-puolelle-ilman-etta-tulijoita-haastatellaan-ensin/

 5. Kuuleman ja luetun mukaan Viro ei päästä maahan Venäjältä tulevia ”taloudellisia siirtolaisia”, vaan pysäyttää heidät rajalle.
  Koska tämä onnistuu Virolta, sen pitäisi onnistua myös meiltä. Onhan meillä toki maarajaa Venäjän kanssa yli tuhat kilometriä, mutta Suomi on nyt Naton jäsenmaa, joten toivottavasti Petterillä pokka pitää ja hän määrää Raja-Joosepin rajavartijat pysäyttämään asiattomat tulijat rajalle tai pistää koko itärajan kiinni.
  (Koko rajan aitaaminen/piikkilangoittaminen ei taida tapahtua tarpeeksi nopeasti.)

  1. Ei se onnistu meiltä, kun akaikki hyysäysvirkamiehet/-naiset sitä vastustavat.
   Nyt jo yksi yhdenvertaisuusvaltuurtettu räksyttää noiden tulijoiden oikeuksista, mutta ei piittaa paskaakaan suomalaisten oikeuksista ja oikeusturvasta.

 6. Martin Schein itse levittää disinformaatiota väittäessään, että Putin siirretään Haagiin. Kuka sitä on siirtämässä ja milloin? Niin, ei kukaan eikä koskaan, Schein levittelee puppupuhetta samalla kun toisia syyttää..

 7. Tämän päivän 24.11. Lapin Kansassa on yhden aukeaman artikkeli, jossa ”ymmärretään” apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen toimintaa akuutissa itärajan tilanteessa, ja ”ihmetellään” hallituspuolueiden kritiikkiä Puumalaista kohtaan.
  ”Apulaisoikeuskansleri Puumalainen sai tiistaina erityisesti perusuomalaisilta ja kokoomuksen kansanedustajilta voimakasta kritiikkiä, kun hän palautti valtioneuvoston rajanylityspaikkoja koskenen päätöksen takaisin valmisteluun.”

  Artikkelia koristaa valokuva naureskelevasta miehestä. Hän on demlalainen professori Tuomas Ojanen, joka on kelpuutettu oikein artikkelin ingressiin, mikä kuuluu näin: ”Apulaisoikeuskanslerin kohtaama kritiikki kansanedustajilta tuo oikeusoppineelle kylmiä väreitä. Professori Tuomas Ojasen mielestä on vaarallista, jos valtion korkeaa virkamiestä vaaditaan eroamaan sen takia, että hoitaa työnsä lain kirjaimen mukaan.”

  Artikkelin otsikko on komeasti” Suomi saattaa olla jo Unkarin ja Puolan tiellä”.

  Voi, voi! Varmaan kulttuurimarxilaiset oikeusoppineet saavat kakkahalvauksen, jos Totuusmedia ja mafiamaiset ay-liikkeet eivät onnistu kaatamaan Orpon hallitusta ennen tulevaa kesää. Sitä odotellessa😐.

 8. Sosiaalinen media tuntui ymmärtäneen vitsin. Ja voipi pian olla että suomalainen vankila on mukavin paikka hänelle.

  Itse mietin tällaista skenaariota:
  – Päivä 1: putin tulee rajalle, hakee turvapaikkaa, pidätetään ja viedään vankilaan
  – Päivä 2: putin tulee rajalle, hakee turvapaikkaa, pidätetään ja viedään vankilaan
  – Päivät 3-10: putin tulee rajalle, hakee turvapaikkaa, pidätetään ja viedään vankilaan

  Meinaan siellä on niin kaksoisolentoja muutama kappale…

 9. Täällä Lapissa on nyt lauhaa, miinus kaksi astetta. Ilmeisesti pettymys Putinin hallinnolle. Toivovat kovia pakkasia, jotta Raja-Joosepin ylityspaikalta saataisiin dramaattisia videoita kuinka julmat suomalaiset palelluttavat keveästi vaatetetut pakolaiset, anteeksi siirtolaiset, hengiltä kun eivät päästä ihmispoloja sukkelammin rajan yli.

  Tulee mieleen vuosi 2015, kun ns. pakolaisia lappoi kuin aapon jussaa rajan yli Haaparannasta Tornioon. Ruotsin valtio kuskasi näitä kulttuurinrikastajia junalasteittain Haaparantaan. Missä oli silloin Dublinin sopimus? Ruotsi heitti sillä kuikkaa niin kuin heittivät muutkin Euroopan maat, joiden läpi ”pakolaiset” vaelsivat. Heidät olisi pitänyt palauttaa Italiaan ja Kreikkaan mistä olivat lähteneet vaeltamaan kohti Eldoradoa. Dublinin sopimuksella pyyhittiin takapuolta.

  Esittikö Li Andersson 23.11. A-Talk-tv- ohjemassa kutsun elintasopakolaisille ja mahdollisesti rikollisille tulla Suomeen, kun Li hakemalla haki kaiken maailman sopimuksia ja sitoumuksia, jotka (muka) estävät Suomen puolustamasta kansalaisiaan kolmannen maailman ihmistsunamilta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *