Kysymyksiä: Onko keskustapuolue äärioikeistolainen puolue? Onko cancel-kulttuuri tullut tiensä päähän?

Kuten tiedetään, Suomen parlamenttivaalit ovat muutaman kuukauden päässä  ja korpifilosofinkin on syytä miettiä syntyjä syviä.  Joten pitemmittä puheitta: – Kuulin vastakkoin että keskustapuoluekin  olisi äärioikeistolainen puolue. Mietin: Millä tavalla ns. oikeistopuolueiden,  esimerkiksi keskustapuolueen ”äärioikeistolaisuus” on ilmennyt ja  ilmenee?
Sitenkö, että Sipilän hallituksen alkumetreillä puskista  tulleeseen maahanryntäykseen Sipilä reagoi lupaamalla Kempeleen kotinsa maahantulijoiden asuttaviksi ? (Vuosi 2015, kun Angela Merkel sanoi ”Tulkoon holtiton maahanmuutto”,  ja katso! holtiton maahanmuutto  tuli.) Vai sitenkö miten Urho Kekkonen sotien jälkeen suopeutui Neuvostoliittoon ja venäläisiin, ehkä vähän liikaakin?

Lääkintöneuvos Mikko Paunio oli demaripuolueen jäsen vuodesta 1977 vuoteen 2021 asti. Hän on kirjoituksissaan kertonut, että demaripuolueen hyväksymä kriittinen rotuteoria oli hänelle se kuuluisa viimeinen pisara. Hän jätti demarit ja siirtyi Suomen suurimpaan työväenpuolueeseen.
(Kriittinen rotuteoria on puhdasoppista kulttuurikommunismia.)

Sen jälkeen kun Neuvostoliitto kaatui omaan mahdottomuuteensa, kulttuurimarxilaiset ovat jäkättäneet kuin hurmoksessa tuota ääri!ääri!”mäkätystään. Tietenkin liika on liikaa (hyvässäkin), niinpä wokepoket , rasistifasistit, natsifatsit jne, ovat kääntyneet/kääntymässä  itseään vastaan, ja erittäin hyvä niin!

Ehkä tästä vielä saadaan ihmisten maailma.

 

20 vastausta artikkeliin “Kysymyksiä: Onko keskustapuolue äärioikeistolainen puolue? Onko cancel-kulttuuri tullut tiensä päähän?”

 1. Tässä sitä nyt ollaan, kun Taistolaisten annettiin jäädä yhteiskuntamme eri portaisiin ja hallintoelimiin sen jälkeen, kun vallankumous oli syönyt omat lapsensa ja he pääsivät ikään kuin keittiön kautta vallan kammareihin, kun laillisuuspuolueiden ote vähän herpaantui heihin nähden, kun olivat taitavia näyttelemään kuollutta. Nykyään vaikka se on päältä vihreää, niin tulipalon punainen on sen sisus.

  1. Tähän sinä tiivistit aika lailla koko asian. Jos joku ääri-alkuinen liite pitää laittaa, sanotaan sitten äärikorruptoitunut puolue.

 2. https://oikeamedia.com/o1-192700Ilman

  Ilman kollektivistista muistia ja ymmärrystä vasemmistotolitarismin synnystä – toisin kuin esim. Venäjällä – on uusmarxismi osana YK:n ja sen kumppaneiden (Maailman talousfoorumia ja Rooman klubi) edistämää agenda 2030 ajanut länsimaat hyvesingnalointikierteeseen. Tämä kierre on käynnistänyt autoritaarisen jo täysin institutionaalistetun ”vastuullisuus”kehityksen.

  Tämä kehitys ulottuu EU-lainsäädännön myötä nyt myös liike-elämään vakavine taloudellisine seurauksineen. Uusmarxismin intersektionaalisuuden säännöillä eli omaksutulla valkoiset ihmiset ja länsimaat syyllistävällä hyvyysagendalla on hyvyyden sijaan edistetty laajasti pahuutta.
  Annan ensimmäiseksi mieleen tullutta esimerkkiä. Vanha totuus, jonka mukaan ”tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla” on ajankohtaisempi kuin moniin aikoihin.

 3. Milleniumi Annika Saarikon johdolla keskustapuolue on tehnyt suurloikan kulttuurimarxismin suuntaan. (Se O´Sullivanin laki ?) Hätäpäissään Saarikko yrittää nyt, vaalien lähestyessä, ilmentää ettei keskusta sentään ole mikään vasemmiston tukipuolue.
  Tehty mikä tehty. Keskusta on matkalla pienpuolueiden joukkoon – tervemenoa entiseltä keskustan kannattajalta.

 4. Keskusta ei ole vasemmistopuolue paitsi silloin kun pitää saada tukia ja on eniten tukia nauttiva kannattajakunta.

 5. Lassea voin lohduttaa jakamalla erään ihmisen kirjoituksen, josta todennäköisesti oikeistopopulisti voi saada validointia ajatuksilleen/vertaistukea, vaikkei sitaatti edustakaan omaa ajatteluani:

  ”Kävin [lapseni] kanssa hervantalaisessa ravintolassa syömässä ja huomiomme kiinnittyi amerikkalaisiin vaihto-oppilaisiin. Mikä on tuonut heidät Hervantaan? Vaihto-oppilaat on ohjattu ihmettelemään demokraattipuolueen mallimaassa sijaitsevaa paratiisia, joka on esimerkki siitä mitä orwellilaisen uuskielen termi ”hyvinvointialue” käytännössä tarkoittaa.

  Huolestuttavaa tässä sosiaalidemokratiassa on se, että sen ongelmista ei saa puhua mitään Suomessa, jossa ongelmista ja seurauksista vaietaan tai käännetään huomio republikaanien yksipuoliseen haukkumiseen.

  Toivoa luo kuitenkin se, että tämä uusvasemmistolainen globaali eliitti on niin sulkeutunut kuplaansa ja vieraantunut politiikkansa käytännön seurauksista, että koko California on jo kaatumassa omaan mahdottomuuteensa. Sanomattakin on selvää, että yksilötasolla monen ihmisen elämä on päätynyt konkurssiin ja katastrofiin. 8 miljoonaa ihmistä on muuttanut pois Californiasta vihreän siirtymän ja regressiivisen byrokratian alta. Jäljelle jääneen latinalaisen väestön katolinen arvomaailma ja perhekeskeinen elämäntapa alkaa olla sovittamattomassa ristiriidassa genderpolitiikan ja antikristillisiä arvoja sekä tähtitieteellistä energiahintaa ja verotusta ajavan valtaeliitin politiikan kanssa.”
  – eräs kanssaihminen

 6. Mellevää tekstiä Liisalta, ei sanaakaan intersektionaalisuudesta! Saako sitä lainata?

 7. Tämän päivän Hervanta näyttää oikeistopopulistiset saavutukset, josta kielii mm. kauppakeskus DUOn kävijäprofiili. Köyhyys ja kiky olkoot ilonamme.
  Reima ja Raili Pietilän arkkitehtuurin helmet eivät ole saaneet tavoitearvoistaan yleisöä.
  Ylopisto ratikan päätepiste pitää rimaa jotenkuten pidikkeissään.

  1. Millähän tekisit Hervannasta keskiluokan tai ylemmän luokan toivealueen?
   Itse en todellakaan sinne muuttaisi.
   Ei taida olla kikka-kuutosta siihen…

  2. Mitenkäs nuo oikeistopopulistit ovat päässeet tuon Hervannankin noin tuhoamaan, kun juuri tuolla toisaalla ylistät kuinka aseveliakseli on vuosikymmenten yhteistyöllä tehnyt Tampereesta loistopaikan.

 8. Hervanta on niitä harvoja paikkoja Tampereella jossa ei uskalla kävellä.

  Joku voisi sanoa että syynä on oikeistolaisuus, koska ilmeisesti oikeistolaisuuden syytä on köyhyys (vaikka faktat tätä vastaan puhuvatkin). Toki oikeistolaisuutta voi syyttää Hervannan kieroutuneesta asuntopolitiikasta ja oppilaitosten kierosta johtamisesta, etten toki oikeistoa päästä pälkähästä tässä.

  Joku voisi sanoa että syynä on vasemmistolaisuus, joka hosui maahanmuuton määrän lisäämistä ennen sen pelisääntöjen ja käytäntöjen pohtimista.

  Ja joku vois pohtia tuota ameriikoista kerrottua… saisinkohan joskus aikaiseksi koota nuo tuoreimman matkan muistelmat sieltä.

  1. Asian pääsee helposti kokemaan ”turistimatkalla” ratikalla n:o 3 keskustasta, 8 min välein Hervantaan, matka kestää puoli tuntia. Kannattaa ajoittaa esim. lauantai ip:lle.
   Hervanta järviluontoineen, maastoineen esim Suolijärven ympäri on huippukaunista luontoa.
   Mutta siitä eivät pääse tai pysty nauttimaan, missä lie, koloissaan asuvat huonokuntoiset ihmiset, joille se luonto olisi tarpeen.
   Kansallisuuksien sekamelskan puolesta se on kun Hesan Itä-keskus, mutta johtuen myös mm. yliopiston monikansallisista opiskelijoista.
   Hervannan rakennustarina alkoi 60- 70- luvulta samaan aikaan kuin historiallisia Tampereen keskustan arvorakennuksia jyrättiin pois kantti x kantti betonilaatikoiden alta.
   Vallan kahvassa olivat ”Napoleon” Erik Lindfors ja Pekka Paavola. Pankkiherrat valvoivat etuajaan sekä rakennusliikkeet Noppa ja Auttilat jne..
   Se oli vain rahan politiikkaa.

Kommentoi