Ukrainalaiset lentää ulos asunnoistaan, tilalle ”oleskelijat” Venäjältä, mikä meni pieleen…

Tapahtuu juuri nyt:

”Maahanmuuttovirasto on työntämässä Oulun Heikinharjun vastaanottokeskuksen asunnoista erittäin lyhyellä varoitusajalla suuren joukon Ukrainan sotaa paenneita asumaan muualle.”

”– Kerrottiin että Kemijärvelle siirtyvät voivat ottaa pari kassia mukaan, Huttu kertoo.

– Ukrainalaiset ovat tästä täydellisen tyrmistyneitä, itketään ja osa on shokissa. ”

Lähde:

https://www.kaleva.fi/migri-tyontaa-oulussa-jopa-sata-ukrainan-pakolaist/6070698

”ITÄRAJAN ylittäneitä turvapaikanhakijoita on sijoitettu Mänttä-Vilppulan vastaanottokeskukseen Pirkanmaalle” ”Mänttä-Vilppulaan saapuneet turvapaikanhakijat ovat lehden mukaan pääasiassa miehiä ja tulijat näkyvät jo paikallisessa katukuvassa.”

Lähde:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010013741.html

Näin X-palveluissa on mm reagoitu:

”Tähän on inhimillinen ratkaisu: Ukrainalaiset voivat jäädä ja viimeaikoina itä-rajan ylittäneet puolustusvoimien joukkuetelttoihin skutsiin – jos se on ok varusmiehille niin eiköhän juuri maahantulleen ihmisoikeudet pysy telttamajoituksessakin kunnossa. Ruokaa pakeista.” Tässä C Salonius-Pasternak pistää jo mustaa huumoria siitä mistä on kyse. Moni on tyrmistynyt kuinka meille sotaa pakoon tulleet ukrainalaiset joutuvat nyt jättämään asuntonsa ja turvansa Venäjältä masinoitujen ”oleskelijoiden” takia…miettikää tätä. Migri munaa nyt ja paljon!

Lähde:

https://x.com/charlyjsp/status/1728000603501027743?s=20

Tiedoksi  myös että osa ukrainalaisia turvapaikanhakijoista on linnoittautuneet asuntoihinsa  Oulun Heikinharjussa, eivätkä suostu lähtemään pakkokyydityksiin, bussit jo pyörii siellä pihalla.

Ja palatakseni Pirkanmaalle sijoitettujen ”oleskelijoiden” tilanteeseen. Sieltä on helppo päästä nopeasti kasvukeskuksiin hengailemaan ja kuten olette uutisista lukeneet niin silloin sattuu ja tapahtuu, tämä ei tiedä hyvää. Sekä on juuri hyvin mahdollista että joukossa on mm FSB:n kouluttamaa väkeä, näitä pääsee tekemään sitä hommaa mitä heille on Venäjällä koulutettu. Eikä tämä ole ollenkaan poissuljettu.

Tässä on kaikki jo alkujaan pielessä. Onko tämä Migrin touhu vain verhottu jonkin bisneksen taakse, eli sitä tehdään mikä tuottaa joillekin tahoille tai järjestöille enemmän rahaa vai mikä tämä meininki on ?,  joku fiksumpi voisi sitä avata tähän.

Sekä iso huomio! Juuri hallitus kertoi että ei saisi tehdä vastakkainasettelua vaan nyt meidän pitäisi seistä yhdessä rintamassa sillä sitä juuri Venäjän hybridisota tarkoittaa, hajoita ja hallitse. Tässä tämä Migri nyt hajoittaa ja hallitsee. Toivottavasti  joku taho ottaa ylemmässä portaassa kopin tästä ja tekee oikeita päätöksiä ja tekoja, tämä ei nyt minusta hyvältä näytä. Ja tämä nyt on sitten taas minun mielipide.

(Kuva ja lähde X-sivusto, ex Twitter)

Kuva

23 vastausta artikkeliin “Ukrainalaiset lentää ulos asunnoistaan, tilalle ”oleskelijat” Venäjältä, mikä meni pieleen…”

    1. Oulu…rajattu…Oulun Heikinharju on ihan Oulun kyljessä muutaman kilometrin päässä, siitä on kiva mennä ostareille notkumaan. Näinhän kävi silloin 2015-2016, sama touhu jatkuu, ei ne siellä Heikinharjulla lukkojen takana ole.

      Oulusta ei ole pitkä matka Tornioon ja sieltä Ruotsiin jossa jo ääriradikaali-islamistit hyvinkin näitä veljiään odottaa, katsokaa vaan…minun arvaus mutta ei tämä mikään suunnittelematon juttu tänne tulijoilta ole.

  1. Niin saadaanko tulijat rajattua? Nyt on tieto että osa olisi poistunut maasta? Tiedämmekö ketkä? Homma ei taida olla hanskassa?

  2. Muurmanskiin kerätään paperittomia isompi joukko?
    Entä jos onko valmiutta ja miten?

    1. Semmoinen huomio jotta Murmanskiin on perustettu vähintään kaksi ”pakolaisten kokoamiskeskusta” tämän päivän uutisoinnin mukaan. Todellisuudessa touhu on FSB:n masinoimaa ja nämä ovat ihmisten järjestely- ja syöttökeskuksia Suomen suuntaan.

      Sieltä aletaan pistämään kunnolla porukkaa tähän suuntaan.
      Tänään Raja-Joosepille on tullut vain muutama. Odottakaahan pari päivää, toivottavasti olen väärässä mutta niitä tulee vielä reilusti.

  3. Tämä on varmasti huomioitu Venäjällä…tälläinenkin pyrkimys heillä on varmasti ollut. Tässähän ukrainalaiset saadaan evakoiksi…

  4. Migri perunut pakkosiirrot, niin moni arvosteli päätöstä että kansan ääni kaatoi Migrin päätöksen.

    https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000010015294.html

    ”MAAHANMUUTTOVIRASTO (Migri) on perunut Oulun Heikinharjun vastaanottokeskuksessa asuneiden ukrainalaisten pakkosiirron Kemijärvelle ja Raaheen, Migrin ylijohtaja Ilkka Haahtela kertoo viestipalvelu X:ssä.”

    1. Migrin suojatyöpaikkalaisten suhteelisuudentaju ja järjenkäyttö on tähänkin asti ollut olematonta ja tämä ääliömäisyys kuvaa sitä loistavasti.

    1. Koko jutussa on takana hallituksen päätös perustaa järjestelykeskuksia Suomeen. Yksi niistä on tulossa Ouluun ja Heikinharjun pakolaiskeskus on yksi vaihtoehto. Nyt Migri on joutunut tikun nokkaan ko. asiassa. Todellinen syyllinen löytyy hallituksen ministereistä Orpo ja Rantanen. Sieltä tämä koko ukrainalaisten siirohässäkkä on lähtöisin. Ei ihme, että ministeri Rantanen pakoilee mediaa..

        1. Onneksi kansalaisfoorumeilla on varsinaisia neroja, jotka tietävät kaikesta kaiken.

          Väärinhän hallitus toimii kun järjestelykeskuksia perustaa.

          1. Kuka on väittänyt moista ?? Kyse on siitä, miten ja millä aikataululla niitä perustetaan. Oulun kohdalla on haluttu Heikinharju nimenomaan järjestelykeskukseksi ja sen takia siellä asuvia ukrainalaisia oltiin häätämässä. Onneksi järki voitti..

            1. Niin, todellisuudessahan Migri on se joka vastaa käytännön järjestelyistä, ei hallitus.

              Tai no no joidenkin mukaan hallitus tilaa myös rokotteet ja jakaa rokotus ajat.

              Aikataulu on = kiire.

              Oikeastaan voidaan kysyä miksi järjestelykeskustoiminta on purettu välillä?

              1. Migri tietenkin vastaa käytännön asioista. Se tekee sen hallituksen tai tarkemmin vastaavan ministerin alaisuudessa/määräyksestä. Turha teidän persufanien on väittää, ettei Rantanen olisi vastuussa tapahtuneesta fiaskosta.

    2. ”Koko ukrainalaisten siirto peruttu. Mamut viedään muualle.”

      Kyllä huomaa, että asialla on monikansallisten yritysten johtaja ja vastuullinen media-alan ammattilainen. Ei noin viiltävää analyysia muutoin saa aikaan.

      1. …kukahan tämä henkolö on ? Taisi vain poimia tilanteen uutisista.

        … jaksan jatkuvasti ihmetellä tätä alemmuuskompleksia kärsivien kommentoijien mielentilaa, kun kiihtyvyys 0-100 ylittää henklökohtaisen kyvyn.
        Suomeksi = kun asiaa ei ole, henkilökohtaisuus on aina solvauksen kohde, siis ei asia !

        1. ”…kukahan tämä henkolö on ? Taisi vain poimia tilanteen uutisista.

          … jaksan jatkuvasti ihmetellä tätä alemmuuskompleksia kärsivien kommentoijien mielentilaa, kun kiihtyvyys 0-100 ylittää henklökohtaisen kyvyn.
          Suomeksi = kun asiaa ei ole, henkilökohtaisuus on aina solvauksen kohde, siis ei asia !”

          Voi voi, verkkotrolleille suorastaan kuuluu antaa suoraa palautetta.

          Ja edelleen, jätä se psykologia niille jotka siitä jotain ymmärtävät.

  5. ”Migri tietenkin vastaa käytännön asioista. Se tekee sen hallituksen tai tarkemmin vastaavan ministerin alaisuudessa/määräyksestä. Turha teidän persufanien on väittää, ettei Rantanen olisi vastuussa tapahtuneesta fiaskosta.”

    Niin mistä fiaskosta?

    Siitäkö että perustetaan järjestelykeskuksia vaiko siitä, että ukrainalaisia ei sitten ”häädetäkään”?

    Oletko muutoin ihan vakavissaan sitä mieltä, että ministeri antaa yksityiskohtaiset, askel askeleelta ohjeet virkamiehille jotka ovat vastuussa käytännön toteutuksesta?

  6. Kun iivo nyt noin topakkana väittää, että ministerien virkamiesohjaus on hyvinkin yksityiskohtaista, niin oletko iivo myös sitä mieltä, että sama koski myös edellistä hallitusta.

    Maskikohu? Syyllisiä päämisteri Marin, perhe- ja peruspalveluministeri Kiuru sekä sosiaali- ja terveysministeri Pekonen?

    Toki ulkoministeri Haavisto todellakin ohjeisti virkamiestä ihan kädestä pitäen vaatien häntä toimimaan lainvastaisesti.

    1. Kyse on NYKYISEN hallituksen politiikasta. Ei tarvitse olla kovinkaan paljon päättelykykyä tuohon mitä Oulussa oli tapahtumassa. Ministerit ja tässä tapauksessa sisäministeri Rantanen on viime kädessä tai taitaa olla ensikädessä vastuussa tapahtuneeseen. Jäniksenloikkaa ministeri vältti median… kyllä kansalaista hävettää persusekoilu..

      1. Niin. Voitko nyt kertoa mikä se fiasko oli?

        Siitä kuitenkin pisteet, että totesit ” kansalaista” hävettävän.

        Toisen löytäminen voikin olla vaikeaa, mutta uskoisin sen täältä löytyvän.

        P.s. erästä toista ministeriä on myös moitittu median välttelystä,mutta ”kansalainen” ei tainnut siitä olla millänsäkään?
        🤣🤣🤣

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *